Jump to content
POLITISTI.ro

Urmăriţi internaţional, depistaţi şi reţinuţi de poliţiştii români


NewsBot

Recommended Posts

Urmărit internaţional de autorităţile franceze, depistat de poliţiştii arădeni

Un arădean, pe numele căruia autorităţile franceze au emis un mandat european de arestare, fiind suspectat de comiterea infracţiunii de trafic de persoane, a fost depistat de ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale Arad.

În urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I.-I.G.P.R., poliţiştii arădeni l-au reţinut ieri pe B. Gheorghe, din Arad, pe numele căruia autorităţile franceze au emis un mandat european de arestare, acesta fiind suspectat de săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, în perioada 2005-2006.

Conform procedurilor în vigoare, bărbatul a fost prezentat Curţii de Apel Timişoara pentru confirmarea mandatului şi apoi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Timiş, până la preluarea acestuia de către autorităţile franceze.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment

Urmărit internaţional, reţinut de poliţiştii gorjeni

Un bărbat, urmărit la nivel internaţional întrucât făcea obiectul unei semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, a fost identificat în această dimineaţă de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Pe numele suspectului exista un mandat european de arestare, emis de către autorităţile judiciare din Italia, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În urma schimbului suplimentar de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE - I.G.P.R., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Mătăsari au stabilit că R.T.E., de 27 de ani, din localitate, făcea obiectul unei proceduri de extrădare în baza unui mandat european de arestare emis de către autorităţile judiciare din Italia, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Pentru punerea în executarea a mandatului, în dimineaţa acestei zile, poliţiştii de la Postul de Poliţie Mătăsari, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă Gorj, au executat o acţiune pe raza localităţii, pentru prinderea suspectului.

Oamenii legii l-au depistat şi reţinut pe suspect, urmând ca o escortă formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale să îl prezinte Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în vederea emiterii ordonanţei de reţinere şi declanşării procedurilor de extrădare.

* * *

Reamintim că schimbul de date şi informaţii suplimentare prin Biroul SIRENE se realizează ca urmare a cooperării dintre structurile specializate din cadrul Poliţiei Române (în special structurile de investigaţii criminale şi cele de combatere a criminalităţii organizate) şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen. Totodată, un aport important îl are şi posibilitatea accesării simultane a datelor şi informaţiilor din bazele de date naţionale, din Sistemul Informatic Schengen şi din OIPC-INTERPOL.

Biroul SIRENE, din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al I.G.P.R., a fost inaugurat la data de 16 septembrie 2010.

Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, respectiv SIS (Sistemul Informatic Schengen), un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.

Cea mai importantă măsură compensatorie implementată odată cu ridicarea controalelor la frontierele interne ale statelor membre Schengen este operaţionalizarea Sistemului Informatic Schengen. S.I.S. conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele şi informaţiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obţinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.

Pentru a asigura un flux continuu de date şi informaţii Biroul Sirene funcţionează 24/7, având acces permanent la datele operative ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră Române, Oficiului Român de Imigrări etc..

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE - I.G.P.R.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Urmăriţi internaţional de autortităţile din Italia, depistaţi de poliţiştii români

Doi urmăriţi internaţional, un cetăţean italian şi o tânără din judeţul Mureş, pe numele cărora autorităţile italiene au emis mandate europene de arestare pentru comiterea infracţiunii de alăturare la grupări criminale de trafic de droguri, au fost depistaţi de poliţişti în oraşul Aninoasa, din judeţul Hunedoara.

Astăzi, 27 iulie a.c., în jurul orei 10.20, în urma schimbului suplimentar de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE - I.G.P.R., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Aninoasa i-au depistat pe Valerio R., de 26 de ani, cetăţean italian şi pe Emilia P., de 28 de ani, din comuna Chiheru de Jos, judeţul Mureş, urmăriţi internaţional.

Pe numele acestora, autorităţile italiene au emis mandate europene de arestare pentru comiterea infracţiunii de alăturare la grupări criminale de trafic de droguri.

Suspecţii au fost reţinuţi în vederea sesizării instanţei pentru arestare şi punerea în aplicare a mandatului european de arestare.

