Jump to content
POLITISTI.ro

Ajutor umanitar pt singurul politist motociclist de la Serviciul Rutier Braila

Administrator

Recommended Posts

• Moderator

Agentul de poliţie Cristian Georgian Dobrilă, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Brăila, care pe 17 iulie a.c. a fost grav rănit în misiune, în apropiere de Constanţa, în timp ce urmărea cu motocicleta bolidul în care se aflau Natalia Mateuţ şi fiul miliardarului Ţânţaş, ar putea reveni acasă, la serviciu chiar, la începutul anului 2012.

Poliţistul de 30 de ani a trecut până acum, din august încoace, prin patru intervenţii chirurgicale, una la coloană, două la mâini şi o alta - săptămâna trecută - la uretră. El este într-o clinic din Israel şi numai eforturile financiare ale familiei sale, ale colegilor din toată ţara şi ale prietenilor, au făcut ca el să ajungă, acum, la recuperare.

„Îmi doresc să ajung cât mai repede acasă, să mă recuperez complet şi să revin la muncă. Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat, mai ales colegilor mei", a transmis Dobrilă, de pe patul de spital.

Sursa: adevarul.ro

• 1 month later...

sursa telegrafonline.ro

Agentul de poliţie Cristian Dobrilă, în vârstă de 30 de ani, rănit în luna iulie într-un accident produs în judeţul Constanţa, pe Drumul Naţional 22 C, şi-a petrecut Crăciunul în clinica din Israel în care a fost internat la puţin timp după evenimentul rutier. Colegii lui încă nu ştiu când se va întoarce acesta în ţară. “Se simte bine acum şi continuă recuperarea în unitatea medicală în care a fost transferat. Vorbim despre o perioadă de refacere destul de lungă. Medicii de acolo au spus că agentul Cristian Dobrilă va putea părăsi clinica abia după ce îşi va reveni măcar în proporţie de 75%. Din câte ştiu, Cristian nu a mai fost supus vreunei intervenţii chirurgicale”, a declarat cms. şef Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere. Acesta a mai spus că, până în prezent, nu s-a putut stabili cu exactitate dacă agentul Cristian Dobrilă se angajase înainte de producerea accidentului în urmărirea unui autoturism marca Mercedes. „Această ipoteză s-a vehiculat încă de la început, dar nu avem nici acum certitudinea faptului că aşa au stat lucrurile. Din păcate, colegul nostru, singurul care ar fi putut elucida acest aspect, îşi aminteşte doar că se afla pe motocicletă şi apoi nişte lumini deasupra sa, oameni agitându-se şi sunetul unui elicopter”, a adăugat cms. şef Lucian Diniţă.

• 1 month later...

cand o sa vada cati colegi sunt alaturi de el o sa vina cu siguranta . Astfel va avea ocazia sa le multumeasca personal celor care l-au ajutat iar noi o sa aflam de la el date cu privire la starea sa de sanatate.

Din nefericire, va redau mai jos un caz similar cu finalul trist.

Poliţist declarat inapt la 26 de ani, după un teribil accident de motocicletă .

Sursa monitorul de suceava din 11 febr.2012

Un tânăr subofiţer, angajat în cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a fost nevoit să renunţe la uniformă după ce, din cauza unui teribil accident de motocicletă, a fost declarat inapt medical. Tânărul de 26 de ani revenise în poliţie la aproximativ un an de la accident, după ce luni de zile viaţa sa a atârnat de un fir de aţă, însă, din păcate, starea sa de sănătate era una departe de cea optimă muncii în poliţie. Aşa se face că, după ce a picat un test, acesta şi-a dat seama că nu mai poate continua, acceptând ideea că nu mai este apt pentru munca de poliţie.

Accidentat de un şofer de 21 de ani, fără permis de conducere

În august 2010, agentul de poliţie Ilie Bogdan Bârlădeanu, atunci în vârstă de 25 de ani, venea de la Botoşani, unde îşi are domiciliul, şi se îndrepta spre locul de muncă, Poliţia Suceava.

