Jump to content
POLITISTI.ro

Sfat cauza penala -agresiune

violeta22

Recommended Posts

Buna seara!

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In octombrie, un vecin l-a asteptat ascuns in masina pe tatal meu, stiind ca la acea ora iese cu catelul la plimbare. Cand a ajuns in dreptul lui, a coborat din masina cu o sticla in mana. Dupa cateva vorbe, individul a turnat diluant pe tata si a aprins bricheta sa-i dea foc, moment in care tata a fugit si a scos telefonul sa cheme politia. Individul a fugit cu masina. Tata a depus plangere penala pe 21.102017. Saptamana trecuta l-a sunat politistul care instrumenteaza cazul sa mearga la sectie sa vorbeasca. Acolo i-a spus ca procurorul a decis ca inchide cazul (mentionez ca n-am primit absolut nicio instiintare, nici de la Politie, nici de la Parchet, nimic) si i-a sugerat sa-si ia si hainele. Tata a zis ca hainele le ia avocatul cand va fi cazul si sa-i dea ordinul de la procuror ca sa facem recurs. Atunci, poltistul i-a spus ca trebuie sa trimita cazul inapoi la procuror si ca va primi acasa ordonanta. Am trimis mailuri la Parchet, tata a facut cerere pentru informatii la Parchet si nimic. 

La o astfel de fapta, politia poate sa inchida dosarul dupa bunul plac, fara ca macar sa ajunga dosarul la Parchet?

Tatal meu poate face cerere de restrictie impotriva agresorului, avand in vedere ca are sediul firmei la doua case de noi?

Ce putem sa facem?

Va multumesc!

• Moderator

Poliția NU poate dispune clasarea, acest lucru îl poate face numai un procuror.

Urmarirea penală se efectuează de organele de poliție (organe de urmărire penală) numai sub supravegherea și controlul procurorului, iar polițistul nu face nimic de capul său, el are obligația legală să respecte indicațiile și dispozițiile magistratului.

Dacă ești nemulțumit(ă), poți face plângere împotriva actelor sau măsurilor luate de procuror. Potrivit prevederilor din Codul de procedură penală, în cazul rezoluției de neîncepere a urmăririi penale sau al ordonanței ori, după caz, al rezoluției de clasare, de scoatere de sub urmărire penală sau de încetare a urmăririi penale, se poate face plângere în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanță sau rezoluție. Plângerea se adresează procurorului care supraveghează urmărirea penală.

• 2 months later...

Buna seara.de ceva vreme ma tot hartuieste o femeie, ma suna noaptea , ma cauta pe la bloc, azi si.a facut curaj a aparut la mine la bloc si m.a agresat in fata scarii.pumni palme, impins pe strada, tras de par, par amuls din cap etc.azi mi.am facut curaj si am mers la politie pt a depune o declaratie .peste 2 zile voi merge la iml.cunosc persoana respectiva, nu este membru al familiei dar avem un conflict.mai mult ea cu mine, nu eu cu ea.imi scrie mesaje noaptea, ma ameninta sa plec din oras sa.mi schimb locul de munca, sa dispar..etc.cei de la politie de la sectia 7 bucuresti mi.au spus ca o vor chema sa ii puna in vedere despre reclamatia mea.eu nu intentionez sa ii fac rau sau sa cer despagubiri, vreau pur si simplu sa ma lase in pace. Intrebarea este : in cazul in care persoana nu se potoleste si continua in acelasi ritm, ce pot face eu mai departe? Ce voi putea face cu certificatul medico legal? Merg in instanta? Nu dispun de resurse financiare prea mari ca sa.mi pot permite un avocat, dar daca este nevoie voi face un efort ca sa scap de cosmarul asta. Pe femeia respectiva o cunosc, am vazut.o de 2 ori in toata viata mea, este sotia fostului meu barbat si femeia continua sa ma hartuiasca.deci ea va fi chemata la politie ca sa i se aduca la cunostinta fespre reclamatia mea depusa.cand e momentul sa fac plangere penala?,astept sa ma faca inca o data? Eu am mers la politie organele abilitate sa ia la cunostinta despre problema mea si vreau sa merg la iml ca sa am totusi un certificat, sa am o dovada ca agresiunea s.a intamplat.si mai departe? Cu ce ma vor ajuta acestea? Sper ca ma vor ajuta in caz ca figura se repeta in viitor.mentionez ca la bloc este camera de filmat si sigur agresiunea a  fost surprinsa pe camera video.dar aceasta se sterge pe 7 zile.cum voi dovedi eu ca persoana in cauza m.a agresat? Trebuia sa fac altceva la politie? Sa completez alta declaratie? Cum vor ajunge ei sa verifice asta? Sau filmarile se verifica dupa ce hotaraste instanta? Pana atunci filmarea nu va mai exista.ce trebuie sa fac?