I.G.P.R. / Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Urmărit internaţional depistat

Un urmărit internaţional, pe numele căruia autorităţile germane au emis mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de fals de monedă, a fost depistat de poliţişti din Simeria.

Ieri, 16 august, a.c., în jurul orei 9.00, în urma schimbului suplimentar de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE - I.G.P.R., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara au reuşit să îl depisteze, pe raza oraşului Simeria, pe E.M., de 44 de ani, din municipiul Deva, urmărit internaţional la solicitarea autorităţilor din Germania.

Pe numele bărbatului, autorităţile germane au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de fals de monedă.

Bărbatul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia, care a emis în numele acestuia Ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de azi, 17 august, să fie prezentat Curţii de Apel Alba Iulia, în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice-I.G.P.R.

Link to comment

Urmărit internaţional, depistat de poliţişti

Un bărbat dat în urmărire internaţională pentru trafic de persoane a fost depistat de poliţiştii din Timiş. / Acesta este suspectat că a racolat mai multe persoane pe care, sub promisiunea asigurării unui loc de muncă în agricultură, le-a transportat în Grecia, unde, prin înşelăciune, le-a exploatat prin muncă în folosul său financiar.

În ziua de 22 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraş Sînnicolau Mare, în urma unei acţiuni desfăşurate pe raza comunei Lenauheim, l-au depistat pe Ş.A., de 51 de ani, din Bulgăruş, judeţul Timiş, urmărit internaţional.

În cursul anului 2010, acesta este suspectat că a racolat mai multe persoane din judeţul Timiş pe care, sub promisiunea asigurării unui loc de muncă în agricultură, le-a transportat în Grecia, unde, prin înşelăciune, le-a exploatat prin muncă în folosul său financiar.

În această perioadă, bărbatul a indus în eroare aproximativ 30 de persoane pe care le-a abandonat în Grecia, după ce le-a transportat şi a obţinut foloasele materiale.

Pe numele suspectului, Tribunalul Timiş a emis, la data de 4 ianuarie a.c., un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane.

Suspectul a fost prezentat astăzi instanţei de judecată, care a confirmat mandatul, S.A. fiind introdus în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

I.G.P.R.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Urmărit internaţional, depistat de poliţişti

Un bărbat din Câmpulung, urmărit internaţional de autorităţile italiene pentru proxenetism, a fost depistat de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş.

La data de 1 septembrie a.c., în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., poliţiştii argeşeni au organizat o acţiune în comuna Leordeni, în timpul căreia a fost identificat şi reţinut un bărbat de 29 de ani, din municipiul Cîmpulung, judeţul Argeş, urmărit internaţional.

Împotriva acestuia, autorităţile judiciare italiene au emis mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

Suspectul a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, procurorul de caz dispunând reţinerea acestuia pentru 24 de ore şi introducerea în arestul I.P.J. Argeş, în vederea extrădării.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Urmărit internaţional de autorităţile germane, depistat de poliţiştii români

Un tânăr dintr-o comună din judeţul Bacău, pe numele căruia autorităţile germane au emis mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunilor de falsificare de monedă, tăinuire şi complicitate la falsificarea de mijloace electronice de plată, a fost depistat de poliţiştii de investigaţii criminale băcăuani.

În urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. - I.G.P.R., poliţiştii din cadrul I.P.J. Bacău au efectuat, la data de 8 septembrie a.c., o descindere domiciliară în comuna Sascut, judeţul Bacău, în urma căreia l-au depistat pe L. Sandu, de 27 de ani.

Cel în cauză era urmărit internaţional, la solicitarea autorităţilor germane, întrucât se sustragea de la executarea unui mandat european de arestare pentru comiterea unor infracţiuni de falsificare de monedă, tăinuire şi complicitate la falsificarea de mijloace electronice de plată.

L. Sandu a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău, în baza ordonanţei de reţinere emisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, iar în continuare se efectuează demersurile necesare în vederea extrădării către autorităţile germane.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Urmărit internaţional, prins de poliţişti

Un tânăr braşovean, pe numele căruia autorităţile italiene au emis mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de omor, a fost depistat de poliţişti, în municipiul Săcele.

În urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., ieri, la ora 13.30, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov au depistat, în municipiul Săcele, un tânăr de 22 ani, urmări internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Italia au emis mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de omor.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Curţii de Apel Braşov, pentru confirmarea mandatului, în vederea extrădarii în Italia.

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE - I.G.P.R.

Link to comment

Urmărit internaţional pentru tentativă de omor

În urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. - I.G.P.R., poliţiştii ieşeni au depistat un bărbat din comuna Schitu Duca, urmărit internaţional.

Astfel, la data de 22 septembrie a.c., a fost depistat C. Laurenţiu, de 36 de ani, urmărit naţional şi internaţional, în baza mandatului european de arestare emis la data de 14 septembrie a.c., de către autorităţile italiene, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor.

Bărbatul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, care a dispus faţă de acesta măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat la Curtea de Apel Iaşi, în vederea dispunerii cu privire la arestarea sa şi, respectiv, extrădarea în favoarea Italiei.

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE - I.G.P.R.

Link to comment

Urmărit internaţional pentru infracţiuni cu caracter pornografic cu minori, prins de poliţiştii judiciarişti

La data de 22 septembrie a.c., ofiţerii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., în urma schimbului de date şi informaţii prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R., l-au depistat şi reţinut, pe raza municipiului Bucureşti, pe B. Stephane, de 41 de ani, cetăţean francez, urmărit internaţional la solicitarea Interpol Paris.

Acesta se sustragea punerii în executare a unui mandat european de arestare, pentru comiterea de infracţiuni de violenţă asupra unui minor, corupere de minori, realizarea în vederea difuzării a unor imagini cu caracter pornografic cu minori şi tăinuirea unui bun provenind dintr-un delict .

Bărbatul a fost găsit vinovat pentru exercitarea, în perioada 1997-2001, de violenţe asupra fiicei sale de 8 ani, de coruperea a doi minori de 15 ani, prin vizionarea, în prezenţa lor, de casete cu conţinut pornografic, de înregistrarea şi transmiterea, în vederea difuzării, de imagini pornografice cu minori, de primirea de imagini cu pornografie infantilă.

În cursul zilei de ieri, cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi, ulterior, la instanţa de judecată, care a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 5 zile.

Continuă procedurile legale în vederea extrădării către autorităţilor franceze.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Urmărit internaţional, prins de poliţiştii români

Un brăilean, pe numele căruia autorităţile poloneze au emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea întrucât a folosit carduri falsificate sau alterate, a fost prins de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Brăila.

Ieri, 26 octombrie a.c., în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. - I.G.P.R., poliţiştii de la Serviciului de Investigaţii Criminale - Biroul Urmăriri l-au depistat şi reţinut pe A.A., de 33 de ani, din municipiul Brăila, urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Polonia au emis, la data de 18 aprilie a.c., prin hotărâre a Tribunalului Districtual Lublin - Zachod, mandat de executare a pedepsei de doi ani închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni ,,împotriva cifrei de afaceri şi garanţiilor, cât şi împotriva proprietăţii”.

În fapt, s-a reţinut că acesta, în complicitate cu alte persoane, a folosit opt carduri bancare, falsificate sau alterate, cu intenţia de a obţine beneficii materiale în folos propriu.

Acesta a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi. În cursul zilei de astăzi urmează să fie prezentat instanţei de judecată competentă pentru emiterea mandatului de arestare preventivă provizoriu şi predarea lui către autorităţile poloneze.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Urmărit internaţional, depistat de poliţiştii timişoreni

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş au depistat şi reţinut un bărbat pe numele căruia au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de 11 ani pentru comiterea de infracţiuni economice, respectiv patru ani pentru înşelăciune.

În cursul zilei de astăzi, în urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş, a fost depistat un bărbat de 21 de ani, din Timişoara, urmărit internaţional din 27 ianuarie a.c.

Pe numele acestuia, Tribunalul Timiş a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru 11 ani.

Acesta a fost acuzat că în cursul lunii iunie 2009 ar fi emis mai multe bilete la ordin pentru efectuarea de plăţi către mai multe societăţi, fără a avea acoperire în bancă.