Tânărul conducea o motocicletă Honda, iar cumplitul accident s-a petrecut pe raza comunei Dumbrăveni.

Conform anchetei poliţiei, motociclistul a intrat într-o depăşire pe linie continuă, şoferul maşinii din faţă, un Volvo, făcând şi el o manevră la fel de imprudentă, viraj brusc stânga, spre o benzinărie.

La volanul autoturismului Volvo se afla un localnic din Dumbrăveni, Viorel Raţă, în vârstă de 21 de ani, care nu are permis de conducere. Mai mult, autoturismul era înmatriculat în Anglia şi nu avea asigurare pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie.

Medicii îi dădeau şanse mici de supravieţuire

Deşi avea cască de protecţie, tânărul subofiţer a fost rănit extrem de grav. Cu răni la torace şi abdomen, dar mai ales cu leziuni foarte grave la cap, poliţistul a fost dus cu un elicopter al Ministerului de Interne la Spitalul Militar Central, unde avea să rămână internat câteva luni de zile.

Din cauza multiplelor leziuni de pe creier, medicii i-au dat la început şanse mici de supravieţuire. Tânărul poliţist a reuşit totuşi să-şi revină, însă doar parţial.

El a fost declarat inapt medical la finele anului trecut, de către Comisia de expertiză medico-militară a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Din ce ştiu colegii săi de la Suceava, Ilie Bogdan Bârlădeanu urma să plece în străinătate, acolo unde se află mama sa.

Motocicleta, marea dragoste care l-a nenorocit

Înainte de teribilul accident, subofiţerul era cunoscut ca un împătimit al motociclismului, participând şi la concursuri la care a ocupat locuri pe podium.

În ceea ce-l priveşte pe Viorel Raţă, autorul accidentului, acesta a fost trimis în judecată, dosarul său fiind pe rolul Judecătoriei Suceava.

Deşi culpa accidentului a fost una comună, Viorel Raţă se face vinovat de faptul că s-a urcat la volan fără a avea permis de conducere.

El este judecat pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă din culpă.

Edited by LORD
  • 1 month later...

sursa jurnalul.ro

După cinci luni s-a ridicat din scaunul lui cu rotile şi, răcnind de durere, a făcut dintr-o dată nu unul, ci 30 de paşi. Au îngheţat de spaimă asistentele clinicii din Israel căci ele ziceau că mai mult de câţiva paşi bolnavul nu va reuşi să facă. Până atunci, după trei operaţii, bărbatul trăise sub ochii lor mai mult ca o legumă.

Aceasta, însă, a fost ziua în care, la 30 de ani, poliţistul brăilean George Dobrilă a învăţat din nou să meargă. Parcă se privea pe sine de undeva, din afara propriului corp şi nu-i venea să creadă că e el omul ăsta - înfipt în proteze până la şold, sprijinit cu mâinile în două bare, urlând continuu. Şi apoi tot el, cu o asistentă în spate, apăsând cu palmele fiecare milimetru de bare, încercând să ridice o talpă, apoi cealaltă şi fiecare pas durând o veşnicie. În picioare nu simţea nimic, prin mâini, însă, parcă-l săgetau mii de ace. A mers aşa, chinuit, până a căzut la pământ, având în minte gândul că într-o zi va zbura din nou pe motocicleta lui de poliţist rutier.

„Fizioterapeuta n-a avut încredere în mine că pot să fac nici 100 de metri. Şi totuşi, i-am demonstrat că pot să fac 600. Mă gândeam că nu, asta nu este soarta mea. În fiecare dimineaţă mă uit în oglindă şi-mi zic: sunt întreg, sunt tare, sunt perfect, sunt stăpânul gândurilor mele. Cred cu tărie că Dumnezeu mă iubeşte”, spune George astăzi, la opt luni de la accidentul de motocicletă.

