Jump to content
POLITISTI.ro

Refuz ridicare colet - Plangere pentru Inselaciune.


GeorgeDuda

Recommended Posts

Va salut.

Ma numesc George, si ma confrunt cu o situatie in urma careia vreau sa depun plangere pentru inselaciune.

Situatia se prezinta in felul urmator. Am avut un anunt de vanzare a unui aspirator cu spalare profesional pe site-ul OLX la pretul de vanzare de 2050 lei . In data de 02.01.2018 un utilizator de pe site imi da urmatorul mesaj : " Buna seara.doresc sa cumpar eu aspiratorul.Bacau.str Gheorghe Donici nr 2.Martis Dumitru Alin.tel 0753563092.va multumesc" .  A doua zi , pe 03.01.2018 il contactez pe individ si il intreb daca doreste sigur sa cumpere aspiratorul, zice ca da, si hotaram de comun acord ca a doua zi sa-i trimit aspiratorul cu Fan Courier. Pe data de 04.01.2018 ma duc cu aspiratorul la Fan Courier, il trimit, platesc transportul 82 lei pentru ca , clientul sa poata deschide coletul la livrare, ii transmit clientului faptul ca am trimis coletul impreuna cu numarul AWB al trimiterii iar dansul imi raspunde " Va multumesc. O zi buna".  Problema apare in data de 05.01.2018 , cand am verificat starea coletului  pe site-ul Fan Courier dupa AWB, vad urmatorul mesaj : " Ultimul status al expeditiei: refuz primire " , ceea ce insemna ca a nu a vrut sa ridice coletul.  Imediat il sun pe individ si il intreb de ce a refuzat coletul , iar el imi spune ca " Nu il mai vrea pentru ca, intre timp, si-a cumparat unul nou ", fara a-mi trimite mie nici un mesaj in prealabil sau ceva. M-a m-ai si mintit , spunandu-mi faptul ca mi-a trimis pe Fan Courier contravaloarea transportului achitata de mine, fapt neadevarat,  fiindca in baza de date a Fan Courier nu exista nici un transfer de bani catre mine. Acum trebuie sa ma rog de cei de la Fan Courier sa-mi trimita aspiratorul inapoi cu speranta ca, coletul nu a fost desfacut, iar aspiratorul nu a fost trantit in asa hal incat sa prezinte vreun defect si in plus,  va trebui sa platesc si contravaloare returului.

Intrebarea mea este daca pot depune o plangere la politie pentru fapta de inselaciune, eu fiind un individ de buna credinta iar individul asta m-a pus sa cheltuiesc suma de aproxiamtiv 160 ron constand in taxele de transport pe care le-am platit degeaba din cauza ca nu a mai ridicat coletul, schimbandu-si comportamentul de la o zi la alta. Poate nu este o suma mare, dar pentru mine este iar indivizii de genul celui care m-a pus pe drumuri degeaba ar trebui sa pateasca ceva.

Tin sa precizez ca am mesajele pe care mi le-a trimis el pe site-ul OLX, foaia de la Fan Courier, si mesajele de accept a coletului pe care mi le-a dat pe telefon.

 

Link to comment
  • Moderator

Da-l in judecata, ai datele lui. A fost incheiata intre voi o conventie civila, chiar si verbala, cu privire la tranzactionarea unui bun. Ce treaba are politia cu asta?

 

Link to comment
  • Moderator

Fapta individului de a se răzgândi în privinţa achiziţionării acelui bun, nu constituie infracţiunea de înşelăciune. Este doar un litigiu comercial, ce se poate soluţiona de o instanţă civilă (nu penală). Îl poţi acţiona în judecată, cerându-i să te despăgubească pentru plata transportului, eventuale daune, deranj, etc

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.