Jump to content
POLITISTI.ro

Viteza maxima adimisa pe tronsonul Vitan - Centura Bucuresti


musescu

Recommended Posts

Buna ziua. Am inteles ca PMB a modificat limita maxima de viteza admisa in Bucuresti pe tronsonul Vitan - Centura Bucuresti, in ambele sensuri, de la 60 km/h la 70 km/h.

Aseara (29 Septembrie), un echipaj al Politiei Rutiere mi-a retinut permisul auto pentru ca am circulat cu 111 km/h pe tronsonul cuprins intre Centura Bucuresti si Vitan (in primii doi km de la centura), pentru ca am depasit limita legala de 50 km/h (asa este scris in PV).

Intrebari:

  • Limita de viteza pe acest tronson este 50, 60 sau 70 km/h?
  • De cand opereaza aceasta modificare a PMB?

Multumesc.

Edited by musescu
Link to comment
  • Moderator

Limita de viteză pe un anumit sector de drum este stabilită de indicatoarele rutiere instalate pe respectivul drum public, iar în lipsa acestora limita este cea stabilită de legislaţia în vigoare (limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h). Pentru cealaltă întrebare mergi şi întreabă la Primărie.

  • Upvote 1
Link to comment

Deocamdată este de 50 km/h. Va intra în vigoare o altă limită de viteză când se vor monta indicatoare în acest sens. Până atunci... 

 

Link to comment

Și eu am reținut permise acolo cu Tru-CAM-ul. Drumul te indeamnă să îi dai însă au fost două accidente la distanță de timp foarte scurtă intre ele, ambele cam în același loc, cu persoane decedate, iar autoritățile au impus limită de 50 km/h și au cerut radar mereu acolo. 

Așa s-a cerut și pe DN1, la ieșirea din București, după accidentul în care a murit o femeie pe pasarela de la IKEA.

Vizavi de viteza de pe Splai, este un pic forțată acea limită de 50 km/h. Eu zic că un 60-70 km/h e foarte bine pentru că drumul e bun, nu sunt treceri de pietoni, imobile sau străduțe adiacente.

Una e să circuli cu 85 km/h, pe limită de 50 și alta e pe limită de 60-70. Mă refer la amenzi. 

Totuși, dacă pe un sector de drum este impusă o limită de viteză, că ne place sau nu, o respectăm. Nu zice nimeni să mergi cu 50 km/h acolo, dar nici cu 100+. Un maxim 75 km/h e perfect. Zic eu! Asta pentru siguranța tututor dar și pentru a nu periclita bugetele familiei. 

 

Link to comment

Stie cineva daca cei de la rutiera sunt consultati referitor la limitele de viteza? Pe centura, intre sensul giratoriu de la Mogosoaia si DN1 ai limite intre 80km/h pana la 30km/h plasate pe distante foarte scurte - oricine cu un pic de creier stie ca asemenea diferente de limite de viteza, pe distante asa de scurte sunt periculoase! Sau reduci limita maxima sau o maresti pe cea minima. Stiu ca sunt la treceri pietonale insa legea este f clara referitor la trecerile pietonale - ca sa nu mai vorbim de faptul ca in "lumea reala" treceri pietonale nu se construiesc pe o sosea cu limita de 80km/h.  Banuiesc ca este un "creier" de la primarii care decide... Si dupa aia se mira ca traficul nu se fluidizeaza! 

Link to comment

Începând de azi limita de viteză de pe Splaiul Unirii, între Vitan și Centura București, este de 70 km/h. 

Din punctul meu de vedere este o idee foarte bună. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.