Jump to content
POLITISTI.ro

identificare masini


maxu08

Recommended Posts

Am un client care este administratorul unor autostrazi din Italia. Acesta are o lista de masini (tir, autocare, in general vehicule de transport) care nu si-au platit txa de autostrada.

Are toate datele privind trecerea prin diferite puncte de control ale autostrazilor (ora, locatie, suma etc) insa nu si datele proprietaruli masinii pentru a putea recupera banii respectivi.

imi poate spune cineva care este calea legala pentru identificarea respectivilor proprietari astfel incit sa pot depune actiune la instanta? nu pot da in judecata in rem, solicitind instantei sa faca adresa ptr identificarea masinii, am nevoie de aceste date inainte dea orice demers judiciar.

Daca fac dovada interesului legitim, Politia Rutiera sau Directia de Inmatriculari ofera aceste informatii?

sau poate alte institutii mai receptive la doleantele contribuabililor? :)

mersi,

Link to comment
  • Member

Contribuabilul de care vb., contribuie la bugetul Italiei. Asa ca, sa solicite datele autoritatilor italiene!

Link to comment

da, masinile sunt din Romania, dar fapta s-a petrecut in tara respectiva.

formuleaza plangere in tara respectiva si de acolo, este posibil, sa se solicite datele de identificare ale detinatorilor legali/conducatorii autoturismelor.

nu cred ca tu poti sa formulezi o actiune in instanta, la noi, pentru o fapta care s-a petrecut in alta tara

Link to comment
  • Member

Si eu inteles bine, ca sunt inmatr. in Rou., dar daca este vreo problema legala autoritatile italiene pot face solicitare catre autoritatile romane.

Link to comment

Asa cum si noi putem afla diferite informatii (proprietarul, valabilitatea numerelor etc.) despre autoturisme inmatriculate in strainatate (Italia de exemplu), asa si autoritatile de acolo, pot cere informatii despre autoturisme inmatriculate in Romania.

Numai bine :emo-yessir:

P.S.: Este doar parerea mea.

Link to comment

mersi ptr sfaturi si idei.

problema cu autoritatile italiene este discutabila deoarece cel pagubit este o firma privata italiana si ea a prestat un serviciu privat catre un alt partener de afaceri, privat si el.

Atit legea romana cit si cea italiana prevad ca este obligatorie identificarea piritului din proces la momentul depunerii cererii de chemare in judecata.

Presupunind ca administratorul drumului este o firma privata romaneasca si eu cu masina trec fara sa platesc, cum pot fi identificat? poate o firma privata sa aibe acces la datele privind proprietarii de masina?

o sa incerc o adresa catre Directia Inmatriculari sa vedem ce imi raspund.

Link to comment
  • Moderator

Daca depui plangerea direct la ei, nu trebuie sa o directioneze catre autoritatea competenta pentru solutionare? :clip:

Link to comment

asta este back-up meu - daca nu ei sunt obligati macar o sa-mi spuna cine. sper sa nu ma trimita la politia rutiera iar cei de acolo sa ma trimita inapoi :) o chestie tipic romaneasca.

sunt optimist.

Link to comment
  • Moderator

DRPCIV este operator de date cu caracter personal, iar Politia Rutiera are doar acces la bazele lor de date. Acum nu stiu ce sa zic ... :blink:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.