Jump to content
POLITISTI.ro

Ajutor umanitar pt singurul politist motociclist de la Serviciul Rutier Braila

Administrator

Recommended Posts

• Administrator

Dragi colegi, am luat legatura cu sora lui Georgian, este si ea tot politista si are cont aici pe forum de ceva vreme, creat inainte de producerea nefericitului accident.

Am rugat-o sa ne tina si pe noi, aici, la curent cu starea si evolutia lucrurilor in cazul colegului nostru. Probabil ca din decenta si datorita educatiei pe care o are, a ales sa nu intervina pana in prezent pe acest topic, dar daca careva dintre voi, poate da o mana de ajutor, de orice natura ar fi el, va rog nu ezitati sa o faceti.

Sa nu uitati, ca este de-al nostru si daca noi nu tinem unii de altii, sa ne ajutam intre noi, nimeni altcineva nu o va face.

Sora lui Georgian va multumeste pentru sustinerea voastra.

sursa Obiectiv-Vocea Brailei

În general, nu-mi plac campaniile prin care se strâng bani pentru diverşi oameni bolnavi, care au nevoie de operaţii prin străinătate, pentru copii ale căror vieţi trebuie salvate şi pentru secţii de spitale care trebuie echipate cu aparatură medicală. Şi nu-mi plac nu pentru că nu m-ar sensibiliza cazurile în sine, ci pentru că, într-o ţară normală, nu ar trebui să se ajungă aici. De fapt, mă revoltă faptul că nişte cetăţeni ai acestei ţări, nişte copii sau adulţi, ajung în situaţia disperată de a cere ajutorul semenilor pentru lucruri pe care ar trebui să le asigure de fapt statul. Mă revoltă că statul este atât de nepăsător cu cetăţenii proprii, că sunt lăsaţi infirmi pe viaţă sau să moară mai rău decât nişte câini vagabonzi. Mă revoltă că statul pune viaţa propriilor cetăţeni pe planul doi. Şi cu atât mai mult mă scoate din minţi faptul că inclusiv cei care ajung în situaţii disperate tocmai pentru că serveau statul sunt abandonaţi la mila publică.

Cazul poliţistului Dobrilă este doar un exemplu în acest sens, din multe altele de care ne lovim aproape zilnic. Un poliţist accidentat nu în timpul liber, nu într-un moment de teribilism, ci în timp ce îşi făcea meseria. Aia hulită de mulţi, aia nerespectată de şi mai mulţi, aia plătită prost de statul român. Nu ştiu ce fel de om sau poliţist este agentul Dobrilă şi nici nu are de ce să mă intereseze. Dar mă interesează că statul îl lasă pe acest poliţist să se descurce singur dacă vrea să fie vindecat după accidentul pe care l-a avut urmărind nişte şmecheri care nu dădeau doi bani pe regulile de circulaţie ori pe poliţiştii din trafic. Iar asta mă face să consider statul mai criminal decât şmecherii din trafic şi având aceeaşi lipsă de respect faţă de regulile unei societăţi normale în care ne amăgeşte că trăim. Aşa cum nu este normal să lase pe orice alt cetăţean la mila sorţii şi a celor care vor sau pot să susţină financiar fel de fel de cazuri disperate pe care statul român nu dă doi bani.

Gestul motocicliştilor din Brăila şi Galaţi, de a organiza un marş de sensibilizare a cetăţenilor care să doneze bani pentru operaţia poliţistului Cristian Georgian Dobrilă, este unul lăudabil, iar faptul că această comunitate ştie să fie unită şi să reacţioneze este o calitate rar întâlnită în societatea civilă de azi. Dar poate că acţiuni de genul acesta ar trebui să aibă şi un alt mesaj, care să fie adresat Guvernului, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Interne. Poate că un miting în faţa acestor instituţii ori o petiţie semnată de sute de mii de oameni le-ar reaminti oficialilor de acolo că sunt direct responsabili de soarta propriilor cetăţeni, pe care îi transformă în dependenţi de mila publică. Poate că un mesaj de genul "Salvaţi-vă cetăţenii!" i-ar face să realizeze că sunt cu adevărat părtaşi la crime. Sau poate visez eu că mai trăim într-o ţară care poate să înveţe să-şi respecte cetăţenii.

