Jump to content
POLITISTI.ro

Verificare stare tehnica pentru masina cu numere straine


wh1plash

Recommended Posts

Bună seara!

Am o mașină înmatriculată în Austria pe numele meu. Toate actele sunt în regulă, însă mașina are starea tehnică expirată. Urmează s-o vând în câteva zile și o să merg cu numerele în Austria s-o radiez acolo. Întrebarea mea este: Trebuie să îi fac ITP aici? Am văzut că ar fi posibil, însă costurile sunt destul de mari (punând la calcul și drumul de 100km pe platformă până la R.A.R.) . Este valabil și după ce mașina se înscrie pe numere românești?

Știu că invers, o mașină de România, cu ITP expirat, poate circula în afara țării fără probleme.

Link to comment
  • Moderator

Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat. Acest aspect este valabil atât în trafic intern cât şi internaţional. Inspecţia tehnică periodică se efectuează de RAR - Registrul Auto Român, nu de poliţie, iar conform legislaţiei, ITP-ul eliberat unui autoturism înmatriculat în una din ţările Uniunii Europene este valabil doar pe teritoriul României.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.