Jump to content
POLITISTI.ro

Aparate radar mai performante pentru Politia Rutiera

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Aparate radar mai performante pentru Politia Rutiera

radarlaserpolitiaromana.png

Este vorba despre un aparat radar mobil LTI 20-20 TruCAM ce are camera video HD si sitem de masurare a vitezei cu unda laser. Aparatul poate pastra pe cardul de memorie inregistrari video cat si fotografii HD, iar prin utilizarea sistemului GPS este capabil sa ofere astfel informatii privind locatia exacta in care a fost folosit aparatul.

De asemenea aparatul are un sistem ce permite masurarea vitezei dintre vehicule si poate inregistra simultan mai multe viteze.

Partea interesanta e ca masurarea vitezei cu unda laser se face intr-un timp foarte scurt, de ordinul milisecundelor (mai exact Measurement Time: 0.33 second), timp insuficient oricarui conducator auto sa reduca viteza, chiar si in cazul in care este avertizat de un detector radar.

Specificatii tehnice

LTI-TruCAM-Video-Laser.pdf

http://youtu.be/NEEqn3hFOe4&rel=0

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Oare pe cand or ajunge si la noi sa le incerc si eu, numa asa ca sa revin cu impresii.

• Moderator
Publicat

Pai sunt si la noi, nu ai vazut? Cei de pe A2 au fost dotati cu o jucarioara din asta.

Publicat

Cand a spus NOI, cred ca Rusy s-a referit la serviciul unde activeaza el (nu cred ca n-a auzit de cele doua LTI-uri ce-si fac treaba pe cele doua A-uri... :rolleyes:

Stima :emo-yessir:

Publicat

Pe mana mea m-am referit stiam ca ele activeaza pe minunatele noastre autostrazi.

@videosuzy, multumesc.

Publicat (modificat)

Nu vreau sa fiu rautacios insa-mi salta inima de bucurie cand vad "jmekerii" opriti si sanctionati (chiar daca pentru ei sanctiunea nu reprezinta nici cat un rand de bautura intr-un club de fite de pe litoral) pentru ca asta transmite tuturor ca nimeni nu e mai presus de lege. Bravo colegilor ce nu se lasa intimidati de aerele sau pilele ce le sunt fluturate pe sub nas.

Toata stima

Modificat de videosuzy
  • Apreciez 2
Publicat

Il cunosc personal pe omul care a adus aparatura in RO, sunt preten bun cu el. Mi-a povestit o faza ff tare la cateva zile dupa ce a dat aparatele la A-uri (bine ca a durat proiectul din octombrie anul trecut de a fi dotata pilot politia cu aparatele astea) l-a sunat un tip care lucreaza cu pistolul si i-a zis atat "227!! De 2 ani ma chinui sa-l prind pe infectu asta!":) Deci, se merita :)

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

:ner: ...Super tare... :ner:

Modificat de videosuzy
Publicat (modificat)

Legat de jammere (pentru ca ieri nu s-a putut dovedi un motociclist care sigur avea asa ceva montat)

...Trecand peste modul de functionare al acestor aparate de bruiaj, consider ca pot fi depistate destul de usor (daca exista banuiala ca ceva se intampla de nu poate fi determinata viteza) prin doua modalitati:

1.se aspecteaza mobilul (grupurile de diode IR ce compun cele doua module sunt destul de mari iar pozitionarea acestora este in linie cu numarul de inmatriculare, la aprox.10-15cm);

2.emisia LED IR se percepe foarte usor, exact ca a unei telecomenzi indreptata spre camera telefonului mobil (e simplu de facut proba).

La minutele 2:10 si 2:16 se pot vedea LER IR cum emit, ceea ce pot avertiza un politist cu experienta, ca mobilul vizat are laser jammer

model Laser Jammer low cost (doar pentru protectie fata):

post-574-030682400 1311352334_thumb.jpg

model Laser Jammer pentru jmekeri (protectie si din spate):

post-574-072098400 1311352384_thumb.jpg

pozitionarea grupului de LED IR:

post-574-009597900 1311352460_thumb.jpg

Este evident ca exista si sisteme ce se pot ascunde automat, dar probabil muuult mai scumpe decat cele full (cu patru senzori):

Modificat de videosuzy
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Un articol referitor la subiectul topicului din adevarul.ro :naughty:

Radarul nedetectabil al Poliţiei Autostrăzii surprinde vitezomanii de la un kilometru distanţă

22 iulie 2011, 17:39 | Autor: Patricia Rusu

[...]