Totodată, în sarcina acestuia Judecătoria Caraş-Severin a mai emis, la data de 16 decembrie 2010, un mandat de executare a pedepsei închisorii la patru ani de detenţie, pentru că a înşelat mai multe persoane cărora le-ar fi promis că le va duce la muncă în străinătate.

Bărbatul a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Urmărit internaţional pentru trafic de persoane, depistat de poliţişti

 

Un bărbat din oraşul Călimăneşti, urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Belgia, care se sustrăgea executării unei pedepse de cinci ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane, a fost prins de poliţiştii vâlceni. 

Ieri, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul I.P.J. Vâlcea au reuşit, în urma unei acţiuni organizate pe linia mandatelor europene de arestare, identificarea şi reţinerea lui P.S., din oraşul Călimăneşti, urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Belgia pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane şi proxenetism.

Persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti care a dispus reţinerea acesteia şi, ulterior, încarcerarea în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Argeş.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Urmărit internaţional de autorităţile poloneze, prins de poliţişti

Un tânăr de 26 de ani, căutat la nivel internaţional pentru furt şi lovire, a fost prins de poliţiştii de investigaţii criminale din Braşov.

În urma schimbului de date şi informaţii suplimentare prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. - I.G.P.R. şi a investigaţiilor desfășurate de poliţişti din cadrul Biroului Urmăriri Braşov, la data de 8.11.2011 a fost depistat, în municipiul Brașov, un tânăr 26 de ani, urmărit internațional din anul 2010.

În fapt, autorităţile poloneze au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi lovire.

Suspectul a fost reținut de polițiști și prezentat magistraților Curții de Apel Braşov, care au confirmat mandatul european și au emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, urmând ca în perioada următoare să fie extrădat.

I.G.P.R.

Link to comment
 • 3 weeks later...

Urmăriţi internaţional, depistaţi şi reţinuţi de polițiști

Cooperare poliţienească internaţională pentru prinderea a trei persoane pe numele cărora autorităţile elene, respectiv italiene, au emis mandate europene de arestare.

În urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R., poliţiştii Biroului Urmăriţi, din cadrul I.P.J. Mehedinţi, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., împreună cu autorităţile elene au reuşit identificarea şi reţinerea, pe teritoriul Greciei, a lui RADU V. şi respectiv MARINELA P., ambii din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, care aveau emise pe numele lor mandate europene, fiind condamnaţi la trei ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Ce doi erau urmăriţi la nivel naţional şi internaţional întrucât, în calitate de angajaţi ai unei societăţi comerciale din Timişoara, în cursul anului 2008 au falsificat adeverinţe de salariu în vederea obţinerii de credite de la o unitate bancară.

Totodată, în perioada 8 mai 2006 - 15 februarie 2008, cei doi au obţinut cinci credite bancare, fără drept, folosindu-se de înscrisuri false.

Cei doi suspecţi au fost prinşi la data de 22 noiembrie a.c., iar în cursul zilei de ieri, aceştia au fost predaţi autorităţilor române, în vederea punerii în executare a pedepsei.

De asemenea, poliţiştii mehedinţeni l-au depistat la data de 24 noiembrie a.c. pe CORNEL B., de 30 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, care avea emis pe numele său mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene.

Acesta, în cursul anului 2010 a fost depistat pe raza unei localităţi din Italia, în timp ce oferea spre vânzare patru grame heroină. Autorităţile italiene l-au reţinut şi încarcerat pentru şase luni într-un centru de detenţie.

După ispăşirea pedepsei, C.B. a fost surprins din nou, în timp ce încerca să vândă droguri, dar a reuşit să fugă şi ulterior să părăsească Italia, cu destinaţia România.

În urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R., bărbatul a fost prins ieri şi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru efectuarea demersurilor necesare predării.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Urmărit internaţional, depistat de poliţişti

Un harghitean de 32 de ani, urmărit internaţional, a fost depistat de către poliţiştii băcăuani în urma unei descinderi domiciliare în comuna Ghimeş Făget. Două femei care l-au ajutat pe acesta să se sustragă de la executarea mandatului de arestare au fost reţinute şi sunt cercetate pentru favorizarea infractorului.

