Jump to content
POLITISTI.ro

 • 0
Sign in to follow this  
SebastianPopovici

Accident rutier datorat unui viraj spre stânga şi efectuării unei depăşiri

Question

SebastianPopovici

Buna ziua,

 Ma numesc Sebastian Popovici si doresc sa va relatez un accident . Acum 4 luni ma deplasam cu masina din Rammingen spre Langenau ( locuiesc in Germania) in fata mea mergea un tractor cu plug ,  cu aproximativ 30 km/ ora ,m-am uitat in mod expres  la tractor ( stiind ca multi vireaza la stanga) daca semnalizeaza pentru viraj la stanga, vazand ca nu semnalizeaza intentia de a vira ,  m-am asigurat ca din fata /spate nu vine nici o masina am semnalizat si am inceput depasirea ,la un moment tractorul a virat brusc la stanga fara sa se asigure doar ca in acel moment a semnalizat , fiind in stanga lui deja, am virat cat am putut si eu stanga pentru a evita plugul ca era exact in dreapta fiului meu ,el fiind pasagerul din dreapta. Am evitat cat s-a putut dar tot ne-am accidentat ! Eu si fiul meu am fost luati cu salvarea dusi la spital.. La locul accidentului a ramas doar Soferul tractorului . La spital a venit politia pentru declaratii , am declarat ce am mentionat mai sus. Masina a fost declarata doauna totala  Acum doresc sa va spun ca s-a ajuns la concluzia ca eu sunt vinovat 75 % ! .Exista un martor care declara ca a vazut tractorul  semnalizand din timp si sa incadrat corect, cea ce nu este adevarat !

Mentionez ca a fost la mine acasa politia si m-a intrebat daca doresc sa primeasca amenda ! Am spus ca NU! Atunci domnul Politist a spus ca Soferul tractorului recunoaste ca a semnalizat tarziu si nu s-a asigurat!  A mai spus ca am si eu putina vina ca am fost acolo! ca nu trebuia sa depasesc! Dar nu am semn cu depasirea interzisa si nu este linie continua! 

 Dupa cum cunosc eu legile consider ca este absurd ! Doresc sa-mi spuneti dumneavoastra daca se poate asa ceva!? sau nu sunt aceleasi legi in toata Europa ! Eu cred ca daca nu esti Cetatean German nu ai dreptate ! Din conduita preventiva consider ca am si eu putina vina ! in procent de 10 % dar nu 75 % !

Astept un raspuns ,

Cu stima Sebastian Popovici

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
Catalin

Bună ziua,

Sebastian trebuie să ştii că în prezent legile privind circulaţia pe drumurile publice nu sunt la fel (identice) în Europa. Există în prezent un proces de armonizare a legislaţiei în acest domeniu, dar mai este mult până la stadiul în care legile să fie la fel în toată Europa.
Sigur că nouă, aici în România ne-ar fi uşor să aruncăm cu piatra în poliţiştii germani, să spunem că au greşit şi aşa mai departe. Dar astfel de aprecieri nu ar fi tocmai corecte, întrucât aşa cum ai şi anticipat, există diferenţe de ordin legislativ, diferenţe privind practica judiciară şi aşa mai departe.

 

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • uniq
   By uniq
   De multe ori m-am aflat in aceasta situatie as dori sa cunosc opinia voastra in special a unui politist cine este vinovat 
    
  • dakes
   By dakes
   Buna ziua,
    
   Am si eu o nelamurire si consider ca doar cineva in aceeasi functie cu cel care m-a sanctionat ma poate lamuri.
   Aseara indreptandu-ma de la Timisoara catre Deva, in localitatea Faget cu 100m inainte de iesire am efectuat o depasire pe linie discontinua. Inaintea mea se afla un camion care depasea un tir, camionul apucand sa se incadreze pe banda de circulatie corespunzatoare iar eu, neavand loc sa ma incadrez pe banda corespunzatoare deoarece camionul si tirul se aflau la distanta mica unul de celalalt, neputand sa franez si sa incerc sa ma incadrez pe banda deoarece in spatele meu efectua manevra de depasire un alt conducator auto, am considerat ca depasirea primului camion este solutia cea mai sigura pentru toti participantii la trafic(am avut inclusiv vizibilitate din sens opus). Am efectuat si depasirea camionului (numar total de 2 vehicule depasite "camion si tir") doar ca banda continua deja incepuse in momentul in care ma aflam in dreptul camionului. Din din statia de carburant iesise un autovehicul de politie rutiera care a vazut manevrele pe linie discontinua si continua, m-au oprit si m-au sanctionat cu 360 lei amenda + 30 zile permisul suspendat.  
   I-am reprodus domnului agent exact ceea ce v-am detaliat mai sus, dar nu a inteles. Mi-a inmanat procesul verbal in care el, cu mana lui a scris la sectiunea alte mentiuni "Am depasit deoarece am constatat ca nu am loc sa intru pe banda". 
   Am semnat procesul verbal pentru a evita alte divergente, sau alte fapte nesavarsite si ma foarte grabea.
   Intrebarea mea este, daca voi face contestatie in instanta credeti ca am vreo sansa sa imi obtin permisul inapoi? 
   Ideea e ca am nevoie de el pentru locul de munca, altfel nu m-as fi stresat asa tare. Si pe langa toate acestea consider ca am fost neindreptatit.
   Multumesc anticipat.
    
   Edit :In procesul verbal la numarul autoturismului meu este trecut doar 57-XXX, fara sa fie scris judetul. Se poate considera nul?
  • Alin96b
   By Alin96b
   Bună ziua, vreau sa va cer părerea în legătură cu un incident rutier la care am luat parte în urmă cu cateva zile pentru a mă lămuri referitor la partea de vină a fiecăruia dintre soferii implicati. Circulam in spatele unui autoturism de aproximativ 10 minute, fara a-l putea depasi din cauza lipsei vizibilitatii. La un moment dat conducatorul auto din fata franeaza, aparent fara motiv, fara a semnaliza vreo intentie de a schimba directia de mers. In acel moment m-am asigurat fata-spate sa ma asigur ca nu circula masini pe contrasens, am semnalizat intentia de a depasi si m-am angajat in depasire. In acel moment doamna semnalizeaza brusc si concomitent incepe sa faca virajul la stanga pentru a intra pe o straduta laturalnica, atunci cand eu ma aflam deja cu aproape tot autoturismul pe contrasens, accelerand in vederea depasirii. Pentru a evita impactul cu masina care practic imi taia calea, am tras instinctiv stanga de volan si nu am mai reusit sa redresez masina, intrand in sant. Doresc sa stiu cui ii apartine vina in aceasta cauza? Eu sustin ca persoanei din autoturismul din fata, deoarece nu a semnalizat la timp si nu s-a asigurat in momentul virajului, cand eu eram deja cu aproape toata masina pe contrasens in vederea depasirii. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si va doresc o zi buna!
    
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.