Jump to content
POLITISTI.ro

Citatie in calitate de martor


Mihaelaa

Recommended Posts

Buna ziua, voi scrie pe scurt problema mea daca imi puteti oferi cateva informatii.In urma cu cateva luni am achizitionat un autovehicul pe care ulterior l-am vandut.In urma cu cateva zile am fost citat ca martor privind un dosar penal legat de acest autovehicul, nu mi s-au oferit alte informatii prin telefon.
Se poate duce direct proprietarul actual al masinii cu actele care dovedesc ca este in posesia lui?
Daca nu,As dori sa stiu daca pot solicita o comisie rogatorie deoarece este o distanta destul de mare,in alt judet.Va multumesc!

Link to comment
  • Moderator

Nu poate merge actualul proprietar în locul dvs. La fel de bine poate fi necesară depoziţia dvs. tocmai pentru a se materializa faptul că maşina a fost vândută de curând.
De asemenea nu puteţi solicita dvs audierea prin comisie rogatorie, dar sfatul meu este să luaţi telefonic legătura cu poliţistul ce are dosarul în instrumentare. Şi el poate dispune audierea prin comisie rogatorie.

Link to comment

Am vorbit cu domnul politist care detine dosarul si i-am spus ca nu am cu ce sa ma deplasez pana acolo, dar nu a parut sa il intereseze asta, mi-a spus ca oricum va trebui sa ma duc.

Pentru a dovedi ca am vandut masina actualului proprietar va trebui sa merg cu vreun act care sa dovedeasca acest lucru?Multumesc.

Link to comment

In afara de distanta mare pe care ar trebui sa o parcurg pana la sectia respectiva de politie, aprox 140 de km, conditiile meteo nefavorabile din urmatoarele zile sunt un motiv intemeiat pentru a-i solicita domnului politist sa merg sa dau declaratia in orasul in care am domiciliul?Va multumesc!

Link to comment
  • Member

Faptul ca dvs.solicitati audierea prin comisie rogatorie nu ii impune politistului nicio obligatie de a dispune acest lucru. Cel mai probabil, avand in vedere ca v-a refuzat solicitarea,  apreciaza ca pentru bunul mers al anchetei este necesara prezenta dvs. acolo.

Cel mai bine este sa colaborati cu politistul si sa stabilti o data si o ora convenabila pentru amandoi. Daca nu colaborati si nu va veti prezenta o sa fiti sanctionata(amenda contraventionala sau judiciara - dupa caz) si se poate emite mandat de aducere.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.