Aparatul care are forma unui pistol funcţionează pe bază de laser şi poate fi folosit momentan doar ziua. De săptămâna viitoare însă va depista vitezomanii şi pe timp de noapte, urmând a fi dotat cu un dispozitiv infraroşu. Un astfel de aparat costă aproximativ 8000 de euro şi este singurul din ţară. Acesta va fi în folosinţa Poliţiei A 1 până la 31 august când poliţiştii speră să-l poată achiziţiona.

[...]

Coupe de 35.000 de euro

Şi pentru a putea urmări infractorii cu maşini puternice, poliţiştii de la autostradă au primit de la reprezentanţa BMW un bolid cu motor de 3000 de cmc biturbo care poate atinge viteza de 280 km/h. Maşina, de culoare argintie va putea fi folosit de poliţişti până la 1 octombrie când va fi înlocuită cu un SUV de aceeaşi marcă, primită tot în comodat. Valoarea coupe-ului care este în folosinţa Poliţiei Autostrăzii este de peste 35.000 de euro.

2220857r1bqi9ss.jpg

• Apreciez 1
Publicat

Chiar daca am mai depasit si eu viteza cu cate 15-20 km/h peste cea legala (bineinteles cu amenda platita si punctele de rigoare) nu pot spune ca nu e bine venita achizitia acestui aparat. E practic, si banuiesc ca va do moli pe multi dintre cei care incalca viteza. Insa ma gandesc eu cum vor justifica cei care il folosesc raspunsul la intrebari de genul: de ce e distrus gardul de protectie pt animale al autostrazii si politia nu i-a prins pe hoti, de ce stau pe autostrada pers care fac autostopul cu toate ca e interzis fara ca politia sa intervina, de sunt portiuni pe A1 cu denivelari nesemnalizate si politia nu intervine, de ce nu se iau masuri sa nu intre animale pe sosele ( personal am vazut cum pe drum erau doi cai legati de picioare pe langa care a trecut masina de politie cu radarul in functiune si nu s-au sinchisit sa ia masuri pt evitarea unui eventual accident sau am vazut turme de oi care traversau drumuri europene). Adica normal ar fi ca cel ce va cere sa se respecte legea si care ia masuri pt nerespectarea ei sa o respecte cu sfintenie.

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

Poate ne mai scutesti de frustrarile pe care le tot etalezi de ceva vreme pe aici.

Nu ai de unde sa stii tu daca politia a prins sau nu pe cetatenii astia cu atatea drepturi, ce si-au "completat" gardul vilei cu cativa metrii din gardul de pe marginea autostrazii. Doar iti dai cu presupusul, cand vezi ca exista portiuni in care lipseste. Dar am sa-ti spun, probabil o noutate pentru tine ... chiar daca politistul il prinde si ii documenteaza furtul domnului cetatean, gardul nu va aparea ca printr-o minune la loc, pe marginea autostrazii.

La fel si in cazul celorlalte frustrari pe care le ai tu, sunt doar niste impresii, nu certitudini. Iar aceste impresii pe care le ai sunt generate de mentalitatea specifica ultimilor 20 de ani de "pseudo-democratie" pe care romanul nu a priceput-o si doar a interpretat-o dupa cum ii convine. Mai exact, tu, domnul cetatean plin de drepturi, ai numai pretentii si asteptari de la altii, dar daca te gasesti intr-o situatie in care ar trebui sa faci uz de spiritul civic care sa aiba ca rezultat indreptarea unei anomalii, te vei eschiva fara sa eziti.

Cate petitii ai facut pana in prezent la CNADNR cand ai observat denivelari? Sau vrei sa te credem ca ai accepta cu placere sa fii martor intr-un proces verbal de sanctionare a unui tigan ce si-a lasat caii nesupravegheati?

Incearca sa mai scapi de aceste frustrari si sa privesti lucrurile cu o doza ceva mai redusa de ipocrizie, generata de obsesia pentru interesul personal, gand mai ai astfel de excese, de gandire profunda.

