Jump to content
POLITISTI.ro

Accident rutier datorat unui viraj spre stânga şi efectuării unei depăşiri

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

Ma numesc Sebastian Popovici si doresc sa va relatez un accident . Acum 4 luni ma deplasam cu masina din Rammingen spre Langenau ( locuiesc in Germania) in fata mea mergea un tractor cu plug ,  cu aproximativ 30 km/ ora ,m-am uitat in mod expres  la tractor ( stiind ca multi vireaza la stanga) daca semnalizeaza pentru viraj la stanga, vazand ca nu semnalizeaza intentia de a vira ,  m-am asigurat ca din fata /spate nu vine nici o masina am semnalizat si am inceput depasirea ,la un moment tractorul a virat brusc la stanga fara sa se asigure doar ca in acel moment a semnalizat , fiind in stanga lui deja, am virat cat am putut si eu stanga pentru a evita plugul ca era exact in dreapta fiului meu ,el fiind pasagerul din dreapta. Am evitat cat s-a putut dar tot ne-am accidentat ! Eu si fiul meu am fost luati cu salvarea dusi la spital.. La locul accidentului a ramas doar Soferul tractorului . La spital a venit politia pentru declaratii , am declarat ce am mentionat mai sus. Masina a fost declarata doauna totala  Acum doresc sa va spun ca s-a ajuns la concluzia ca eu sunt vinovat 75 % ! .Exista un martor care declara ca a vazut tractorul  semnalizand din timp si sa incadrat corect, cea ce nu este adevarat !

Mentionez ca a fost la mine acasa politia si m-a intrebat daca doresc sa primeasca amenda ! Am spus ca NU! Atunci domnul Politist a spus ca Soferul tractorului recunoaste ca a semnalizat tarziu si nu s-a asigurat!  A mai spus ca am si eu putina vina ca am fost acolo! ca nu trebuia sa depasesc! Dar nu am semn cu depasirea interzisa si nu este linie continua! 

Dupa cum cunosc eu legile consider ca este absurd ! Doresc sa-mi spuneti dumneavoastra daca se poate asa ceva!? sau nu sunt aceleasi legi in toata Europa ! Eu cred ca daca nu esti Cetatean German nu ai dreptate ! Din conduita preventiva consider ca am si eu putina vina ! in procent de 10 % dar nu 75 % !

Astept un raspuns ,

Cu stima Sebastian Popovici

• Catalin a modificat titlul în Accident rutier datorat unui viraj spre stânga şi efectuării unei depăşiri
  • Moderator
Publicat

Bună ziua,

Sebastian trebuie să ştii că în prezent legile privind circulaţia pe drumurile publice nu sunt la fel (identice) în Europa. Există în prezent un proces de armonizare a legislaţiei în acest domeniu, dar mai este mult până la stadiul în care legile să fie la fel în toată Europa.
Sigur că nouă, aici în România ne-ar fi uşor să aruncăm cu piatra în poliţiştii germani, să spunem că au greşit şi aşa mai departe. Dar astfel de aprecieri nu ar fi tocmai corecte, întrucât aşa cum ai şi anticipat, există diferenţe de ordin legislativ, diferenţe privind practica judiciară şi aşa mai departe.

• Apreciez 1
  • 4 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

am si eu o rugăminte, intrebare mai degraba: pentru situatia  in care se produce un accident cu sofer 1 cedeza trecerea, intentie manevra stanga, in care intra un motociclist ce circula pe contrasens in depasire coloana stationata la stop, a cui este culpa? Din cele citite in jurisprudenta, soferul care circula pe contrasens ar avea culpa exclusiva, asa este? Multumesc mult 

51C0D139-06DA-46D0-8907-1DF35D2DCE3A.jpeg

• Moderator
Publicat

Art. 167. - Nu are prioritate de trecere:
c) vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul din indicatoarele cu semnificaţia "Cedează trecerea" sau "Oprire";

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.