sursa Obiectiv-Vocea Brailei

Agentul principal Georgian Cristian Dobrilă este programat astăzi pentru operaţie în cadrul unei clinici private din Israel. Familia a luat ieri decizia de a nu mai aştepta ajutor din partea statului şi de a-l transporta pe bani proprii. Rudele acestuia au aşteptat aproape trei săptămâni în speranţa că vor obţine un ultim document hotărâtor în privinţa banilor necesari transportului poliţistului. Însă cum hârtia nu a fost semnată până ieri la ora 17.00, familia a decis să nu mai zăbovească şi să îl transporte pe forţe proprii. Alături de Cristian, în aceste momente, sunt toţi prietenii şi colegii săi care speră ca acesta să se recupereze şi să îşi poată relua viaţa în condiţii normale. "Starea lui nu s-a schimbat, se hrăneşte, vorbeşte, este conştient de ceea ce se întâmplă în jurul lui. Însă sunt aproape trei săptămâni de la producerea accidentului. Familia nu mai are răbdare să îl vadă chinuindu-se cât aşteaptă ajutorul din partea statului. Au decis să îl transporte pe banii lor la o clinică privată din Israel", ne-a declarat scms. Bogdan Zotoi, şeful SPR Brăila, imediat după ce l-a vizitat, la spital, pe Georgian. Tot acesta ne-a precizat că transportul singurului motopoliţist brăilean până în Israel costă peste 11.000 de euro şi că acesta nu va merge neînsoţit, prin urmare rudele vor fi nevoite să folosească şi mai mulţi bani din cont.

40.000 de euro pentru operaţie şi transport

Ieri după-amiază familia aştepta avionul trimis de clinica israeliană, care urma să îl transporte în cursul nopţii pentru a fi operat a doua zi. Deşi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila şi SMURD erau gata să intervină cu un elicopter pentru transportul motopoliţistului, în ultimă instanţă nu a mai fost nevoie de sprijinul lor din cauza distanţei prea lungi. "Din păcate, tot lobby-ul făcut de atâţia oameni din Brăila, dar şi implicarea la nivel de miniştri, subsecretar de stat, s-a blocat din cauză că un şef de secţie de la Floreasca a refuzat să semneze hârtia prin care trebuia menţionat că operaţia nu poate fi făcută în România. Important este rezultatul aceste operaţii şi cred că jurământul lui Hipocrat nu trebuie distrus de orgolii nemăsurate. Urmează ca demersurile pentru sprijinul poliţistului brăilean să continue la nivelul Ministerului Sănătăţii şi de Interne, ca împreună să găsească o formulă prin care statul să deconteze cheltuielile pentru recuperare", ne-a precizat Silviu Radu, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila. Din surse apropiate familiei poliţistului, citate de Silviu Radu, ieri după-amiază deja fusese achitată o factură către clinica din Israel, în valoare totală de 40.000 euro, din care 28.000 euro pentru operaţie şi 12.000 euro costul transportului cu avionul. După intervenţia chirurgicală urmează alte cheltuieli pentru recuperare.

Medicii romani ne dovedesc inca odata daca mai era nevoie ca orgoliul lor personal este mai presus decat viata colegului nostru.

Colegul nostru a fost operat ieri in jur de ora 15, ora Romaniei, in Israel. Reusita operatiei se pare ca tine de o perioada de 3 luni de recuperare pentru care medicii de la clinica din Israel solicita in avans suma de 75.000 euro pana in data de miercuri 10.08.2011. Sa speram ca Georgian va rezista si se vor gasi in continuare oameni de bine care sa il sustina moral si mai ales financiar.

• Upvote 1

Se pare ca avem vesti bune din partea apropiatilor colegului nostru ! Desi coloana i-a fost grav afectata, operatia a fost un succes si cel mai important maduva nu a fost sectionata sau strivita asa cum s-a crezit initial. Primele cuvinte ale colegului nostru de dupa operatie au fost ca abia asteapta sa revina la munca si sa urce din nou pe motor.

• Upvote 4

Chiar acum am vazut la Antena 3 si declaratia lui Dinita, precum ca Georgian incepe sa se simta bine. Avem vesti bune, speram sa revina printre noi cat mai urgent si sa fie sanatos.

ma bucur pt Georgian... multa sanatate si sa il vedem printre noi in curand....

in rest... multa.... rusine sistemului romanesc.. (incepand cu dl doctor care a refuzat semnarea hartiilor pt E112) si la fel de multa sanatate celor din Israel care ii cer 75.000 EUR avans pana miercuri pt recuperare... cuvintele sunt de prisos...

Se pare ca avem vesti bune din partea apropiatilor colegului nostru ! Desi coloana i-a fost grav afectata, operatia a fost un succes si cel mai important maduva nu a fost sectionata sau strivita asa cum s-a crezit initial. Primele cuvinte ale colegului nostru de dupa operatie au fost ca abia asteapta sa revina la munca si sa urce din nou pe motor.

