Jump to content
POLITISTI.ro

Refuz ridicare colet - Plangere pentru Inselaciune.

GeorgeDuda

Recommended Posts

Va salut.

Ma numesc George, si ma confrunt cu o situatie in urma careia vreau sa depun plangere pentru inselaciune.

Situatia se prezinta in felul urmator. Am avut un anunt de vanzare a unui aspirator cu spalare profesional pe site-ul OLX la pretul de vanzare de 2050 lei . In data de 02.01.2018 un utilizator de pe site imi da urmatorul mesaj : " Buna seara.doresc sa cumpar eu aspiratorul.Bacau.str Gheorghe Donici nr 2.Martis Dumitru Alin.tel 0753563092.va multumesc" .  A doua zi , pe 03.01.2018 il contactez pe individ si il intreb daca doreste sigur sa cumpere aspiratorul, zice ca da, si hotaram de comun acord ca a doua zi sa-i trimit aspiratorul cu Fan Courier. Pe data de 04.01.2018 ma duc cu aspiratorul la Fan Courier, il trimit, platesc transportul 82 lei pentru ca , clientul sa poata deschide coletul la livrare, ii transmit clientului faptul ca am trimis coletul impreuna cu numarul AWB al trimiterii iar dansul imi raspunde " Va multumesc. O zi buna".  Problema apare in data de 05.01.2018 , cand am verificat starea coletului  pe site-ul Fan Courier dupa AWB, vad urmatorul mesaj : " Ultimul status al expeditiei: refuz primire " , ceea ce insemna ca a nu a vrut sa ridice coletul.  Imediat il sun pe individ si il intreb de ce a refuzat coletul , iar el imi spune ca " Nu il mai vrea pentru ca, intre timp, si-a cumparat unul nou ", fara a-mi trimite mie nici un mesaj in prealabil sau ceva. M-a m-ai si mintit , spunandu-mi faptul ca mi-a trimis pe Fan Courier contravaloarea transportului achitata de mine, fapt neadevarat,  fiindca in baza de date a Fan Courier nu exista nici un transfer de bani catre mine. Acum trebuie sa ma rog de cei de la Fan Courier sa-mi trimita aspiratorul inapoi cu speranta ca, coletul nu a fost desfacut, iar aspiratorul nu a fost trantit in asa hal incat sa prezinte vreun defect si in plus,  va trebui sa platesc si contravaloare returului.

Intrebarea mea este daca pot depune o plangere la politie pentru fapta de inselaciune, eu fiind un individ de buna credinta iar individul asta m-a pus sa cheltuiesc suma de aproxiamtiv 160 ron constand in taxele de transport pe care le-am platit degeaba din cauza ca nu a mai ridicat coletul, schimbandu-si comportamentul de la o zi la alta. Poate nu este o suma mare, dar pentru mine este iar indivizii de genul celui care m-a pus pe drumuri degeaba ar trebui sa pateasca ceva.

Tin sa precizez ca am mesajele pe care mi le-a trimis el pe site-ul OLX, foaia de la Fan Courier, si mesajele de accept a coletului pe care mi le-a dat pe telefon.

• Moderator

Da-l in judecata, ai datele lui. A fost incheiata intre voi o conventie civila, chiar si verbala, cu privire la tranzactionarea unui bun. Ce treaba are politia cu asta?

• Moderator

Fapta individului de a se răzgândi în privinţa achiziţionării acelui bun, nu constituie infracţiunea de înşelăciune. Este doar un litigiu comercial, ce se poate soluţiona de o instanţă civilă (nu penală). Îl poţi acţiona în judecată, cerându-i să te despăgubească pentru plata transportului, eventuale daune, deranj, etc