Jump to content
POLITISTI.ro

Am primit citatie de la politie in calitate de "reclamat"

adrianp

Recommended Posts

buna ziua in primul rand , ma adresez celor de aici de pe forum

cu 2 saptamani in urma de bucurie ca am aflat ca pot merge la cursul de ofiteri am hotarat sa petrec drept urmare m-am ales cu o amenda de 200 ron ptr muzica prea tare

saptamana trecuta fiind ziua mea si a mai multor prieteni am hotoarat sa ne strangem la mine si sa sarbatorim eu pe 21 aprilie , un prieten pe 18 aprilie , altul pe 19 aprilie ne luand in calcul si ziua fratelui meu de nastere care tot pe 19 aprilie este , asta se intampla mai exact pe data de 17 aprilie adica sambata .... in jurul orei 23:00 ma trezesc cu 4 jandarmi la usa ... care desigur s-au legitimat si

m-au legitimat , cum au venit asa au plecat, defapt scuze au plecat razand de ce vecini pot avea, pentru ca nu aveam deloc muzica data tare fapt care l-au sezisat si ei, p[resupun ca daca era ceva dadeau cateva sute in plus ca amenda sau avertisment fapt care nu s-a intamplat.

ca astazi , adica 19 aprilie sa ma trezesc in usa cu o citatie de la politie precum sa ma prezint la sectia de politie ..... pe citatie desigur sunt in calitate de reclamant ... in cazul privind petitie.

va rog tare mult daca se poate sa imi raspundeti ca sincer o iau razna , tremur de cateva ore , fumat la activ vreo 2 pachete de tigari .... plus ca maine la 17:00 tre sa ma prezint la sectie... daca se poate tare mult un raspuns pana in ora 16:00 as fi foarte recunoscator si multumesc din suflet

Edited by adrianp
  • Moderator

Ce te intereaza mai exact? Care sunt nelamuririle tale?

Este vorba de o citatie procedurala sau o invitatie la politie?

Ce te intereaza mai exact? Care sunt nelamuririle tale?

Este vorba de o citatie procedurala sau o invitatie la politie?

nu stiu desp[re ce este vorba , este prima data cand merg sau sa am treaba cu politia .. dar pot detalia exact ce scrie pe acea citatie

citatia nr .....

numele x prenumele y , filui si a din .. adresa ... este chemat la sectia 2 politie jud bacau , camera .... pentru ziua de 20.04.2010 orele 17 , in calitate de reclamat in cauza privind petitie.

in caz de neprezentare , se vor aplica sanctiunile prevazute de articolul 198 din C.pr.pen

iar in dreapta jos :

Organ de cercetare penala,

comisar .....

as vrea sa stiu ce este de facut ptr ca sincer numa probleme nu imi trebuie acuma in prag de examenul la ofiteri.

Edited by adrianp

prezinta-te si declara faptele asa cum au fost ele in acea seara. indiferent ce au reclamat vecinii nu este nimic de natura penala iar in privinta unei contraventii nu iti pot face nimic deoarece constatarea unei asemenea fapte se facea pe loc, chiar in acea seara iar agentul constator (in speta jandarmul) ti-ar fi dat amenda pe loc. Altfel, pv este nul deoarece nu a fost intocmit de agentul constator ci de alta persoana.
in mod sigur ca un vecin a facut o plingere/reclamatie iar ofiterul de politie trebuie sa faca cercetarile aferente chiar daca reclamatia este aberanta. iti recomand sa il ajuti sa-si faca treaba ca sa termine si el dosarul mai rapid. din punctul meu de vedere nu se pune problema de vreo infractiune sau de aplicarea unei amenzi contraventionale. deci nu iti face probleme. Inca ceva, cind declari ce s-aintimplat in seara respectiva nu uita sa indici si martorii care sa-ti sustina versiunea. nu este esential cu doar indicat.

bafta,

• Downvote 1

multumesc tare mult ptr raspuns si cu siguranta asa voi face , insa raman dor cu aceea curiozitate , si anume cine este cel care "ma iubeste" atat de mult , deoarce consider ca cel mai bine era sa vina sa imi spuna :ba prostule da muzica mai incet ca nu imi place genul sau este prea tare ,iar abia dupa aceea daca nu ma conformam sa sune la politie , ma rog fiecare cu felul lui de a fi sau nu un bun vecin.

multumesc inca odata si toata stima! smile.gif

• Moderator

Daca este depusa o reclamatie scrisa, cu siguranta vei vedea cine a intocmit-o cand ajungi la Sectia de politie.