Dragul de el... ^_^ In sfarsit o veste buna. Ma bucur mult ca lucrurile merg bine.

ma bucur pt Georgian... multa sanatate si sa il vedem printre noi in curand....

in rest... multa.... rusine sistemului romanesc.. (incepand cu dl doctor care a refuzat semnarea hartiilor pt E112) si la fel de multa sanatate celor din Israel care ii cer 75.000 EUR avans pana miercuri pt recuperare... cuvintele sunt de prisos...

Din pacate se va intoarce in acelasi sistem infect. :(

Avem vesti bune se pare si in legatura cu suma de 75.000 de euro necesara pentru recuperarea lui Georgian. Iulia Talvescu, moderatoarea emisunii "Operatiuni Speciale" difuzata pe TVR 2 mi-a dat asigurari ca luni suma va fi disponibila pentru Georgian. Nu pot decat sa imi scot sapca in fata doamnei.

daca este adevarata informatia ( ca na, pe surse umbla multe... ) imi vine sa il astept pe domnul doctor de la floreasca cand pleaca acasa sa ii multumesc adanc si din suflet... nu am cuvinte....

Politistii braileni au initiat o noua campanie pentru strangerea de fonduri in sprijinului lui Cristian Dobrila.

Brailenii care pot dona sange sunt asteptati la Centrul de Transfuzie Sanguina incepand cu data de 11 august. Bonurile valorice obtinute in urma donarii de sange vor fi transformate in numerar, iar banii vor fi donati familiei politistului pentru a fi folositi in tratamentul si recuperarea acestuia.

Desi imi este GROAZA de ace, o sa ma sacrific. Sper din tot sufletul sa vina sa doneze cat mai multe persoane.:)

îți stă mintea în loc atunci când vezi cât de încet se pot mișca lucrurile în ministerul ăsta, exact atunci când nu trebuie.

Am vizitat pe 12.08.2011 siteul ipj-ului și mare mi-a fost mirarea să văd că de abia acum s-au gândit ai noștri să posteze, în mod oficial, un anunț prin care se solicită sprijin umanitar pentru colegul nostru de la Brăila. :doh:

Mă întreb: dacă ar fi fost vorba de altcineva (șef, șefuț, etc.) din M.A.I. sau I.G.P.R. tot la fel de încet s-ar fi mișcat lucrurile? Nu știu dacă de la nivelul acestor două instituții s-au luat măsuri pentru a-l ajuta pe Georgian, așa că nu mă pronunț. Dar, oameni buni, de ce trebuie să așteptăm așa mult? Timpul este foarte prețios în acest caz, iar voi aveți nevoie de "ț" aprobări pentru a posta un ajutor umanitar?

Este inadmisibil!!! :angry:

Poliţistul Dobrilă a început recuperarea

* pentru că se simte mai bine, la finalul săptămânii trecute agentul principal a putut fi transferat din spital la o clinică de recuperare din Israel * familia acestuia plănuieşte să îl ţină acolo măcar 3 luni de zile, pentru a se trata * din cauza costurilor foarte ridicate, după perioada menţionată poliţistul va fi nevoit să continue recuperarea în ţară

Singurul motopoliţist din Brăila, Georgian Cristian Dobrilă, se află pe drumul cel bun în ceea ce priveşte recuperarea, după gravul accident rutier în care a fost implicat, pe 17 iulie, în judeţul Constanţa. Pentru că starea generală a agentului s-a mai îmbunătăţit în urma operaţiei din Israel, Dobrilă a fost transferat vineri la o clinică de recuperare şi a început tratamentul. Alături de el se află câţiva dintre membrii familiei, care au grijă să nu-i lipsească nimic. La fel, colegii şi prietenii acestuia se interesează telefonic despre evoluţia sa zilnică şi derulează în continuare campanii pentru a-l ajuta. "Am vorbit cu el la telefon, se simte mai bine, vorbeşte din ce în ce mai bine. A fost externat din spitalul unde l-au operat şi transportat vineri la o clinică de recuperare. Va sta acolo aproximativ trei luni de zile, după care va veni în ţară pentru a continua recuperarea. Costurile acolo sunt foarte mari, totul depinde de evoluţia sa. Deocamdată este prea devreme să ne pronunţăm", ne-a declarat scms. Bogdan Zotoi, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Brăila. Reamintim că poliţiştii brăileni au iniţiat de curând o campanie prin care îi roagă pe cei care doresc să îl ajute pe Cristian să doneze sânge. "Până în prezent au donat sânge 50 de persoane, atât colegi, cât şi persoane din afara MAI. Mai sunt şi alte persoane care urmează să doneze, însă depinde şi de programul de lucru al celor de acolo. Bonurile primite în urma donării sunt transformate în numerar şi banii sunt depuşi în contul lui Georgian", a declarat Zotoi pentru "Obietiv - Vocea Brăilei".

