m5bmw Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 Poate ma lamureste cineva cu urmatoarele dileme: -se mai fac verificari la domiciliu cand politistul este in concediu medical? -daca se mai fac ,care este temeiul legal?... fiindca stiu ca din decembrie 2010 cica nu s-ar mai face la restul lumii ,civili ,etc. ; -sefii politiei pot sa te cheme din c.m. la sediu ca sa te puna sa semnezi vreo hartie?...ca cica e legal un coleg deal meu a patit si sefii ia-u zis ca e legal si ca nu e abuz fiindca au dreptul acesta. 1 Link to comment
axle15 Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 (edited) Colegule ,dilema ta are raspuns...trebuia doar sa sapi pe net si in C.P. Deci: 1-nu se mai fac verificari la domiciliu...la HD iti da formularul pentru completat mai mult pentru a tine la "cutuma" de a se stii pe unde esti decat altceva. Argument:daca ai un ban economisit cu greu si vrei sa-ti tratezi enterocolita/diabetul/hepatita/etc. la Viena ,Budapesta sau Praga ???La salariile actuale sa te caute inspectorul sef acolo;asta nemaivorbind ca nu iti poate impune niciun i..ot unde sa te tratezi... 2-netul te poate lumina-din 01.12.2011 s-a abrogat prevederea verificarii la domiciliu-iti cauti singur,da?Cu Google ,bine? 3-seful care te-a chemat sau l-a chemat pe colegul tau din medical pentru varii motive are un leac:denunt ( aici tine de inventivitate :ner: ) sau plangere penala ( cerinta-sange pe instalatie ) ptr. savarsirea infractiunii de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi vezi art.247 din C.P. si se ocupa Parchetul .d.p.l.Curtea de Apel AB.....se poate forta si art.246 dar nu e ce trebuie ...pedeapsa e mica :ner: Ideala ar fi o proba:hartii gen rapoarte sau contestatii sau etc. si s-a zis cu minunatii sefi. Seful care a zis ca e legal e un i..ot !!!! Si ,ca tot am ajuns sa scriu (cam offtopic deja-nu ma banati ,va rog! ) ,apropo de 246 si 247: mare atentie la politistii de O.P. trimisi in teren sa faca serviciu fara arma pe motiv ca-s cercetati disciplinar...sefii minunati folosesc O.M.I. S/54/2001 ,art.37. Parca Legea 360 e din 2002 iar S/54/2001 e din perioada politiei militarizate ,sefi t....piti ce sunteti!!! Iar infractiune pe 247 C.P.!!! Si inca un offtopic si am terminat:colegilor care sunteti la O.P. ,in strada ,nu mai mergeti la organ cand sunteti chemati din timpul liber pentru toate tampeniile si toanele sefilor-Temeiul plangerii pe 246 C.P. e O.M.A.I. 577/2008 art.15 al.2. Edited August 9, 2011 by Catalin Te rog nu mai cita postul anterior, se intelege ca raspunzi acestuia si fara sa folosesti quote. 3 Link to comment
m5bmw Posted August 9, 2011 Author Share Posted August 9, 2011 (edited) E prea usor cum spui tu.si nu cred ca tine cu chematul din concediu medical sa faci denunt dar saptamana trecuta mia zis un coleg si din ipj ca nu se mai controleaza acasa. Iti aduc multe multumiri pt lamuriri Edited August 9, 2011 by Catalin Te rog nu mai cita postul anterior. E inutil. Multumesc pt intelegere. 1 1 Link to comment
Membru coosstti Posted August 9, 2011 Membru Share Posted August 9, 2011 "2-netul te poate lumina-din 01.12.2011 s-a abrogat prevederea verificarii la domiciliu-iti cauti singur,da?Cu Google ,bine?" 09.08.2011 Link to comment
axle15 Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Ceva mai pertinent decat observatia la greseala mea cu 01.12.2011 era de preferat...Iti era frica c-am inventat masina timpului si nu m-am trecut in registru cu parasirea timpului prezent? :ner: E 01.12.2010. Acum am dat noi sensuri postarii mele!...caci cu greseala mea cu 01.12.2011 nu se intelegea mai nimic din postarea mea! Multumesc ,stimate coleg Coosstti! Link to comment
Membru coosstti Posted August 10, 2011 Membru Share Posted August 10, 2011 Cu placere! Link to comment
maxu08 Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 (edited) Deputatii de la Comisiile de munca si sanatate au propus respingerea Ordonantei de Urgenta care prevedea verificarea la domiciuliu a persoanelor aflate in concediu medical, dar si amenzi de pana la 10.000 de lei pentru medicii care elibereaza certificate de concediu ilegale. “Membrii Comisiei pentru munca şi protectie sociala si Comisiei pentru sanatate şi familie, au hotarat, cu majoritate de voturi mentinerea solutiei initiale, de adoptare a proiectului de lege cu amendamente, in sensul adoptarii Legii privind respingerea OUG nr. 36/2010”, se arata in raportul comun al celor doua comisii. o chestie tipica - lege data aiurea, aplicata citorva prosti sau ghinionisti si apoi se abroga Edited September 13, 2011 by maxu08 Link to comment