„Sfidător, bătaie de joc. Simţeam că sunt batjocorit, umilit ca poliţist”

Închide ochii şi trece din nou prin iad, înapoi la ziua de 17 iulie 2011. Se vede pe el în uniformă, pe motor, punând ordine în trafic, pe DN22C, în Constanţa. Se mergea bară la bară, ca de fiecare dată când se întorcea lumea de la mare. Când, deodată, nervos că trebuie să aştepte după alţii, şoferul unui Mercedes de Satu Mare o ia razna, iese din coloană şi depăşeşte tot ce prinde. Gonea nebuneşte prin localitate, ca la raliu, gata să spulbere pietonii de pe trotuar. Parcă o luase razna. George l-a observat şi a încercat să-l oprească, dar degeaba. Şoferul n-a oprit la semnalele poliţistului.

„Depăşea fără probleme pe linie continuă dublă, pe treceri de pietoni... şi era duminică, erau copii pe stradă, era toată lumea afară. Eu aveam contact vizual cu şoferul, aveam semnalele în funcţiune, încercam să-l opresc, dar el mă ignora şi continua să facă depăşiri foarte periculoase, foarte riscante. Asta mie mi s-a părut sfidător, bătaie de joc. Simţeam că sunt batjocorit, umilit ca poliţist”.

Îndârjit că-l ignoră, George l-a dat prin staţie şi s-a pus să-l urmărească. Patru kilometri a fost o urmărire ca-n filme. Poliţistul ar fi putut să renunţe chiar atunci, dar nu l-a lăsat inima. Îşi dorise de copil să cureţe lumea de infractori. Ce mai conta, aşadar, că statul tocmai îi tăiase leafa cu 25%? În goana lui, poliţistul a pierdut controlul motocicletei, a intrat pe contrasens şi a fost spulberat de un BMW care circula regulamentar. Şoferul cu Mercedes, înnebunit de viteză, nici măcar n-a oprit; a mers mai departe ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Şoferul cu Mercedes: Beniamin Ţânţaş, beizadeaua unui „băiat deştept” din energie

La început, pe George l-au declarat mort. Era zob şi nu mişca. Un pantof era în mijlocul şoselei, casca lui de poliţist stătea aruncată cu susu-n jos, motocicleta era praf. Multe ore n-a înţeles nimic din ce i s-a întâmplat: „La Constanţa, în timp ce medicii se chinuiau să-mi scoată sângele din plămâni, eu îi întrebam: unde mi-e pistolul, unde mi-e staţia? Vedeţi cum mă reparaţi că eu mâine sunt schimbul unu, trebuie să merg la serviciu”.

Abia mai târziu George avea să afle că şoferul Mercedesului era pedelistul Beniamin Ţânţaş, beizadeaua miliardarului Ţânţaş din Satu Mare, unul dintre „băieţii deştepţi” din energie. Pe scaunul din dreapta îl însoţea iubita lui, fotomodelul Natalia Mateuţ. N-avea George de unde să ştie că juniorii familiei Ţânţaş încălcau legea aşa cum respirau: Beniamin era deja implicat în mai multe dosare, legate de ameninţare, lovire şi alte violenţe. Iar fratele său, Darius, primise închisoare trei ani cu suspendare fiindcă omorâse cu maşina un om nevinovat, după ce se urcase beat la volan. După accident, Beniamin Ţânţaş şi Natalia Mateuţ au declarat că nu se simt vinovaţi cu nimic. Ba juniorul n-a păţit nimic, nici măcar nu i s-a reţinut permisul. Nici astăzi, după opt luni de la accident, nici unul n-a dat măcar un telefon să-l întrebe pe George cum se simte sau dacă îi trebuie bani pentru recuperare.

