Jump to content
POLITISTI.ro

Utilizarea dronei in conditii de legalitate in Romania

Postare recomandată

Publicat

Salut, sunt nou pe aici. Am o drona inregistrata la AACR . Orice politist ma poate intreba daca drona este inmatriculata sau ma poate verifica? pentru ca ieri am filmat cu drona in parc si a venit un politist langa mine care statea si admira cum ma jucam cu drona.

• Marius a modificat titlul în Utilizarea dronei in conditii de legalitate in Romania
Publicat

Nu sunt politist, sunt aeromodelist pasionat. Pentru a va informa, cititi Codul aerian civil publicat în 1997 și actualizat în 2017. Pentru ce ati făcut dvs în parc, există acolo niște prevederi pe care nu știu dacă le-ati respectat în totalitate....

Stima si prietenia si zboruri line!

• 6 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Din ce gasesc pe internet in Romania este ilegala operarea dronelor in intravilan in lipsa autorizatiilor explicite. Inteleg bine ? Daca da, exista si normativ de aplicare a amenzilor, se si aplica in viata de zi cu zi ?

Multumesc

• Membru
Publicat

Articolul 115 din Codul aerian

(2) Operarea unei aeronave fără pilot la bord de către o persoană care nu posedă documentele de certificare prevăzute de reglementările în vigoare pentru operarea aeronavei respective se pedepsește cu închisoare de la trei luni la 3 ani sau cu amendă.

Eu zic să studiezi bine Codul aerian și reglementările emise de Autoritatea Aeronautică Civilă. 

Întrebarea dacă legea se aplică în viața de zi cu zi e un pic naivă, ca să nu zic stupidă. 

• Apreciez 2
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.