Jump to content
POLITISTI.ro

Pachet de măsuri pentru întărirea autorității polițistui


AdrianAG

Recommended Posts

Dragi colegi, atașat aveți tabelul comparative cu actele normative ce vor fi modificate pentru ca noua sa ni se sporească autoritatea, în teorie. De ce?

Parcurgând tabelul am fost neplăcut surprins sa constat o chichiță, care îi aruncă din pe jandarmi în fața noastră iar noi suntem din nou lăsați "descoperiți" din punct de vedere polițienesc.

Art. 33 din Legea 218/2002 spune clar care sunt mijloacele și astfel obliga într-un fel sau altul la echiparea noastră cu ele in scopul înlăturării sau împiedicării unor acte de violența sau in caz de tulburare a ordinii publice.

Pe scurt noi, teoretic, in momentul de față, nu personal poate, dar cel puțin la nivel de unități și/sau subunități ar trebui sa deținem câini de serviciu ceea ce se respectă parțial, dispozitive cu electroșocuri ce nu exista deloc în foarte ba mai mult ni se spune că nu sunt legale, unde e logica doar ei știu, substanțe iritante-lacrimonege din nou doar parțial de respecta, jeturi cu apă, căști cu vizor, scuturi, arme cu glonț de cauciuc? Serios? Cine a văzut după 2002 așa ceva în dotarea noastră? Noi nu avem nici dotare necesara unei patrule "de zi cu zi" altminteri aceste mijloace. Tot textul de lege permite ca noi sa folosim și alte mijloace de intervenție. Bine...

Cu cine vine modificarea? Modificarea face referire doar la "mijloace din dotare" adică, daca ministerul, respectiv serviciile de logistica vor să ne dea batiste sau prosoape ude sa intervenim, alea sunt.. nu avem ce face. Eu cred că aici e o problema gravă, mai mult jandarmilor li se dă din nou putere, iar nouă ne este din nou luată o parte din atribuția de menținere a ordinii publice. Sunt eu sceptic? Ar trebui sa incetez sa mai visez că jandarmeria ar trebui să rămâna unde ii e locul, de fapt sa se întoarcă ? Adică la paza și la servicii de patrulare montană și altele așa cum erau acum ani buni? Îi lăsăm să fie pe ei mai polițiști decât polițiștii? Ei sunt "Riot Police", ei sunt " Anti tero Police", ei sunt "Rapid Intervention Police", urmează "Trafic Police" și "Crime Investigation Police" iar noi ne putem face bagajele...suntem ciudații si codașii Europei.

Screenshot_20170921-121605.png

Tabel-comparativ_Lege-OSP.pdf

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.