Doctorii de la Floreasca i-au recomandat soţiei să-l părăsească

De la brâu în jos poliţistul e aproape legumă, dar când vorbeşte despre meseria lui îi sclipesc ochii. E un bărbat frumos şi îngrijit. Stă pe pat, îşi înghite lacrimile, priveşte în jos, rosteşte rar şi apăsat: „Sunt mândru că port această haină. Până la urmă, eu sunt un simplu poliţist care a vrut să-şi facă datoria cu fruntea sus, nu cu laşitate. Sunt un om mic într-un orăşel mic din România, dar dacă nu schimbăm ceva, atunci cine să schimbe?”

Şi pentru el au schimbat alţii. La Floreasca ar fi rămas paralizat pe viaţă dacă prietenii şi colegii nu i-ar fi făcut lobby în presă. Aşa, după nenumărate intervenţii, George a scăpat de iadul de la Floreasca şi a fost dus la reparat într-o clinică din Israel. În loc să-l opereze de urgenţă, doctorii noştri îl ţinuseră la pat două săptămâni jumate, doar pe morfină. Mai veneau asistentele să-l întoarcă de pe o parte într-alta şi asta era tot. Ba medicii îi puseseră şi un diagnostic greşit, spunându-i verde-n faţă că are coloana secţionată în trei locuri şi că nu va mai putea merge niciodată. Soţiei sale, Dora, îi recomandaseră să-l părăsească pe George şi să-şi caute alt bărbat cu care va putea avea copii. Însă nici el, nici Dora, n-au crezut o singură vorbă. Ei credeau orbeşte în reuşită.

„Eşti mândru că eşti român – şi atunci de ce nu te-ai operat la tine în România?”

Reuşita a venit în Israel după ce doctorii de acolo au făcut din George un om nou: i-au reconstruit spatele, i-au fixat coloana şi i-au reparat mâinile. În România mai mult îl minţiseră că l-au operat la mâini; în realitate îi băgaseră în braţe patru tije metalice, ca nişte ace care intrau pe o parte şi ieşeau pe cealaltă.

„Aş vrea să mă duc la Floreasca şi să-i privesc în ochi pe doctorii care mi-au spus că n-o să mai fiu om niciodată. Să-i întind mâna doctorului care m-a lucrat la mâini, să îl strâng cu putere şi să-i zic: astea-s mâinile pe care trebuia să mi le faceţi dumneavostră şi mi le-au făcut în Israel”, spune George.

Chiar şi aşa, el iubeşte România. În naivitatea lui, în Israel se lăuda cu asta, fără să-i pese că ceilalţi îl luau peste picior: „Cu mândrie am spus în Israel ca sunt român. Iar ei au râs, m-au privit şi au spus: eşti nebun! Uite-te în ce hal eşti! Păi atunci ce cauţi la noi? Eşti mândru că eşti român – şi atunci de ce nu te-ai operat la tine în România?”.

Acum, George un singur lucru are în minte: neapărat să se facă bine şi să fie iarăşi poliţist pe motocicletă. Îşi iubeşte meseria prea mult ca să renunţe. Se poate recupera într-o clinică din Franţa, dar pentru asta îi trebuie foarte mulţi bani. Or, după tăierea de 25%, leafa lui nu trece de 1.500 de lei. Cine doreşte să-l ajute pe George să redevină poliţist o poate face donând în contul

RO37 RZBR 0000 0600 0271 8928 - deschis la banca Raiffeisen, titular Dobrilă Cristian Georgian.

post-335-0-95931900-1331582139_thumb.jpg post-335-0-65361000-1331582149_thumb.jpg post-335-0-48318900-1331582157_thumb.jpg

post-335-0-31236500-1331582166_thumb.jpg post-335-0-61189600-1331582177_thumb.jpg post-335-0-04491900-1331582185_thumb.jpg

Sănătate multă Georgian. Te aşteptăm printre noi din nou !

• Upvote 3
  • 2 weeks later...

Poliţistul băgat în comă de beizadele a fost premiat în scaun cu rotile, la Ziua Poliţiei

articol din adevarul.ro din 23 mart.2012

4.jpg

Agentul Dobrilă a fost premiat de seful Politiei Rom

Agentul şef adjunct Georgian Cristian Dobrilă, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Brăila, a fost grav rănit în misiune anul trecut, în apropiere de Constanţa, în timp ce urmărea cu motocicleta bolidul în care se aflau Natalia Mateuţ şi fiul miliardarului Ţânţaş.