Publicat

domnule partener de forum! Aici fiecare isi poate spune parerile ca doar e un forum de si pentru discutii. De ce crezi d-ta ca eu as fi frustrat? ti se pare normala situatia pe care eu am expus-o? ce naiba nu se poate discuta omeneste? trebuie sa iti sara tandara? nu se vede ca exista niste chestii anormale la care politia ar trebui sa ia atitudine? pai eu asa zic ca acel gard trebuie sa apara la loc? si dupa ce apare la loc atunci se cere respectarea legii. stii ca e o vorba :respecta ca sa fii respectat! Asa ca incearca domnul meu sa fii cat de cat cerebral. De ce crezi ca Politia pierde atatea procese? Nu cumva din cauza unor oamenii din politie care nu isi fac treaba? chiar daca sunt off topic si ai amabilitatea si rabdarea sa citesti: mergand spre Sinaia, pe la Campina vad caii despre care spuneam mai sus. Apropo acolo au fost accidente din aceasta cauza de multe ori. Eu ca un cetatean onorabil care incearca sa fie corect dau tel la 112 si anunt si expun faptele. Imi face legatura la Politia din Campina unde o voce plictisita imi spune ca o sa se rezolve. Dupa 3 ore ma intorc exact prin acelasi loc iar caii respectivi erau...ai ghicit in acelasi loc. in drumul meu am observat si masina politiei care patrula cu radar si care a trecut prin dreptul locului cu pricina. avand in vedere ca acei oameni sunt platiti din munca noastra CA SA NU ISI FACA TREABA ....comentariile sunt de prisos.

• Displace 5
  • Moderator
Publicat

Esti cam greu de cap din cate observ, dar nu-i nimic, eu am oarecum rabdare cu cei ca tine. Si de aceea am sa-ti explic mai direct.

Tocmai datorita contribuabililor onesti ca si tine, ce au numai drepturi, dar in schimb conduc ca niste kamikaze, politia rutiera trebuie sa-i identifice si sa-i tempereze, intrucat, sub scuza penibila conform careia ei trebuie sa ajunga cu masina intr-un anumit interval de timp la destinatie, circula intr-un mod iresponsabil. Asta in conditiile in care alti contribuabili onesti isi lasa animalele nesupravegheate sau si-au "completat" avutia cu gard "luat la oferta" de la stat (mai exact de la CNADNR) ... de parca statul asta ar fi vreun dusman, iar acel gard nu a fost pus acolo pentru binele tuturor. Dar la romani nu mai conteaza binele tuturor cand este vorba despre interesele personale marute.

La fel se intampla si in cazul politiei ... dvs. domnii contribuabili onesti aveti parte tocmai de politia pe care o meritati!

Si daca tot ai adus in discutie acest subiect, am sa-ti spun ca simplul fapt ca politia pierde in instanta multe "procese" (desi, daca ar fi sa discutam corect, acelea nu sunt niste procese adevarate, ci numai niste plangeri contraventionale) se datoreaza si domniilor voastre, a contribuabililor onesti. Intrucat nu va sinchisiti sa va pierdeti timpul pretios certificand cele constatate in calitate de martor atunci cand un politist constata o stare de fapt reala. Iar acele "procese" pierdute, nu sunt ale politistului sau ale politiei, ci sunt niste cauze pierdute ale societatii in contradictie cu acei indivizi ce nu respecta regulile de convietuire stabilite de societate. Pricepi?

Referitor la poveste ta cu cabaline, chiar daca am presupune ca e reala, asta nu inseamna ca acei politisti din echipajul radar au incalcat legea. Sau e interzis ca o masina a politiei sa treaca pe langa animale? Asa ca te sfatuiesc sa nu ne mai vorbesti despre respect, mai ales daca nu ai propietatea termenilor respectivi.

In plus, nu ai tu de unde sa stii daca acei politisti nu s-au deplasat la postul de politie din localitatea respectiva sau au efectuat verificari pentru a afla cine este proprietarul acelor animale, de aceea doar aberezi. Existenta cailor in acelasi loc, cand domnia ta a trecut inapoi, nu inseamna si nici nu ofera certitudinea ca proprietarul nu a fost sanctionat, pentru ca traim intr-o tara cu extrem de multe drepturi pentru "contribuabilii onesti" si chiar daca acei politisti l-au sanctionat, respectivul isi poate lasa acolo cabalinele, intrucat de exemplu, legea prevede ca o persoana nu poate fi sanctionata de doua ori pentru aceeasi fapta (in cazul de fata, nesupravegherea animalelor). Pricepi?