Moderator Catalin Posted September 13, 2011 Moderator Share Posted September 13, 2011 Acum, normal ar fi ca initiatorii acelei ordonante aberante sa raspunda si sa fie sanctionati. 1 Link to comment
maxu08 Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 HA HA HA, ce glumetz esti astazi :ner: Link to comment
Membru Roby Posted November 14, 2012 Membru Share Posted November 14, 2012 Pentru a nu mai deschide alt topic, o sa postez aici....oricum are legatura Daca stie cineva cat esti platit in perioada in care te aflii in concediu medical, as dori sa-mi spuna si mie. Auzisem ceva de 75% sau 80% din salariu. Va multumesc ! Link to comment
Dan Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 (edited) Baza de calcul a indemnizației privind incapacitatea temporară de muncă (concediul medical) se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni ale stagiului de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar. Cuantumul brut lunar al indemnizației privind incapacitatea temporară de muncă se determină prin aplicarea procentului de 75% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni ale stagiului de cotizare. Edited November 14, 2012 by Dan Link to comment
Membru Roby Posted November 14, 2012 Membru Share Posted November 14, 2012 Multumesc! deci 75% din media ultimelor 6 salarii ? sau am inteles gresit ? Link to comment
Dan Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 (edited) Exact, dar în limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar. Edited November 14, 2012 by Dan Link to comment
Membru Roby Posted November 14, 2012 Membru Share Posted November 14, 2012 lucrez din mai anul asta...nu imi fac probleme Link to comment
25tess Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Din cate stiu eu daca esti in concediu medical esti platit 100%. Pierzi doar sporul de antena, de noapte si altele asemenea. Uita-te atent pe verso la documentul eliberat de medic prin care ti-a fost stabilit concediul medical. 2 Link to comment
Dan Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Conform OUG 158/2005 actualizată, privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, la art. 10 și 17 este prevăzut că asigurații aflați în incapacitate temporară de muncă, denumit și concediu medical sunt renumerați cu aplicarea procentului de 75% din media ultimelor 6 luni. Dacă este greșit rog pe cineva să mă corecteze. Nu am avut până acum niciodată concediu medical dar aș fi foarte interesat să știu pentru orice eventualitate. Link to comment
Membru Roby Posted November 15, 2012 Membru Share Posted November 15, 2012 Din cate stiu eu daca esti in concediu medical esti platit 100%. Pierzi doar sporul de antena, de noapte si altele asemenea. Uita-te atent pe verso la documentul eliberat de medic prin care ti-a fost stabilit concediul medical. Nu cred ca esti 100% platit, intrucat am luat deja 2 salarii in medical...si am primit cu vreo 200-250 de lei mai putin, in conditiile in care primesc doar sporul de antena, care nu ar avea cum sa fie 200 de lei Link to comment
sorinsuciu72 Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Buna ziua ! Cine poate sa ma indrume care este legaitatea verificarii in timpul CM de catre IPJ la domiciliu si ce documente trebuiesc incheiate? Link to comment
Dan Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Tu ai de verificat pe cineva sau tu ești cel verificat ? Link to comment
smd Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 Buna dimineata. As vrea sa stiu si eu daca mai e valabila verificarea politistilor aflati in concediu medical. Au o baza legala? Mai este in vigoare oug 36 /2010? Link to comment
RaresM Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 daca tot n-ai ce face noaptea la 1:38...de ce nu citesti tot topicul. poate asa vei vedea ca ai un raspuns la postul nr 2... Link to comment
Recommended Posts