wh1plash Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Bună seara! Am o mașină înmatriculată în Austria pe numele meu. Toate actele sunt în regulă, însă mașina are starea tehnică expirată. Urmează s-o vând în câteva zile și o să merg cu numerele în Austria s-o radiez acolo. Întrebarea mea este: Trebuie să îi fac ITP aici? Am văzut că ar fi posibil, însă costurile sunt destul de mari (punând la calcul și drumul de 100km pe platformă până la R.A.R.) . Este valabil și după ce mașina se înscrie pe numere românești? Știu că invers, o mașină de România, cu ITP expirat, poate circula în afara țării fără probleme. Link to comment
Moderator Marius Posted September 14, 2017 Moderator Share Posted September 14, 2017 Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat. Acest aspect este valabil atât în trafic intern cât şi internaţional. Inspecţia tehnică periodică se efectuează de RAR - Registrul Auto Român, nu de poliţie, iar conform legislaţiei, ITP-ul eliberat unui autoturism înmatriculat în una din ţările Uniunii Europene este valabil doar pe teritoriul României. Link to comment
wh1plash Posted September 14, 2017 Author Share Posted September 14, 2017 Mulțumesc mult, domnul @Marius. Link to comment
Recommended Posts