Data viitoare cand un contribuabil onest ca tine se mai sesizeaza asa despre o neregula, ar fi corect sa depuna o petitie scrisa (pt ca traim in tara hartiilor si numai ce ramane scris are valoare) si eventual sa asiste in calitate de martor la constatarea acelei stari de fapt pe care o reclama, astfel incat daca celalalt contribuabil onest va contesta procesul verbal, sa nu-l mai castige in instanta si sa se invete minte. Si conform legii va primi un raspuns oficial, in scris la domiciliu, prin posta, cu ce s-a facut referitor la petitia lui, iar atunci o sa poata discuta despre ceva palpabil si cert, nu despre niste presupuneri sau barfe. Abia dupa ce si tu o sa procedezi asa, vei putea spune ca ti-ai facut datoria de contribuabil onest, pentru ca datorita sistemului actual, promovat si impus de catre politicienii pe care tot domniile voastre i-au ales si trimis acolo unde sunt, nu rezolvi nimic printr-un simplu apel telefonic la un numar la care ar trebui sa suni in cu totul alte situatii.

Concluzia este ca daca doresti sa ai autostrazi fara denivelari si cu gard de protectie ar trebui sa casti mai bine ochii atunci cand dai cu stampila de vot si sa nu te mai bucuri pentru o galeata de plastic si o punga de malai.

De pe margine e usor sa arunci cu piatra ... mai ales cand nu ai habar.

PS: Apropo, sa stii ca nu sunt vreun partener de-al tau, cu siguranta ma confunzi.

• Apreciez 4
Publicat

pe langa faptul ca dai dovada de lipsa de bun simt(nu ai de unde sa stii daca sunt greu sau nu de cap, nu stii daca am luat malai sau galeti de plastic) nici macar nu esti la subiect cu ce am expus. Am o gramada de argumente pt cei ca tine insa nu ma cobor la asemenea nivel pt ca nu vreau sa degenerez intr-o polemica. daca doresti sa traiesti in lumea ta esti liber sa o faci. Oricum mai devreme sau mai tarziu cei ca tine vor fi exclusi din sistem. Servici usor iti doresc.

• Displace 5
  • Moderator
Publicat

adrloc pe langa faptul ca habar nu ai pe ce lume traiesti, tii neaparat sa dovedesti ca esti unul din lupii moralisti care vede gunoiul din curtea altuia.

Pentru cultaura ta generala, administrarea drumurilor nu intra in competenta politiei, iar problemele privind denivelarile, lipsa gardului etc. tin de administratorul drumului (CNADNR, consiliile judetene sau locale dupa caz).

Scuteste-ne de aceste argumente "intelijente"! :doh:

• Apreciez 1
Publicat

@Catalin ai punctat de parca as fi scris-o eu... dar eu nu am atata rabdare sa le insir.... Pacat ca nu pot da decat un "+" la un post!

• Moderator
Publicat

pe langa faptul ca dai dovada de lipsa de bun simt(nu ai de unde sa stii daca sunt greu sau nu de cap, nu stii daca am luat malai sau galeti de plastic) nici macar nu esti la subiect cu ce am expus. Am o gramada de argumente pt cei ca tine insa nu ma cobor la asemenea nivel pt ca nu vreau sa degenerez intr-o polemica. daca doresti sa traiesti in lumea ta esti liber sa o faci. Oricum mai devreme sau mai tarziu cei ca tine vor fi exclusi din sistem. Servici usor iti doresc.

Mda ... sunt lipsit de bun simt daca iti spun direct si fara perdelute cum stau lucrurile. Este?

Domnule contribuabil onest, iti repet, poate avem noroc sa pricepi, asta e situatia pe care o meritati. Suntem in situatia in care forta probanta a cuvantului politistului este aproape inexistenta, dar cu toate astea contribuabilul onest doreste sa-i fie rezolvate problemele printr-un simplu telefon, fara ca el sa fie in vreun fel implicat, in conditiile in care sistemul promovat si legislatia actuala nu mai ofera o astfel de posibilitate. Cu alte cuvinte, dumneata, un contribuabil onest, doresti sa scoti castanele din foc cu mana politistului, dar fara a-i da ustensilele necesare, intrucat iti este teama ca odata ce va avea o astfel de posibilitate va face numai abuzuri. Ei bine, uite ca nu este posibil.

Iar ceea ce ti-am spus, este doar realitatea, tu esti aici cel care bate campii, indiferent cat de mult te cobori sau urci. Pentru ca ceea ce incerci tu sa spui nu sunt argumente ci numai niste frustrari datorate obsesiei in a gasi niste scuze pentru situatiile in care nu respectati retimul de viteza. Si probabil o sa ne spui povestea aia preluata de la Mirciulica Badea conform careia daca respecti regimul de viteza la un drum dintr-o parte in alta a tarii vei petrece nu stiu cate ore pe drum.