Poliţistul a venit în acest an în scaun cu rotile la festivităţile de la Sibiu, unde a fost sărbătorită Ziua Poliţiei Române, şi unde a fost premiat.

„Eu am credinţa şi sunt convins că va fi într-un viitor mai îndepărat sau mai apropiat bine, si vă pot spune în felul următor: în fiecare dimineaţă, mă uit în oglindă şi-mi spun că eu văd în oglinda respectivă un luptător, un învingător, şi sunt convins că într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărat voi fi din nou poliţistul care am fost înainte, voi urca din nou pe motocicletă şi voi fi aceeaşi persoană demnă şi plină de onoare”, a spus agentul Dobrilă.

Accidentul în care a fost grav rănit agentul Dobrilă a avut loc pe 17 iulie, în apropiere de Constanţa. Dobrilă fusese detaşat pe litoral, iar, în acea zi, a reperat Bentley-ul care gonea cu viteză al fiului miliardarului Ţânţaş - însoţit de Natalia Mateuţ - şi, angajându-se în urmărirea acesteia, s-a izbit violent de o maşină ce venea din contrasens.

Edited by LORD
  • Upvote 4
  • 2 weeks later...

Poliţistul Dobrilă, alături de elevi în cadrul Campaniei "Şcoala Altfel"

* elevii de la Liceul Teoretic "N. Iorga" l-au avut ca invitat special pe poliţistul Georgian Dobrilă, care le-a dat sfaturi privind educaţia rutieră

05dobri.jpg

Motopoliţistul Georgian Dobrilă, accidentat în misiune anul trecut, a fost prezent în mijlocul elevilor de la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", la o lecţie de informare şi educatie rutieră. Activitatea s-a desfăşurat în cadrul Campaniei "Şcoala altfel", derulată în perioada în perioada 2- 6 aprilie, la nivel naţional, în toate unităţile de învăţământ. La Brăila, elevii din 11 unităţi de învăţământ din municipiu şi judeţ vor participa la activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul Antidrog Brăila şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galaţi au încheiat un acord de parteneriat pentru desfăşurarea campaniei de prevenire "Şcoala altfel". Poliţiştii vor fi prezenţi în mijlocul elevilor împreună cu care vor organiza dezbateri tematice, vor viziona filme de specialitate, vor analiza diferite situaţii şi împreună vor găsi soluţii pentru rezolvarea acestora. "Elevii vor primi sfaturi şi recomandări preventive din partea poliţiştilor. Copiii vor viziona împreună cu poliţiştii materiale tematice, iar ulterior vor avea loc dezbateri şi va fi analizat mesajul, astfel încât elevii să identifice şi să evite situaţiile care pot genera conduite antisociale", ne-a informat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

În primele zile de "Şcoala altfel", poliţiştii şi reprezentanţii celorlalte instituţii partenere au participat la activităţi alături de elevii de la opt unităţi de învăţământ. Activitatea desfăşurată la Liceul Teoretic "N. Iorga" a avut în centrul atenţiei un invitat surpriză, care a stârnit simpatie şi emoţie, agentul şef adjunct de poliţie Dobrilă Georgian Cristian, care a avut prilejul să le împartăşească adolescenţilor gândurile şi experienţa sa. "Le-a spus elevilor că este convins că meseria de poliţist este una eternă, iar cei care o urmează din pasiune rămân tributari ei, indiferent de greutăţile şi barierele pe care însăşi îndeplinirea cu devotament a acesteia le ridică la un moment dat", ne-a mai informat sursa citată. Poliţistul Dobrilă va participa în cursul acestei săptămâni şi la alte întâlniri cu elevii.

obiectivbr.ro

Sa-l ascultam ! ... Respect ! :emo-yessir:

Edited by Eduard
  • Upvote 5
  • 2 weeks later...

colegul nostru ne da o lectie de viata. Cu siguranta acolo Sus cineva il iubeste si la cat de mult isi doreste sa urce din nou pe motor sunt sigur ca va reusi sa faca acest lucru. Respect pentru el si familia sa.

