Jump to content
POLITISTI.ro

Contestatii impotriva disponibilizarilor-respinse-!


Sacalul
 Share

Recommended Posts

La conducerea inspectoratului s-au depus contestatii facute de lucratori din cadrul biroului O.P. resedinta de judet,ce urmeaza sa dea examen in vederea disponibilizarilor.Cu toate ca ordinul spune ca in termen de 15 zile de la punerea la dispozitie ai dreptul la contestatie,astazi 19.07.2011,lucratorii care au formulat aceste contestatii au fost chemati la birou iar adjunctul sefului inspector le-au inapoiat aceste contestatii ,personal,motivand ca nu sunt adresate lor si nu doresc sa le inregistreze si nici sa le dea mai departe spre solutionare forurilor superioare spunind ca nu e treaba lor?????Dar cand au fost chemati lucratorii sa semneze de punere la dispozitie a fost treaba lor?Dragi colegi in ce institutie si tara traim?nu ca nu as stii, dar a ajuns cutitul la os si cei care trebuie sa ne apere,respectiv DGIPI(2.15),rad si se distreaza pe seama noastra.Astept pareri si cazuri asemanatoare din teritoriu.Multumesc

Link to comment
Share on other sites

Da, se fac disponibilizari si de la nivelul structurilor DGIPI/SIPI.

Cu privire la întâmplarea relatată de Șacalul, țin să precizez că, din punctul meu de vedere, este chiar treaba I.P.J.- ului să înregistreze aceste contestații. Chiar dacă nu erau de competența lor înaintau la rândul lor, cu celeritate organelor competente. Trebuiau inregistrate la secretariatul I.P.J.-ului in urma acestor cereri instituția fiind obligată să le răspundă tuturor în parte. Mie mi s-a atras atenția astăzi de către insp. șef că am înaintat un raport de suspendare din funcție, pe care binețeles că nu mi l-a aprobat. Așa că, ce ne mai mirăm că încă ești tras la răspundere pentru dreptul tău de exprimare liberă.

Vă recomand să nu vă lăsați. Spuneți-i dlui adjunct că și noi suntem oameni, nu sclavi pe plantație, și merităm să fim tratați ca atare, deci să nu ne mai încalce drepturile. În cazul unei petiții, chiar dacă nu este de competența poliției, ce facem?! O înregistrăm, efectuăm verificări și înaintăm răspuns scris petentului, corect?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Corect ce spune dorian, sunt obligati sa le inregistreze chiar daca nu sunt competenti pentru solutionarea acestora.

Link to comment
Share on other sites

Pentru a evita refuzul primirii contestatiilor exista solutia legala : Expediatiile prin Posta Romana cu confirmare de primire, VOR FI OBLIGATI SA LE INREGISTREZE. Exista un ordin de ministru -nu retin numarul, care reglementeza procedura/metodologia de primire, solutionare, comunicare a petitiilor - unde institutiile apartinand MAI ,sunt obligate sa primeasca orice cerere, petitie,reclamatie, contestatie, etc. sa o inregistreze, iar in cazul in care nu este de competenta lor sa o inainteze institutiei abilitate de prevederile legale, aducand la cunostiinta totodata petentului , in scris, ca petitia a fost expediata la data de ... institutiei .... de unde urmeaza sa primeasca raspuns .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

nu confundati petitia (depusa conform OG 27 / 2002) cu exercitarea unei cai de atac cum am inteles ca este cazul vostru.

orice contestatie ce o faceti trebuie intemeiata in drept pe Ordinul invocat in postarile de mai jos si in special pe art. ce prevede dreptul la contestatie si nu pe OG 27 ce reglementeaza dreptul la petitie. Altfel o vor respinge si se va considera ca nu s-a facut contestatie.

pe cale de consecinta, in cazul in care nu se prevede expres un organ competent sa solutioneze contestatia, ea se depune la organul emitent al decizie de punere la dispozitie (denumirile sunt presupuse de mine, nu cunosc bucataria interna a MAI) la registratura, cu nr de intrare. Daca se refuza, depuneti la posta cu confirmare de primire si valoare declarata ca sa puteti dovedi continutul plicului.

Ca si avocat, va recomand sa o depuneti simultan si la organul ierarhic superior ca sa evitati orice interpretare abuziva a ordinului sau regulamentelor aplicabile privind organul competent sa o solutioneze. Va costa doar o trimitere in plus insa avantajele vor fi enorme.

Atentie - termenul de 15 zile este respectat daca data postei (chitanta emisa de functionarul postal este suficienta) se incadreaza in termen. depasirea lui duce la decaderea din dreptul de a face contestatie.

Altfel vor spune ca au inregistrat si primit o foaie alba de hirtie. S-a mai vazut prin alte parti :naughty:

Link to comment
Share on other sites

Sunt două explicații la o astfel de problema ce priveste refuzul contesțiilor!

1. Cel care a postat un astfel de mesaj este ”pe lângă subiect” sau face confuzie cu alte stări de fapt, și

2. Managerii de la IPJ-ul repsectiv depășesc în prostie și incompertență orice limite inferioare.

... fac aceste afirmații pentru că, eu cel puțin, fac parte din comisia de contestații la nivelul serviciului, ceea ce presupune că există și un secretar însărcinat cu primirea și înregistrarea contestațiilor.

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

D-nul "lionn" sau "leu",sa inteleg ca e o provocare ceea ce spui ptr. a afla fapta concreta,esti de la SIPI?Iti garantez 100% ceea ce am afirmat ptr. ca am fost de fata........

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Maine am examen ptr. ca sa "intru la politie".Sa imi urati bafta,poate imi schimb viata amara din politie.....

Link to comment
Share on other sites

D-nul "lionn" sau "leu",sa inteleg ca e o provocare ceea ce spui ptr. a afla fapta concreta,esti de la SIPI?Iti garantez 100% ceea ce am afirmat ptr. ca am fost de fata........

...da ce deștept ești! Cum de ți-ai dat seama așa repede că sunt de la sepipi? :hmmmt:

Cu un așa aiqw ...baftă la examen!

Link to comment
Share on other sites

......esti din categoria "flegmaticii",cam greu cu colegii sau cu cei de langa tine,chiar ii compatimesc.......

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.