Ei bine, acest lucru nu se datoreaza politiei sau politistilor si nici nu e vina lor. Toate acestea se datoreaza celor ce se ocupa de infrastructura acestei tari, respectiv a altor institutii. Datorita lor infrastructura acestei tari se afla in stadiul actual si pentru a ajunge intr-un timp mai scurt la o destinatie aflata la o distanta mai mare, trebuie sa folosesti alte mijloace de transport, cum ar fi de exemplu ... elicopterul. Lucru care va fost sugerat chiar de presedintele pe care l-ati ales in fruntea acestei tari.

Deci, poate realizezi ca lipsa gardului de protectie pe autostrada nu este din vina politistilor ci se datoreaza doar altor contribuabili, onesti pana la o pronuntare a unei hotarari judecatoresti. Si lipsa acestui gard nici NU este un motiv sau o justificare pentru ca alti contribuabili onesti sa conduca cu o viteza peste limita legala, ci doar o scuza penibila.

Publicat

Hm! oare de ce doar voi va dati dreptate unui altuia si va completati reciproc? gardurile nu sunt de competenta politiei insa hotii care le-au furat? in fine daca vin si cu alte argumente o sa ajungem sa dam explicatii la nesfarsit

Publicat

adrloc o sa incerc eu cu tine ca observ ca ceilalti colegi nu au reusit sa te faca sa vezi lucrurile asa cum sunt. Spui ca ai observat lipsa gardurilor pe autostrada. Bun. Stiai ca CNADR are obligatia de a angaja firma de paza pentru "ocrotirea" gardurilor? Si de unde stii tu ca nu au fost prinsi autorii furturilor de garduri? Si daca au fost prinsi crezi ca "donii procorori" si judecatori i-au bagat la puscarie? Stii tu cum este privit "pericolul social" al unei infractiuni de furt de catre magistrati ? Crezi tu ca daca politistii rutieri de pe A1 si A2 (ca atatea avem) ar prinde caii tiganilor lasati de izbeliste ce ar trebui sa faca cu ei sa ii ia acasa? Unde sa ii duca? Mai bine ai face lucruri folositoare in sensul de a trimite petitii organelor competente ca tot esti "un fin observator". Trebuie sa intelegi ca lipsa unei legislatii coerente si concrete conduce la astfel de situatii cu cai care se plimba pe autostrazi si pe care nu ai unde sa ii duci si cu cine sa ii transporti, precum si "colorati" care fura garduri si protectii antiorbire si nu vor pati nimic in vecii vecilor decat poate o amenda adminstrativa. Si ca sa intelegi pana la capat cred ca se observa si pe strada ca sunt cu "peste 26% politisti mai multi decat in UE", ca sa parafrazez un tembel care a dat cu sapa pe la MAI.

Publicat

ok merci pt explicatie. In primul rand e binevenita cate o explicatie. Nu spun ca ai dreptate in totalitate dar macar exista un dialog cat de cat. Cineva spunea in alte posturi ca vorba dulce mult aduce. Ideea e ca nu stiu de ce daca cumva spui ceva pe acest forum( la care pana la urma recunosc ca nu am nici un drept sa intru fiind al vostru) care nu convine cuiva , sar inca 10 sa iti spuna ca nu te duce capul, ca traiesti pe alta lume etc.

• Displace 1
Publicat

Acest BMW valoreaza cat o jumatate de Logan.... Sa le fie rusine nemernicilor!

Publicat

frumos gestul de a "imprumuta" o masina... dar nu ar fi trebuit inscriptionata / macar sa aiba semnale acustice si vizuale?

• Moderator
Publicat

Daca o inscriptionau, cei de la BMW nu prea mai aveau ce face cu ea dupa ce se termina perioada de comodat.

Iar semnale acustice si luminile speciale se pot monta si pe o masina fara insemne. Politia are foarte multe masini fara insemne ce au montate astfel de echipamente.

Publicat

da Catalin, ai dreptate, stiu. dar... vorbind teoretic acum... se putea face colantarea cu material magnetic, ceea ce nu ducea la nici o dauna dealerului (poate cateva zgarieturi, dar oricum te astepti la ele ). masina din imagine nu are instalat pe ea niciun sistem vizual/acustic, nici macar antena de la statie ( si fiind vorba de autostrada, nu te poti baza numai pe portabila din dotare). evident ca exista masina fara insemne, dar nu vorbim aici de filaj. ce au facut ai aici e echivalent cu a iesi eu pe strada cu masina mea, model oarecare si a ma apuca sa dau amenzi la oameni, pt ca pot.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.