Şi motocicliştii sunt în continuare alături de Dobrilă, aceştia se interesează de starea motopoliţistului şi postează aproape zilnic informaţii legate de acest subiect pe forumul "motociclism.ro". "Este pe drumul cel bun... pentru moment trebuie să-şi refacă mâinile, să îşi recapete toată forţa în ele, deoarece ele vor fi baza, în care se va sprijini în timpul recuperării... la câteva ore după operaţie el putea sta în fund, bineînţeles, într-un fotoliu ortopedic special pentru aşa ceva, deci este pe drumul cel bun...", a scris un motociclist pe forumul menţionat.

Sursa

Nu-l cunosc personal pe Cristian, dar ii transmit sa fie optimist, pentru ca nu este singur, si sa creada in Dumnezeu ! Insanatosire grabnica ! :emo-yessir:

• 2 weeks later...

Sursa Adevărul de seară 29 august 2011

Cristian Dobrilă a suferit astăzi, în Israel, o nouă intervenţie chirurgicală. De la accident, poliţistul nu mai ţine minte decât că erau lumini asupra sa, că îl înconjura multă lume şi că a venit un elicopter.

Cristian Georgian Dobrilă (30 de ani), de la Poliţia Rutieră Brăila, era detaşat pe litoral, când a fost accidentat, pe 17 iulie, pe şoseaua Constanţa - Medgidia, pe când se afla în urmărirea unui Mercedes condus de fiul beizadelei din Satu Mare Beniamin Ţântaş, aflat împreună cu iubita sa, Natalia Mateuţ.

Comisarul - şef Lucian Diniţă, directorul Direcţiei Rutiere, a declarat că, astăzi, Cristian Dobrilă a fost operat din nou, la mâini, în Israel. „Poliţistul abia aşteaptă să revină la serviciu, dar perioada de recuperare va fi lungă. Este important însă că doctorii au spus că nu îi vor da drumul din spital decât după ce vor avea certitudinea că poate să meargă şi că este recuperabil în proporţie de 75 la sută, urmând ca restul recuperării să o efectueze în România“, a spus Lucian Diniţă.

A suferit o cădere psihică

Deocamdată, împrejurările accidentului sunt necunoscute, întrucât Cristian Dobrilă nu-şi aduce aminte cum s-a produs accidentul şi nu este într-o stare psihică prea bună.

„A fost întrebat ce s-a întâmplat, dar în momentul de faţă nu-şi aduce aminte decât că s-a urcat pe motocicletă, iar apoi a văzut lumini deasupra sa, multe lume agitându-se şi a auzit zgomotul unui elicopter. Este încă în stare de şoc. Vinerea trecută, când a fost anunţat că va fi operat din nou, a avut o cădere psihică. Nu poţi să te joci cu asemenea chestii, în ideea de a afla mai repede informaţii. Poate că atunci când va fi recuperat va putea pune la cap toate secvenţele şi-şi va aduce aminte cum s-a petrecut accidentul“, a mai spus Diniţă, care a arătat că nimeni de la faţa locului nu a putut preciza atunci pe cine urmărea poliţistul, astfel că nu sunt dovezi că maşina în cauza este Mercedesul cu număr de Satu Mare.

• Member

Astazi am vorbit cu sora lui George..

Parea optimista in privinta colegului nostru. Mai jos sunt parti din convorbirea mea cu ea:

"e in israel..a fost reoperat luni la ambele maini pt ca medicii de la floreasca nu au fost in stare nici macar o banala operatie la maini sa i faca!"

"o sa mai stea o luna cu mana in ghips..dar de data asta speram sa fie bine..daca nu l operau acolo ramanea cu mainile strambe si fara putere in ele!e jale in sistemul nostru medical! "

"off..pai noi am vrea sa dispunem de bani sa l mai tinem ink3 luni acolo..fara asta de recuperare a mainilor pt ca el nu a inceput sa faca recuperarea intensa de care avea nevoie pt picioare din cauza problemelor la maini..cam in decembrie cred!" (in dec. se va intoarce )

"el isi doreste f mult sa vina acasa sa inceapa munk..vrea iar pe moto..nici nu stie ca moto a lui e praf..irecuperabila!:( "

Edited by bogdanel