Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Certificat de grefa-politia refuza sa modifice baza de date


sqrt
 Share

Question

Salutari

In urma cu 3 saptamani mi-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule la o trecere de nivel cu calea ferata. Am contestat imediat la instanta competenta, apoi la cateva zile am revenit pentru a ridica certificatul de grefa. Dupa cateva ore de asteptare, am luat certificatul si m-am prezentat la sediul politiei rutiere pentru a-mi ridica permisul, aici surpriza, nu l-au tinut cele 15 zile si l-au trimis dupa doar 3-4 zile cred si m-au trimis sa-l ridic la politia din orasul meu de domiciliu. Dupa cateva zile, m-am prezentat la mine in oras pentru a ridica permisul, aici am primit raspuns ca nu a venit inca permisul la ei. I-am cerut atunci celui care era la ghiseu sa modifice in baza de date ca sa nu mai apar ca am dreptul de a conducere autovehicule suspendat. Acesta mi-a zis ca nu poate, doar atunci cand va veni permisul...deci eu nu pot sa inteleg ce legatura are dreptul de a conduce un vehicul cu un plastic, asta l-am pus sa-mi explice si mie.
Conform legii o data ce plangerea mea a fost inregistrata, efectele procesului verbal (puncte amenda, puncte penalizare si suspendarea dreptului de a conduce autovehicule) sunt suspendate pana la o hotarare definitiva a instantei. Nu inteleg de ce politia rutiera nu ma lasa sa conduc autovehicule, avand posibilitatea sa modifice in baza de date, legal, am prezentat certificatul de grefa si ma pun sa astep pana vine un plastic.
Daca tot astept si permisul e ratacit pe undeva ? Ce solutii ar mai putea exista ? Multumesc !

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Poliția are niște proceduri pe care trebuie să le urmeze, că ne place sau nu, asta este legislația. Sunt niște reglementări în sensul acesta care trebuie îndeplinite. 

Da, odată eliberat certificatul de grefă, din acel moment se suspendă orice prevedere a acelui proces verbal. Trebuie implementat Însă în baza de date pentru a nu avea probleme sau a te pricopsi cu un dosar penal atunci când ești depistat conducând iar în baza de date nu este implementat faptul că ai contestat, ai certificat de grefă și poți circula legal. Un polițist din stradă nu are unde verifica decât în baza de date, asta ca să fie sigur că nu este mințit, se pot face foarte multe falsuri, iar dacă acolo nu figurezi ca având dreptul de a conduce valid... 

Așteaptă să vină permisul la organul emitent, în speță la IPJ-ul care ți l-a eliberat, ridică-l și poți circula până se pronunță Judecătoria. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.