În urma unor investigatii complexe, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Bacău, împreună cu poliţişti ai Serviciului de Intervenţie Rapidă Bacău şi ai Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa, beneficiind de sprijinul ofiţerilor D.G.I.P.I. au descins aseară, într-un imobil din comuna Ghimeş Făget, unde a fost identificat şi reţinut T.K., de 32, din judeţul Harghita, urmărit internaţional.

Acesta se sustrăgea urmăririi penale şi executării unui mandat european de arestare, emis de autorităţile române, fiind condamnat la 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare la grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de fals de monedă sau alte valori, punere în circulaţie de monedă falsă şi furt calificat.

Poliţiştii băcăuani au mai stabilit, în urma investigaţiilor efectuate, că în anul 2010, T.K. a procurat şi introdus fără drept în ţară un pistol şi şapte cartuşe cu glonţ, calibrul 6.35mm. Arma şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

S-a stabilit totodată că, în perioada 2010-2011, R.V., de 29 de ani, din Miercurea Ciuc şi mama acesteia, R.M., de 55 de ani, din comuna Ghimeş Făget, l-au ajutat pe T.K. să se sustragă executării mandatului de arestare, deşi acestea cunoşteau faptul că bărbatul este căutat de poliţie.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, favorizarea infractorului şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Faţă de cele trei persoane s-a dispus măsura reţinerii, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Urmariti international, prinsi de politisti

Trei bărbaţi, căutaţi de autorităţile ungare, franceze şi de cele italiene au fost depistaţi de către poliţiştii de investigaţii criminale.

VÂLCEA - Poliţiştii din cadrul Secţiei nr 5. Poliţie Rurală Amărăşti, împreună cu specialiştii Biroului Urmăriri, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului Sirene Naţional din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională aparţinând Inspectoratului General al Poliţiei Române pe linia mandatelor europene de arestare, au reuşit identificarea şi reţinerea lui Ovidiu N., de 33 ani, din comuna Amărăşti, urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Ungaria, pentru comiterea de infracţiuni informatice.

Bărbatul este cercetat pentru organizarea de licitaţii false şi tranzacţionări fictive de diferite bunuri de la electrocasnice la maşini şi utilaje agricole, activităţi desfăşurate în Ungaria, pe parcursul anului 2010.

Ovidiu N., a fost prezentat, la data de 13 decembrie a.c., Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a confirmat mandatul european şi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile, urmând să fie extrădat în perioada următoare.

BACĂU - În cursul zilei de ieri, 13 decembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Bacău au organizat şi executat, în municipiul Bacău o acţiune pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii.

A fost astfel depistat şi prins E. Marius, de 35 ani, din judeţul Bacău, urmărit internaţional la solicitarea autoritatilor franceze, care urmează a fi cercetat pentru săvârşirea de infracţiuni prin mijloace de plata electronice, fapte săvârşite pe teritoriul Franţei.

Totodată, a fost prins M. Ainald, de 40 ani, urmărit internaţional la solicitarea autorităţilor italiene, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi prostituţie, infracţiuni comise in Italia.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în baza ordonanţelor emise de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău. În continuare se efectuează demersurile necesare declanşării procedurii de predare către autorităţile franceze şi italiene.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Urmăriţi naţional şi internaţional, depistaţi de poliţişti

Poliţiştii au acţionat pentru identificarea, prinderea şi clarificarea situaţiei persoanelor urmărite în temeiul legii. Patru persoane, dintre care două căutate la nivel internaţional şi două naţional, au fost depistate ieri de poliţişti.

Ilfov - Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Popeşti-Leordeni l-au depistat pe S.M., de 34 de ani, urmărit internaţional, pe numele căruia autorităţile germane au emis, la data de 23.12.2011, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de falsificarea de carduri.

S.M. a fost încarcerat în arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Mehedinţi - Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat pe T.D., de 23 de ani, din municipiul Drobeta Tr. Severin, judeţul Mehedinţi, care avea emis pe numele său un mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare austriece.