Despre ce examen este vorba? La Academia de Politie?

nu nu despre politie , examen pentru ofiteri in acctivitate , filiera indirecta

initial asta imi doream , politie , insa nu puteam conform reglementarilor de atunci ptr ca era varsta maxima 26 de ani, dar confrom ordinului 132 de anul trecut din decembrie al ministrului au modificat varsta maxima admisa la 30 , ma asteptam sa prind posturi libere la control trafic aerian (una ca ma atragea si a doua remuneratia era destul de mare si foarte ok) dar pana la urma am optat pentru razboi electronic anti aerian, radiolocatie pe arma aviatie , aviatie pentru ca este traditie de familie , tata fiind fost pilot instructor de zbor... dar cum sunt ochelarist asta sare din schema din start plus ca depasisem varsta chiar de mai vroiam ori ca faceam operatie. nu imi pare rau nici de alegerea facuta si anume radiolocatie.

Edited by adrianp
  • Moderator

Daca este vorba de o reclamatie a unui vecin, care a fost deranjat de petrecerea ta, nu ai de ce sa iti faci probleme, acest lucru nu este o fapta penala.

parca de cateva ore sa spun asa inima bate mai normal , eram destul de stresat oricum ca numa dosar nu aveam nevoie sau doamne fereste mai rau in prag de examen smile.gif
multumesc tare mult inca odata! acum ma pun sa dorm si eu cateva ore ca de ieri de cand am gasit aia in usa beau cafea si fumez intruna biggrin.gif iar pe urma la 17:00 am intalnire cu domnul comisar smile.gif

Prezentarea la data si ora indicata va ofera posibilitatea sa va demonstrati nevinovatia si sa relatati faptele asa cum s-au petrecut.

EROARE MAXIMA. Nevinovatia se presupune si nu trebuie dovedita conform prevederilor constitutionale. este unul din elementele de baza ale democratiei. Revine in sarcina organului de cercetare penala si a procurorului de a demonstra vinovatia unei persoane.

insa sunt de acord cu prezentarea la ora precizata pentru a oferi declaratia privind faptele cercetate. asta este o dovada de respect fata de politist si nu are nici o legatura cu nevinovatia.

Ba eu cred ca trebuie sa arate ce probe are ca sa contracareze reclamatia indreptata impotriva sa.Credeti ca daca doi trei vecini il vor acuza ca a deranjat ordinea si linistea va fi considerat NEVINOVAT ?!? Asa ca pana la a-l presupune nevinovat...!!!

nu este adevarat. simpla marturie a unor persoane nu este suficienta pentru probarea vinovatiei, mai ales daca respectivele persoane au avut conflicte cu cel cercetat.

nu iti doresc sa fii condamnat pe baza simplei marturii a unor persoane ca ar fi tragic. ar fi o intoarcere in timp, anii 50 mai precis :angry:

salut la toti,

merci de sfaturile pe care mi le-ati dat , am lamurit-o destul de elegant avand in vedere ca si comisarul care se ocupa de probelma mea s-a lamurit cum sta treaba si a fost foarte de treaba si la subiect .... venise in ziua in care imi lasase citatie in usa de vreo 3 ori la mine si a vazut ca nu eram acasa (chemat tot de nebunu de la 4 care reclamase ca iara dadusem muzica tare si in ziua respectiva) spunandu-mi ca o rezolva de atunci , am ajuns la sectie unde aveam de mers , m-am intalnit cu el , si s-a rezolvat simplu printr-o declaratie, am aflat si cine era reclamantul... un vecin de la 4 , fapt care m-a enervat maxim ptr ca nu sunase nici un vecin din imediata apropiere a apartamentului meu , adica vecini de deasupra, cei de langa sau cei care stau sub mine., plus ca am si mentionat ca am fost 4 prieteni care ne-am sarbatorit ziua impreuna fiind nascuti 2 in aceasi zi , fratele meu pe 19 iar eu pe 21 aprilie ... mentionati desigur in declaratia data ... asa dar si prin urmare ... caz rezolvat :)

Edited by adrianp
  • Moderator

Ma bucur ca s-a rezolvat.