• Upvote 1
  • 2 months later...

sursa telegrafonline.ro

“Tot ce îmi doresc este să fiu din nou un om obişnuit… Vreau din tot sufletul să îmbrac din nou uniforma de poliţist!”. Aşa începe povestea agentului de poliţie Cristian Dobrilă, omul care a supravieţuit în vara anului trecut unui teribil accident rutier petrecut în apropierea oraşului Medgidia. Se afla în misiune, în urmărirea unui şofer care efectuase mai multe depăşiri riscante pe raza localităţii Castelu. Într-o curbă, Cristian Dobrilă a pierdut controlul motocicletei pe care o conducea, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism marca BMW. Puţini au crezut că va reuşi să scape cu viaţă după cumplitul impact, dar miracolul s-a întâmplat. Şi nu a fost singurul moment în care Cristian Dobrilă a reuşit ca prin puterea sa de luptă extraordinară să-i uimească pe cei din jur. Transferat într-o clinică din Israel, el a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale. A depăşit toate aşteptările… “Recuperarea mâinilor s-a făcut în proporţie de 100%. Medicii de acolo au spus că se poate vorbi despre o minune! Nu credeau că îşi va reveni total, dar acest lucru s-a întâmplat şi suntem fericiţi. Acum soţul meu urmează un program de refacere pentru picioare şi rezultatele încep să se vadă. De aceea suntem amândoi optimişti. Am venit în urmă cu trei săptămâni în Constanţa, unde soţul meu se tratează la un cabinet de medicină hiperbară şi la o clinică de recuperare. Sperăm să câştigăm şi această bătălie. Cu multă muncă, este posibil”, a declarat pentru „Telegraf” Teodora Dobrilă, soţia agentului de poliţie.

“CEA MAI FERICITĂ ZI” Cristian Dobrilă mărturiseşte că au existat momente în care s-a simţit copleşit. De fiecare dată, însă, a reuşit să depăşească momentele dificile cu ajutorul celor din jur. “Fără membrii familiei mele, fără prietenii mei, fără colegii care mi-au fost alături încă de la început nu aş fi avut această putere! Vreau să le mulţumesc tuturor că mi-au stat alături, mă simt norocos şi binecuvântat. Îmi amintesc că discutam cu ei şi îmi spuneau “ai doar 30 de ani, trebuie să îţi revii, trebuie să fii puternic!” Acum tot ce îmi doresc este să mă întorc la serviciu şi să îmbrac din nou uniforma de poliţist! Este dorinţa mea cea mai mare să fiu iar sănătos şi să mă bucur de viaţă. Aceea va fi ziua cea mai fericită din viaţa mea! Sunt mândru că sunt român şi vreau să îmi fac datoria faţă de ţara mea! Nu îmi va fi teamă să mă urc din nou pe motocicletă, sunt convins! Am un moral destul de bun, cred eu, deci pot lupta şi munci în continuare pentru a depăşi toate aceste probleme”, a spus Cristian Dobrilă.

• Upvote 4
  • 3 months later...

sursa obiectivbr.ro

Motopolițistul Dobrilă angajat la Serviciul Rutier Constanța

după ce în urmă cu câteva luni a fost împins la pensie, la numai 31 de ani, preferând suspendarea din activitate, Cristian Dobrilă a primit acum vestea cea mare * el şi-a început activitatea la Serviciul Rutier Constanţa, la Biroul Implementări Abateri * Dobrilă a fost detaşat la Constanţa întrucât acolo îşi urmează tratamentul de recuperare * poliţistul spune că se simte extraordinar la biroul unde lucrează şi că asta îi dă putere să îşi continue lupta, însă îşi doreşte să revină acasă