Acesta, în cursul anului 2008, împreună cu mai multe persoane, a pătruns prin efracţie într-un magazin dintr-o localitate austriacă, ce avea ca profil de activitate comercializarea de bijuterii, de unde a sustras bijuterii şi ceasuri, în valoare totală de 64.226 Euro.

De asemenea, a încercat să pătrundă prin efracţie, împreună cu alte persoane, într-un magazin de bijuterii, folosind obiecte contondente pentru a sparge vitrina acestuia.

Persoana în cauză a fost condusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a dispus reţinerea sa pe bază de ordonanţă, urmând ca în data de 05.01.2012, aceasta să fie prezentată Curţii de Apel Craiova pentru efectuarea demersurilor necesare extrădării.

Călăraşi – La data de 4 ianuarie a.c., în timpul activităţilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Secţiei Rurale Dor Mărunt pentru identificarea, prinderea şi clarificarea situaţiei persoanelor urmărite în temeiul legii, a fost depistat, pe raza comunei Dor Mărunt, G. Ionel, de 37 de ani, din localitate.

Acesta era urmărit naţional din luna mai 2011, întrucât se sustrăgea executării a 3 ani închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Condamnatul a fost preluat de poliţiştii Compartimentului Urmăriţi şi depus în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

Neamţ - În dimineaţa de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 06.00, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Săbăoani l-au depistat pe B.I., de 23 de ani, din comuna Cordun, judeţul Neamţ, care avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu.

În fapt, în noaptea de 17/18 ianuarie 2011 şi în noaptea de 19/20 ianuarie 2011, tânărul, împreună cu alte două persoane au pătruns, fără drept, în curţile unor localnici din comuna Cordun, judeţul Neamţ, şi au sustras materiale feroase şi produse alimentare.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Urmărit internaţional de autorităţile spaniole, depistat de poliţiştii români

Poliţiştii vâlceni au identificat şi prins un bărbat, urmărit la nivel internaţional de către autorităţile spaniole, pentru comiterea de infracţiuni informatice.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr 5. Poliţie Rurală Amărăşti, împreună cu cei de la Biroul Urmăriri din cadrul I.P.J. Vâlcea, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului Naţional SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională aparţinând Inspectoratului General al Poliţiei Române, au reuşit identificarea şi reţinerea lui Dorel S, de 29 de ani, din comuna Amărăşti, care era urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Spania, pentru comiterea de infracţiuni informatice.

Bărbatul este cercetat pentru organizarea de licitaţii false şi tranzacţionări fictive de autoturisme, activităţi desfăşurate în Spania în perioada 2006-2009.

Dorel S. a fost prezentat, la data de 5 ianuarie a.c., Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar astăzi Curtea de Apel Piteşti va dispune soluţia procedurală în acest caz.

I.G.P.R.

Link to comment

Urmărit internaţional de autorităţile italiene, prins de poliţiştii vâlceni

Un tânăr din comuna Amărăşti, judeţul Vâlcea, pe numele căruia autorităţile italiene au emis mandat european de arestare, fiind suspectat că a organizat licitaţii false şi tranzacţionări fictive de diferite bunuri pe internet, a fost prins de poliţiştii vâlceni.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr 5. Poliţie Rurală Amărăşti, împreună cu specialiştii Biroului Urmăriri din cadrul I.P.J. Vâlcea, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională aparţinând Inspectoratului General al Poliţiei Române, l-au identificat şi reţinut pe Sorin S., de 24 de ani, din comuna Amărăşti, urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Italia, pentru comiterea de infracţiuni informatice.

Bărbatul este cercetat pentru organizarea de licitaţii false şi tranzacţionări fictive de diferite bunuri, activităţi desfăşurate în Italia, în perioada 2008-2009.

