Jump to content
POLITISTI.ro

Unde sesizez ca politia nu a venit la apel 112


icristi90
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Salut,

Am facut o sesizare la 112, doua apeluri succesive. Primul in care solicitam ajutorul politie pentru constatarea blocareii unei cai de acces la o proprietate privata si al doilea in care anuntam ca ma tem pentru viata mea - fiind amenintat de persoana care bloca respectiva cale.

De la 112 am fost transferat in ambele apeluri catre Politia Judeteana si am fost asigurat ca a fost transmisa informatia si ca echipajul este pe drum.

Este räu sa stai in drum, cu unul langa tine care te ameninta, sa astepti sa vina Politia si aceasta sa nu vina. Au trecut 3 ore si politia nu a venit.

Ma puteti sfatui unde sa depun un memoriu?

Multumesc,

Cristi.

  • Downvote 3
Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Poți depune o reclamație scrisă la șeful inspectoratului de poliție județean. Dacă în urma cercetărilor aspectele reclamate se confirmă, cei vinovați vor fi trași la răspundere conform prevederilor legale. La fel de bine și în cazul în care aspectele sesizate nu se confirmă, cel care reclamă poate suporta consecințele prevăzute de lege.

Link to comment

Blocarea unei cai de acces pe o proprietate privata nu constituie un motiv pentru a apela SNUAU 112. Nu este apel de urgenta! Pe site-ul fiecărui ipj exista afișate numerele de telefon pe care cetățenii le pot apela la nevoie.

Exista posibilitatea ca echipajul de politie sa fi fost direcționat la alta sesizare care chiar avea caracter de urgenta.

Acel cineva nu te amenință fără vreun motiv, fără ca tu sa nu ii fi spus ceva "de bine", care l-a deranjat. Evita un astfel de comportament și nu te considera stăpân și pe terenul din jurul proprietății tale.

Poți fi sancționat contravențional cu amenda dacă apelezi în mod abuziv sau dacă alertezi în mod fals SNUAU 112, conform OUG nr. 34/2008.

  • Upvote 1
Link to comment
  • 5 weeks later...

Eu sunt de parere ca afirmatia dumneavoastra "cineva nu te ameninta fara motiv" ca fiind foarte jignitoare si totodata ingtijoratoare.

Sau poate dumneavoastra nu ati auzit de oameni ajunsi in spital că "se uitau urât pe cineva". Sau poate sunteti un fan al sindromului Stockolm in care femeia este abuzata pentru că "ştie ea de ce".

Ma scuzati ca v-am deranjat. Ca solutie am decis sa inaintez un memoriu catre IPJ si Control Intern.

Cu consideratie.

  • Downvote 7
Link to comment

Un Mare plus, Alleycat:emo-yessir:

icristi90, poți sa faci plângere unde vrei, dar asta nu înseamnă că ai și dreptate! Nu esti primul și, din păcate, nici ultimul cetățean "cu drepturi" nemulțumit. Citește prevederile OUG nr. 34/2008!

Link to comment

Salut.

Am citit cu atentie tot ce ati scris. Inteleg foarte bine ce ati vrut sa spuneti.

As vrea sa clarific cateva puncte, in ideea ca poate discutia nu ar trebui sa se termine asa de agresiv.

Domnul respectiv a refuzat sa coopereze, era la masina, la 2 metrii de mine cand am sunat la 112 (nu aveam timp sa caut alte numere de telefon, era o situatie la limita, individul era langa mine si imi repeta insistent "ce o sa faci? Ce poti sa-mi faci mie?". Bineinteles ca a asteptat sa inchei apelul ca sa-mi spuna ca o sa am probleme. Dupa ce mi-a spus ca se duce sa cheme niste prieteni a iesit cu masina din complex plecand in directia in care imi spunea ca sunt prietenii lui. Desi nu pot sa va ofer mai multe detalii va rog sa ma credeti ca cele doua apeluri erau necesare.

In fine, deja s-a consumat evenimentul.

Referitor la sindromul Stockolm, povestea spune ca un individ a luat ostatici trei femei si un barbat timp de 3 zile intr-o banca. In tot acest timp cei patru au fost amenintati cu arme si explozibili, pana cand s-a produs o ruptura de logica...ajungand ca dupa eliberare, cei 4 sa inceapa sa stranga fonduri pentru agresor. Ba chiar una din cele 3 femei sechestrate a ajuns sa se marite cu agresorul.

Cel mai des aceasta ruptura de logica se petrece in cazul femeilor abuzate de sot care, dupa repetate episoade de amenintari si teroare, ajung sa ia partea agresorului si sa respinga ajutorul extern. Nu considerati va rog ca acest sindrom se aplica doar in rapiri, fenomenul este foarte raspandit in societatea contemporana. Sunt foarte multe lecturi de specialitate pe siteuri .gov care trateaza subiectul.

Asta a fost defapt legatura. Adica, am trecut de definitia plastica a sindromului si am facut o legatura intre cauza (amenintarile si teroarea) care genereaza acest sindrom. Nu rapirea in sine este cauza ci ceea ce se intampla in cadrul rapirii.

Deci, domnilor, ca sa inchei in aceasi nota cu dumneavoastra. Eu nu regret ca facem parte din aceasi specie. Sunt mandru ca de fiecare data cand am interactionat cu Politia am avut o experienta mai mult decat placuta. Cred in continuare ca episodul cu apelul meu este o exceptie care intareste regula.

Daca a fost o situatie in care nu existau resurse pentru a raspunde solicitarii sau ca cineva a considerat ca e prea neimportant ca sa se deplaseze...este ceva ce nu pot eu sa decid si nici nu mi-am permis sa presupun pe subiectul asta.

Numai bine.

  • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.