Împins la pensie la numai 31 de ani, pentru că aşa prevedea legea, şi obligat practic de situaţie să aleagă suspendarea din activitate, motopoliţistul Cristian Dobrilă a primit acum vestea pe care o aştepta. Eforturile depuse în ultimul timp pentru a primi un loc de muncă nu au rămas fără efect. Poliţistul brăilean a simţit că s-a născut a doua oară după ce a fost anunţat că poate începe munca la Serviciul Rutier Constanţa. El a fost detaşat la Constanţa, oraşul unde în urmă cu un an şi trei luni şi-a văzut moartea cu ochii în timp ce era în misiune, întrucât tot acolo îşi continuă tratamentul de recuperare. Chiar dacă ştie că mai are mult de tras, fiind decis să revină pe propriile picioare şi mai ales pe motocicletă, Dobrilă spune că se simte extraordinar la biroul unde lucrează şi că asta îi dă putere să îşi continue lupta. Dorinţa lui este de a reveni acasă, în cel mai scurt timp, alături de colegii de la Serviciul Rutier Brăila. "Este ceva extraordinar, e ca şi cum un copil se duce prima zi la şcoală. După un an şi ceva de stat numai prin spitale şi clinici de recuperare, este extraordinar, nu am cuvinte să descriu. Sincer am crezut întotdeauna că va fi bine, nu mi s-a părut normal la 31 de ani să ies la pensie, pentru câteva milioane, atâta timp cât eu îmi doream doar să muncesc, să mi se ofere un post undeva unde să pot să lucrez. Nu am cerut nimic în plus, decât să pot lucra. Iniţiativa a fost a mea, dar cea mai mare contribuţie a avut-o şeful Serviciului Rutier Constanţa. Având în vedere că eu eram deja aici, la recuperare, şi dumnealui avea un post liber la Serviciul Rutier am putut veni să desfăşor activităţi la Biroul Implementări Abateri. Acum câteva zile am primit aprobarea, a semnat domnul ministru derogarea şi aşa am putut reveni la muncă. Am fost angajat şi cu normă întreagă, este ceva extraordinar, le mulţumesc tuturor colegilor care şi-au pus umărul", ne-a declarat plin de emoţie şi de bucurie, Cristian Dobrilă. Chiar dacă se simte foarte bine alături de colectivul de la Constanţa şi i s-a spus că poate rămâne acolo să lucreze cât timp doreşte, Dobrilă vrea totuşi să revină acasă. "Şefii de la Constanţa mi-au spus că pot sta definitiv să lucrez aici, dacă vreau, eu sper ca într-un viitor cât mai apropiat să pot merge din nou şi să mă întorc acasă. Şi acasă am un colectiv extraordinar şi este păcat să nu revin. În fond, acasă este acasă!".

Tratamenul de recuperare are efecte vizibile

Chiar dacă la Constanţa a avut teribilul accident care l-a adus într-un scaun cu rotile, Cristian Dobrilă ne-a povestit că în ultima perioadă a avut parte numai de lucruri bune în oraşul de la malul mării. Dobrilă a reuşit să îşi găsească un apartament, unde să stea cu chirie, însă cea care i l-a pus la dispoziţie, o pacientă de la clinica unde el urmează tratamentul de recuperare, nu a vrut să încaseze vreun ban, ci i-a spus doar să plătească utilităţile. Dobrilă este la Constanţa împreună cu soţia sa, care îi este alături tot timpul, mai ales că el are permanent nevoie de ajutor, pentru a se putea deplasa către clinică şi către locul de muncă. Cristian Dobrilă ne-a mai declarat că şi tratamentul pe care îl urmează la clinica din Constanţa are efect şi că se văd progrese în fiecare zi. "Tratamentul merge destul de bine, sunt progrese din ce în ce mai multe, este foarte bine. Chiar terapeutul era foarte mulţumit acum câteva zile, spunea că progresele sunt din ce în ce mai bune şi sperăm să mergem în continuare la fel. Dar este de muncă, este un drum lung, sunt conştient, de la început am fost conştient de treaba asta. Nu mă dau bătut orice ar fi. O să reuşim până la urmă, prin muncă şi luptă", ne-a declarat Cristian Dobrilă. El a precizat că programul pe care îl are la Serviciul Rutier Constanţa, de la 8.00 la ora 16.00, îi permite să îşi urmeze şi tratamentul de recuperare, mai ales că la clinica unde se tratează este program şi după-amiaza.

