Jump to content
POLITISTI.ro

ATV - All-Terrain Vehicle circulatie pe drumuri publice

Postare recomandată

Publicat

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns argumentat la urmatoarea problema.Am achizitionat un atv din SUA si l-am inregistrat in Romania.Am facut RAR-ul,atestat tehnic prin care a fost incadrat ca Masina autopropulsata pentru lucrari+ITP valabila 2 ani.A fost inscris la Primaria Baia Mare si am primit numar galben, dupa care am facut si RCA.Intrebarea mea este pe ce drumuri am voie sa il folosesc,pentru ca orice autoritate intreb obtin alt raspuns.Si daca este posibil si argumentat cu legea pe care se bazeaza raspunsul .Ca si specificatii tehnice minimale ar fi: motor 800cc,70,5 Hp.

Multumesc.

• Membru
Publicat

Ce fel de lucrari faci cu ATV-ul? Ari? Sau pui porumb? Legat de intrebarea ta, utilajele agricole auto-propulsate pot folosi drumurile publice numai daca nu au alte cai de acces catre parcelele unde se deplaseaza. In rest, in afara drumului public, poti merge unde vrei tu.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna Seara

Am cumparat acum recent un ATV/QUAD,din Spania,de la persoana fizica,dar respectivul a pierdut actele de la el,atv-ul fiind înmatriculat pe Spania,i-am explicat că vreau să îl duc in RO,sa il înmatriculez,a zis ca rezolva el cu acte.Dupa 2 saptamani imi trimite un act precum dovedește că acesta a fost înmatriculat în Spania,si cu drept de transport în RO,fiind scos din circulatie din Spania,plus contract Vanzare/Cumpărare,nimic altceva,fără carte,talon etc...

Se poate înmatricula in Romania fără aceste acte?doar pe baza actului eliberat de el,in care scrie Seria/Marca/Motorul?

• Marius a modificat titlul în ATV - circulatie pe drumuri publice
  • 6 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua! Se poate inmatricula un Atv cu numere negre categoria T3B limitat la 57km/h conform civ?!

Multumesc!

• Marius a modificat titlul în ATV - All-Terrain Vehicle circulatie pe drumuri publice
  • Moderator
Publicat

@fsiarazvan,

Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa D.G.P.C.I. (Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări şi / sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
Drept consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiilor respective, nu poliţiştilor ori Poliţiei Române.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.