Jump to content
POLITISTI.ro

Legitima aparare fata de animale agresive

pisoiu

Recommended Posts

Buna ziua, 

As dori sa stiu ce spune legea vis-a-vis de ideea de aparare fata de un animal agresiv.  In situatia in care sunt atacat de unul sau mai multi caini fara stapan, cum ma pot apara legal fata de el/ei (presupunand ca nu am la indemana spray, ultrasunete, etc), fara ca dupa aceea sa ma trezesc luat la intrebari de protectia animalelor? Sau trebuie sa ma las muscat, ca orice i-as face animalului ca sa ma apar se incadreaza la maltratare/abuz/etc? Citisem pe undeva pe aici pe forum ca "legitima aparare" ca termen legal, se aplica in cazul unui atac venit din partea unei persoane umane, iar un eventual animal e privit ca un instrument, nu ca un faptuitor, faptuitorul fiind stapanul animalului. Atata doar ca in cazul maiadanezilor nu exista stapan. Atunci cine raspunde?

Multumesc.

Chiar acum, pisoiu a scris:

cum ma pot apara legal fata de el/ei

Dezvoltă ideea. Cam cu ce crezi că te-ai pute apăra de maidanezi, dacă nu ai spray, dispozitiv cu ultrasunete e.t.c? Ți-a mai rămas doar fuga, pe care nu ți-o recomand.

Nu fuga. Fie il lovesc cu piciorul fie gasesc pe langa mine obiecte ajutatoare, bat, etc. Nu vreau sa port la mine spray lacrimogen din cauza copilului mic si curios si nici tot felul de dispozitive, sa mai am inca o grija pe cap si inca un device care cine stie pe unde il mai pot uita.

Nu stiu cum sa dezvolt altfel deoarece nu stiu ce prevede legea in astfel de situatii. Poate suprareactionez si iese cainele sifonat din afacerea asta, dar dupa aceea ma filmeaza vreun iubitor de animale si tot eu pic vinovat, cel agresat, ca aplic 'rele tratamente animalelor'. Locuiesc intr-o zona in care sunt multi caini vagabonzi cu care autoritatile nu fac nimic in ciuda sesizarilor repetate, am multi vecini iubitori de animale a caror dragoste fata de patrupede are mai degraba caracter patologic decat rational si care mi-ar face zile fripte pe la protectia animalelor cu mare drag. Cainii ma agreseaza repetat, mai ales cand sunt cu motocicleta. Inca nu m-au muscat dar se comporta foarte agresiv. Nu mi-e frica sa ma apar si pot sa o fac.  Insa vreau sa stiu daca faptul ca ii lovesc in timp ce sunt atacat constituie o ilegalitate sau nu.

Multumesc.

Edited by pisoiu
  • Member

Te bati parte in parte cu animalul. Dar vezi intai ca trebuie sa ai toate vaccinurile facute. Sa nu te reclame apoi animalul ca l-ai muscat si aveai ceva rabie, sifilis, hepatita... Acum, Doamne fereste... Iar cu Protectia Animalelor, e greu... Merge cainele frumos, te reclama, apoi merge si la Curtea Europeana a Drepturilor Animalelor, castiga procesul, statul  despagubeste cainele... Nu mi se pare corect sa imi ia mie din bani, ca ai fost tu smecher si te-ai luat cu acel animal. Stai cuminte, te musca si ai e. Nu esti nici primul, nici ultimul.

• Upvote 1

Desi in general apreciez umorul, am pus intrebarea aici in speranta unui raspuns serios, ca altfel ma duceam pe softpedia pentru bascalie. Daca nu sunt nici primul si nici ultimul, pot proceda la fel si intr-o intersectie daca trec pe rosu? Sa ii spun la colegului Dvs sa ma lase in pace ca nu sunt nici primul nici ultimul?

Edited by pisoiu
Chiar acum, pisoiu a scris:

dupa aceea ma filmeaza vreun iubitor de animale si tot eu pic vinovat

Dacă filmează cineva, va filma și momentul în care ești atacat de animal, deci nu vei avea de suferit din punct de vedere legal. Cât despre lovitul cu piciorul, este ca și cu fuga, nu vei reuși să-l lovești ( decât dacă ești foarte rapid) și dacă ești atacat de o haită de câini se aplică pricipiul „ dai în unul, alți doi îți rup fundul”.

Cel mai bine ar fi să faci o sesizare către primărie și să soliliciți, ca prin societatea de ecarisaj să ia măsuri de prindere a acelor câini.

Ai 9 vieti ... eu zic ca te vei descurca.

Glumesc!

Te ataca, te aperi, cum poti pentru a-ti pastra integritatea corporala. Asta nu inseamna ca trebuie sa omori animalul ca a incercat sa te muste.

Edited by Ramtha
  • 4 years later...

Buna ziua , sunt noua pe acest forum,am nevoie de niste recomandarii pentru autoapararea mea si a propriului caine impotriva altor haite de caini.Am iesit afara cu catelul pentru as-i face nevoile .Pe strada unde iesim in fiecare zi au aparut la capatul strazii o haita de caini ( multi si de talie mare si de talie mica etc)Acum cainele meu este un pichinez foarte reactiv cand vine vorba de orice alta finta inafara de oameni .Eu il tin departe de orice alt caine si pisica si il tin tot timpul in lesa.Intrebarea mea este : exista vreo metoda prin care as putea sa ma simt in siguranta cand ies cu el afara in situatii de acest gen ? M am gandit la un taser ,dar dupa numeroase articole nu mai sunt asa de sigura .Va rog sa ma ajutati cu un sfat ,in anumite cazuri ,chiar imi simt viata mea si a catelului pusa in pericol.Va multumesc in avans.