Jump to content
POLITISTI.ro

Specializari Scoala de politie Campina


stephanos
 Share

Recommended Posts

Buna ziua,

 

      O sa incep prin a va spune ca  momentan activez in sistemul penitenciar de cativa ani buni avand functia de agent operativ,am terminat intre timp facultatea de drept si doresc sa ma inscriu la Scoala de Agenti de Politie de la Campina deoarece sunt satul de acest sistem care isi trateaza proprii oameni cu spatele dar au o grija neobosita fata de infractori.Stiu ca nici la dumneavoastra situatia nu este roz tatal meu fiind politist de cariera(M-a ghidat pe principiul ,,ai infractorul prins gata" insa guvernul mai catolic ca papa da nas acestora si nu exista zi fara scandal)As vrea sa stiu daca acum cu aceste modificari in politica de recrutare a scolii se mai repartizeaza pe specializari?La acest moment al vietii mele nu pot stii daca decizia mea este una corecta sau nu sau daca macar imi va alunga ura pe care o simt si imi va aduce linistea pe care mi-o doresc.Orice sfat este bine-venit.Va multumesc si va salut cu respect.

Link to comment
Share on other sites

În momentul de fata, singura specializare este cea de ordine publica. Totuși, după absolvirea scolii, în funcție de nevoile ipj-ului, poți sa lucrezi la alte structuri.

P.S. Din curiozitate, ce înseamnă agent operativ, gardian de penitenciare?:))

Link to comment
Share on other sites

Ca in orice institutie de tipul nostru personalul se imparte in operativ si administrativ.Cu totii suntem gardieni doar ca numai cei din operativ au  contact direct cu detinutii.Am incercat sa imi expun cat mai clar situatia mea actuala si m-am exprimat astfel din obisnuinta.

Edited by stephanos
Link to comment
Share on other sites

Am mai citit pe undeva pe aici legat de faptul ca toata promotia anterioara a fost repartizata O.P. dar am sperat ca lucrurile nu se mentin asa.In final specializarea era doar o preferinta a mea nu ceva musai.Multumesc pentru raspuns.Voi urmari site-ul lor.

Link to comment
Share on other sites

stephanos, unde îți dorești să lucrezi în Politia Romana? La C.R.A.P.?

O.P. este una dintre cele mai importante structuri din cadrul Politiei Romane.

P.S. CRAP=arest

Link to comment
Share on other sites

N-am vrut sa reiasa din cuvintele mele faptul ca specializarea O.P. este de evitat.Dorinta mea ar fi fost transporturi :emo-yessir:

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Bună ziua, 

Doresc sa particip la concursul pentru admiterea în școală de politie Câmpina în ianuarie 2020. Am totuși câteva întrebări dacă ma puteți lamuri:

1) ce specializări se pot studia la școala de agenti de politie? 

2) exista posibilitatea ca la finalizarea scolii de agenti sa lucrezi în politia judiciara? Menționez ca am facultate dar nu pe științe juridice și nu știu dacă ești cumva condiționat de a fi licențiat în drept.

3) care sunt posibilitățile și condițiile de a lucra în politia judiciara? 

 

Link to comment
Share on other sites

 • Marius changed the title to Specializari Scoala de politie Campina
 • Moderator

1. Din câte ştiu, în prezent nu ar mai fi specializări la şcolile de agenţi. Pe vremuri existau, dar din câte am înţeles s-a renunţat iar în prezent.

2. Sanşele sunt foarte mari, dacă ajungi să ocupi o funcţie într-o structură operativă. 

3. Numirea, promovarea şi eliberarea poliţiştilor în/din funcţiile structurilor poliţiei judiciare se fac potrivit normelor de competenţă aprobate prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, cu avizul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (aşa spune legea 364 din 2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Buna ziua. As dori sa stiu ce specializări sunt la "Școala de agenti de poliție <<Vasile Lascăr>> Câmpina".  Cum se procedeaza dupa ce esti declarat "Admis"?. Dintre ce profile ai de ales? Si daca admiterea este in martie, implicit cat durează școală.  Cat mai multe informatii m-ar ajuta enorm.Mulțumesc anticipat! 

Link to comment
Share on other sites

 • Membru

De-a lungul anilor au fost specializări gen "rutiera", "criminalistica", "SAS" etc., în funcție de nevoile Ministerului.

Însă nu e o schema standard, poate sa difere de la an la an. Plus ca în cele mai multe cazuri, nu prea au fost specializări, toți elevii parcurgând aceleași materii.

Vezi, ca pana în martie, va mai fi o admitere în septembrie. 

Durează cam 10-12 luni scoala, de câțiva ani....din păcate.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Pana acum nu am auzit de asemenea specializare (actiuni speciale) la scolile de agenti de politie, dar cine stie, poate vor face asa ceva...orice e posibil.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • Membru

Nu ai auzit, dar au fost.... se poate intra in urma unei selectii bazate pe niste probe.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.