Motopoliţistul brăilean nu este singurul angajat de la Serviciul Rutier Constanţa ajuns într-un scaun cu rotile în urma unui accdident teribil suferit în misiune. Tot acolo lucrează alt poliţist, căruia i-a fost amputat un picior după nenorocirea suferită. Dobrilă ne-a spus că şi acesta a fost pus să aleagă între pensionare şi suspendare, însă până la urmă a fost primit înapoi la muncă. "La Serviciul Rutier este un coleg care tot în timpul serviciului a avut un accident şi a rămas fără un picior. Acum şi el se află la muncă, la Biroul Cercetări Penale. Pentru mine acesta este locul de muncă pe care mi l-am dorit foarte mult. Şi m-am zbătut şi chiar am muncit foarte mult acum de când sunt cu probleme, să ajung să pot sta la muncă 8 ore, să muncesc, să îmi fac treaba. Dacă unii de la Bucureşti au stat cu legea în mână şi au spus că statutul poliţiştului aşa prevede şi nu se poate trece peste el, uite că se poate. De la Constanţa am primit toate informaţiile de la colegul care a fost şi el cu piciorul şi care a păţit ca şi mine. I s-au pus hârtiile în faţă, la fel - pensionare. Asta este, nu mai poţi susţine probe sportive, nu mai poţi fi poliţist!", a mai precizat Dobrilă.

Poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila au fost tot timpul alături de colegul lor şi l-au sprijinit cum au putut. Şeful SPR Brăila, cms. Bogdan Zotoi, ne-a spus că Dobrilă a început de luni activitatea la Constanţa, asta după ce i s-a aprobat încadrarea în muncă de către ministrul de Interne. "Iniţiativa lui a fost susţinută de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, prin rapoarte la ministrul de Interne. La începutul acestei luni i s-a aprobat de către ministru încadrarea în muncă, s-a făcut procedura de detaşare la Constanţa. Era foarte bucuros că a reuşit, în sfârşit, să se angajeze, că şi-a început serviciul", ne-a declarat cms. Zotoi.

Reamintim faptul că Dobrilă, singurul motopoliţist brăilean, s-a zbătut între viaţă şi moarte după ce a fost implicat într-un accident rutier extrem de grav, care s-a petrecut pe 17 iulie 2011, la Constanţa, pe DN 22 C, între Castelu şi Medgidia. El fusese detaşat la Constanţa, în sezonul de vară şi, în momentul în care s-a întâmplat tragedia, asigura fluidizarea traficului pe regiunea care i-a fost desemnată. La un moment dat, el s-a angajat în urmărirea Mercedesului condus de BeniaminŢânţaş, alături de Natalia Mateuţ, care efectua depăşiri neregulamentare şi circula imprudent. Poliţistul nu a reuşit să-i mai ajungă din urmă, pentru că a pierdut controlul motocicletei într-o curbă extrem de periculoasă şi s-a izbit de un BMW, care venea pe contrasens. În urma accidentului, poliţistul a suferit fracturi de coloană şi răni deosebit de grave. Motopoliţistul a fost operat, apoi a urmat tratamente de recuperare mai bine de un an de zile, atât în străinătate, la clinici din Israel şi Franţa, cât şi în ţară.

P.S. Bine ai venit la Constanța Georgian ! Sper să te simți la fel ca acasă la noi și să ajungi din nou acolo unde îți dorești.

• Upvote 1
  • 3 months later...