Jump to content
POLITISTI.ro

Verificare la domiciliu in concediu medical


m5bmw

Recommended Posts

Poate ma lamureste cineva cu urmatoarele dileme:

-se mai fac verificari la domiciliu cand politistul este in concediu medical?

-daca se mai fac ,care este temeiul legal?... fiindca stiu ca din decembrie 2010 cica nu s-ar mai face la restul lumii ,civili ,etc. ;

-sefii politiei pot sa te cheme din c.m. la sediu ca sa te puna sa semnezi vreo hartie?...ca cica e legal un coleg deal meu a patit si sefii ia-u zis ca e legal si ca nu e abuz fiindca au dreptul acesta.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 weeks later...

Colegule ,dilema ta are raspuns...trebuia doar sa sapi pe net si in C.P. :doh:

Deci:

1-nu se mai fac verificari la domiciliu...la HD iti da formularul pentru completat mai mult pentru a tine la "cutuma" de a se stii pe unde esti decat altceva. Argument:daca ai un ban economisit cu greu si vrei sa-ti tratezi enterocolita/diabetul/hepatita/etc. la Viena ,Budapesta sau Praga ???La salariile actuale sa te caute inspectorul sef acolo;asta nemaivorbind ca nu iti poate impune niciun i..ot unde sa te tratezi...

2-netul te poate lumina-din 01.12.2011 s-a abrogat prevederea verificarii la domiciliu-iti cauti singur,da?Cu Google ,bine?

3-seful care te-a chemat sau l-a chemat pe colegul tau din medical pentru varii motive are un leac:denunt ( aici tine de inventivitate :ner: ) sau plangere penala ( cerinta-sange pe instalatie ) ptr. savarsirea infractiunii de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi vezi art.247 din C.P. si se ocupa Parchetul .d.p.l.Curtea de Apel AB.....se poate forta si art.246 dar nu e ce trebuie ...pedeapsa e mica :ner: Ideala ar fi o proba:hartii gen rapoarte sau contestatii sau etc. si s-a zis cu minunatii sefi.

Seful care a zis ca e legal e un i..ot !!!!

Si ,ca tot am ajuns sa scriu (cam offtopic deja-nu ma banati ,va rog! :( ) ,apropo de 246 si 247: mare atentie la politistii de O.P. trimisi in teren sa faca serviciu fara arma pe motiv ca-s cercetati disciplinar...sefii minunati folosesc O.M.I. S/54/2001 ,art.37. Parca Legea 360 e din 2002 iar S/54/2001 e din perioada politiei militarizate ,sefi t....piti ce sunteti!!! Iar infractiune pe 247 C.P.!!!

Si inca un offtopic si am terminat:colegilor care sunteti la O.P. ,in strada ,nu mai mergeti la organ cand sunteti chemati din timpul liber pentru toate tampeniile si toanele sefilor-Temeiul plangerii pe 246 C.P. e O.M.A.I. 577/2008 art.15 al.2.

:emo-yessir:

Edited by Catalin
Te rog nu mai cita postul anterior, se intelege ca raspunzi acestuia si fara sa folosesti quote.
 • Upvote 3
Link to comment

E prea usor cum spui tu.si nu cred ca tine cu chematul din concediu medical sa faci denunt dar saptamana trecuta mia zis un coleg si din ipj ca nu se mai controleaza acasa.

Iti aduc multe multumiri pt lamuriri

Edited by Catalin
Te rog nu mai cita postul anterior. E inutil. Multumesc pt intelegere.
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

"2-netul te poate lumina-din 01.12.2011 s-a abrogat prevederea verificarii la domiciliu-iti cauti singur,da?Cu Google ,bine?" :blink:

09.08.2011 :hmmmt:

Link to comment

Ceva mai pertinent decat observatia la greseala mea cu 01.12.2011 era de preferat...Iti era frica c-am inventat masina timpului si nu m-am trecut in registru cu parasirea timpului prezent? :ner:

E 01.12.2010. Acum am dat noi sensuri postarii mele!...caci cu greseala mea cu 01.12.2011 nu se intelegea mai nimic din postarea mea!

Multumesc ,stimate coleg Coosstti!

:emo-yessir:

Link to comment
 • 1 month later...

Deputatii de la Comisiile de munca si sanatate au propus respingerea Ordonantei de Urgenta care prevedea verificarea la domiciuliu a persoanelor aflate in concediu medical, dar si amenzi de pana la 10.000 de lei pentru medicii care elibereaza certificate de concediu ilegale.

“Membrii Comisiei pentru munca şi protectie sociala si Comisiei pentru sanatate şi familie, au hotarat, cu majoritate de voturi mentinerea solutiei initiale, de adoptare a proiectului de lege cu amendamente, in sensul adoptarii Legii privind respingerea OUG nr. 36/2010”, se arata in raportul comun al celor doua comisii.

o chestie tipica - lege data aiurea, aplicata citorva prosti sau ghinionisti si apoi se abroga ;)

Edited by maxu08
Link to comment
 • 1 year later...
 • Active member

Pentru a nu mai deschide alt topic, o sa postez aici....oricum are legatura

Daca stie cineva cat esti platit in perioada in care te aflii in concediu medical, as dori sa-mi spuna si mie. Auzisem ceva de 75% sau 80% din salariu.

Va multumesc !

Link to comment

Baza de calcul a indemnizației privind incapacitatea temporară de muncă (concediul medical) se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni ale stagiului de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar. Cuantumul brut lunar al indemnizației privind incapacitatea temporară de muncă se determină prin aplicarea procentului de 75% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni ale stagiului de cotizare.

Edited by Dan
Link to comment

Din cate stiu eu daca esti in concediu medical esti platit 100%. Pierzi doar sporul de antena, de noapte si altele asemenea. Uita-te atent pe verso la documentul eliberat de medic prin care ti-a fost stabilit concediul medical.

 • Upvote 2
Link to comment

Conform OUG 158/2005 actualizată, privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, la art. 10 și 17 este prevăzut că asigurații aflați în incapacitate temporară de muncă, denumit și concediu medical sunt renumerați cu aplicarea procentului de 75% din media ultimelor 6 luni. Dacă este greșit rog pe cineva să mă corecteze. Nu am avut până acum niciodată concediu medical dar aș fi foarte interesat să știu pentru orice eventualitate.

Link to comment
 • Active member

Din cate stiu eu daca esti in concediu medical esti platit 100%. Pierzi doar sporul de antena, de noapte si altele asemenea. Uita-te atent pe verso la documentul eliberat de medic prin care ti-a fost stabilit concediul medical.

Nu cred ca esti 100% platit, intrucat am luat deja 2 salarii in medical...si am primit cu vreo 200-250 de lei mai putin, in conditiile in care primesc doar sporul de antena, care nu ar avea cum sa fie 200 de lei
Link to comment
 • 2 months later...

Buna ziua !

Cine poate sa ma indrume care este legaitatea verificarii in timpul CM de catre IPJ la domiciliu si ce documente trebuiesc incheiate?

Link to comment
 • 1 year later...

Buna dimineata. As vrea sa stiu si eu daca mai e valabila verificarea politistilor aflati in concediu medical. Au o baza legala? Mai este in vigoare oug 36 /2010?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.