Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Data urmatoarei inspectii tehnice - gresita in talon!


PaulSuiugan
 Share

Question

Buna ziua,

Am cumparat o masina in septembrie 2016, am inmatriculat-o fiind primul proprietar in Romania iar de curand am observat ca data urmatoarei inspectii tehnice  e scrisa gresit in talon si anume martie 2018(lucru care este imposibil atata timp cat ITP-ul este valabil 2 ani de zile).

Am verificat online pe " http://prog.rarom.ro/rarpol/ " si am observa ca ITP-ul este valabil pana in luna septembrie a anului 2018. Stiu si ca daca politistul rutier imi va verifica talonul apare ca circul cu ITP-ul expirat...desi in talon apare si data inmatricularii iar dupa o logica simpla ar fi imposibil sa am itp-ul expirat dupa un an jumate de cand a fost inmatriculata masina in Romania.

 

Va rog sa ma lamuriti ce trebuie sa fac?

 

1. Sa circul asa si sa printata foaia de pe site-ul rar care atesta ca ITP-ul e valabil pana in Septembrie?

2. Sa merg la politia rutiera sa depun talonul pentru schimbarea lui? (nu cunosc care sunt pasii/taxele desi nu e greseala mea sigur va trebui sa mai platesc niste taxe)

3. Sa merg sa imi fac ITP-ul care sper ca de data asta va fi valabil 2 ani :)

 

Multumesc!

 

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

4. Sa mergi la Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor care ți-a eliberat certificatul de înmatriculare ca sa îți modifice data expirarii ITP. Este greșeala lor!

Serviciul de imnatriculari este în subordinea prefecturii, iar prefecturile fac parte din MAI. Acest serviciu nu are nicio legătură cu Politia Romana sau cu alta structura din cadrul acesteia, cum ar fi Politia Rutiera.

IGPR nu se ocupa cu: înmatricularea vehiculelor, eliberarea permiselor de conducere, eliberarea pașapoartelor, eliberarea actelor de identitate!

Edited by Cristi
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Buna ziua,

am facut un ITP in noiembrie 2019 pentru un autoturism cumparat nou din dealership in noiembrie 2011 si centrul de ITP a trecut noiembrie 2020 la data din talon cand trebuie reinnoit ITP-ul. Cum voi putea pune data corecta (noiembrie 2021) in talon ? Voi fi amendat la urmatoarea verificare din cauza acestei date ?

Cele bune, 

Stefan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.