L-ai intrebat pe politist care va fi solutia pe care o adopta pentru a clasa reclamatia respectiva?

nu , ptr ca nu am avut niciodata pb cu politia si sincer nu mi-a trecut prin cap, dar nu cred ca este tarziu nici acuma sa merg sa intreb smile.gif
ce reprezinta sau ce inseamna aceasta chestie !? smile.gif

• Moderator

Pai conform legii, daca vecinul acela suparat pe tine a facut o reclamatie scrisa, el este obligat sa-i comunice in scris la domiciliu rezultatul verificarilor ce le-a efectuat. Cu alte cuvinte trebuie sa-i trimita o comunicare (adresa) in care sa-i spuna concluziile la care s-a ajuns in urma verificarilor.

Aici sunt mai multe posibilitati prin care sa solutioneze reclamatia. Se poate clasa in baza unui raport din care sa reiese ca nu se confirma cele sesizate, dar sincer ma indoiesc ca va face asa ceva din moment ce tu ai confirmat ca a existat acea petrecere. Sau mai exista si posibilitatea intocmirii unui proces verbal de constatare a unei contarventii.

pai din cate vazusem eu nu avea numai o reclamatie ci vreo doua , ma rog , bine ca nu era altceva mai grav si s-a rezolvat. presupun ca nu trebuie sa mai dau muzica tare ca vor fi sigur consecinte smile.gif

care contraventie? existenta unei petreceri nu este o contraventie atit timp cit nu deranjeaza ordinea publica iar asta nu a fost dovedit. declaratia lui cum ca recunoaste existenta petrecerii nu inseamna ca a recunoscut ca a deranjat linistea publica. in consecinta nu poate intocmi proces verbal de contraventie ptr ca nu are nici o dovada si in plus nu indeplineste conditia ca agentul constatator sa identifice cu "proprii sensibus" presupusa fapta contraventionala. daca emite proces verbal este chiar un abuz.

Edited by maxu08
  • Moderator

maxu08 tu joci rolul de "gica contra"? Chiar crezi ca le stii pe toate?

Inceteaza sa mai dai sfaturi asa "pretioase".

care contraventie? existenta unei petreceri nu este o contraventie atit timp cit nu deranjeaza ordinea publica iar asta nu a fost dovedit. declaratia lui cum ca recunoaste existenta petrecerii nu inseamna ca a recunoscut ca a deranjat linistea publica. in consecinta nu poate intocmi proces verbal de contraventie ptr ca nu are nici o dovada si in plus nu indeplineste conditia ca agentul constatator sa identifice cu "proprii sensibus" presupusa fapta contraventionala. daca emite proces verbal este chiar un abuz.

Ma intreb de unde scoti toate aberatiile astea?

Imi poti indica un act normativ care sa sustina ce ai scris mai sus?

Cum iti imaginezi ca se aplica sactiunile contraventionale in cazul accidentelor soldate doar cu pagube materiale? Nu cumva in baza declaratiilor scrise ale celor doi conducatori auto?

in baza declaratiilor persoanelor implicate, dar si a constatarii avariilor la autoturismele implicate in accident, iar daca avariile constatate nu corespund cu declaratiile partilor implicate, ce va crede agentul constatator? ce vede sau ce aude?

Edited by livu

daca emite proces verbal este chiar un abuz.

Ce abuz?

Daca te referi la abuz in serviciu, tin sa te informez ca aplicarea unei sanctiuni contraventionale nu indeplineste elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu, chiar daca ulterior este anulata de instanta,

• Marius unlocked this topic