Sorin S. a fost prezentat, în cursul zilei de ieri, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti în vederea emiterii ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore şi a validării mandatului european de arestare.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Urmărit internaţional de autorităţile austriece, prins de poliţiştii mehedinţeni

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Mehedinţi au depistat un tânăr de 22 de ani, din municipiul Drobeta Tr. Severin, judeţul Mehedinţi, pe numele căruia autorităţile judiciare austriece au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Acesta, în cursul anului 2008, împreună cu mai multe persoane, a pătruns prin efracţie într-un magazin dintr-o localitate austriacă, ce avea ca profil de activitate comercializarea de bijuterii, de unde a sustras bunuri (bijuterii şi ceasuri) în valoare totală de 64.226 euro.

De asemenea, a încercat să pătrundă prin efracţie, împreună cu alte persoane, într-un alt magazin de bijuterii, folosind obiecte contondente pentru a sparge vitrina acestuia.

Persoana în cauză a fost condusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a dispus reţinerea sa pe bază de ordonanţă, urmând ca aceasta să fie prezentată Curţii de Apel Craiova pentru efectuarea demersurilor necesare extrădării.

I.G.P.R.

Link to comment

Cooperare româno-austriacă pentru prinderea unui urmărit internaţional

Un sucevean, pe numele căruia autorităţile austriece au emis mandat european de arestare pentru comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie cu mână armată, a fost prins de poliţişti. La acţiune au participat poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale, ai I.P.J. Suceava, precum şi o echipă de poliţişti austrieci.

La data de 11 ianuarie a.c., în urma investigaţiilor efectuate şi a măsurilor informativ-operative întreprinse, a fost identificat pe raza municipiului Suceava, P. Vasilică, de 36 de ani, pe numele autorităţile austriece au emis mandat european de arestare pentru comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie cu mână armată, pe teritoriul statului austriac, în prima parte a anului 2005.

La acţiunea de prindere a bărbatului au participat poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Intervenţie Rapidă – I.P.J. Suceava, precum şi o echipă de poliţişti austrieci.

Ulterior, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava şi Curţii de Apel Suceava, instanţa luând faţă de acesta măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment

Urmărit internaţional, depistat de poliţişti

Un hunedorean, pe numele căruia autorităţile austriece au emis mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de furt, a fost prins de poliţişti.

În urma schimbului suplimentar de date şi informaţii prin intermediul Biroului S.I.R.E.N.E. din cadrul C.C.P.I. - I.G.P.R., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Şoimuţ, l-au depistat, pe raza localităţii Certeju de Sus, pe R. C., de 25 de ani, din comuna Certejul de Sus, pe numele căruia autorităţile austriece au emis mandat european de arestare, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Bărbatul a fost prezentat Curţii de Apel Alba-Iulia, care a dispus măsura arestării preventive, acesta urmând a fi predat autorităţilor austrice în vederea continuării cercetărilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Urmărit internaţional, prins de poliţişti

Un cetăţean azer, pe numele căruia autorităţile din Germania au emis mandat european de arestare pentru comiterea de infracţiuni economice, a fost prins de poliţiştii băcăuani.

La data de 17 ianuarie a.c., în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I.–I.G.P.R., poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău l-au depistat pe cetăţeanul azer Abdulaly A., de 50 de ani, cu domiciliul în Germania, pe numele căruia autorităţile germane au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire calificată în

bandă a impozitului şi sustragerea de la plata impozitului.

Bărbatul a fost prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău care au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Curţii de Apel Bacău, în vederea arestării preventive.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Urmărit internaţional, depistat de poliţişti

Un bărbat dat în urmărire internaţională de autorităţile ungare pentru furtul unui autoturism a fost prins de poliţiştii din Miercurea Ciuc.

La data de 28 ianuarie a.c., un echipaj de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Miercurea Ciuc l-a depistat pe K.C., de 22 ani, din Ciucsângeorgiu. Din verificările efectuate a rezultat că persoana respectivă era urmărită internaţional, pe numele ei fiind emis mandat de arestare preventivă de autorităţile ungare pentru furtul unui autovehicul, infracţiunea fiind comisă pe teritoriul Ungariei.

În acest context, K.C. a fost reţinut pentru 24 ore, urmând ca la data de 30 ianuarie a.c., să fie prezentat instanţei competente, Curtea de Apel Târgu Mureş, în vederea stabilirii unei măsuri legale cu privire la arestarea şi extrădarea sa.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.