Jump to content
POLITISTI.ro

Zona inainte/dupa trecere de pietoni marcata


MadalinX

Recommended Posts

Salutare,

Exista vreo distanta legala inainte sau dupa trecerea de pietoni marcata, prin zebra pe asflat, in care un conducator auto trebuie sa cedeze prioritate pietonilor angajati in traversare?

Practic, daca pe o strada este o zebra de 6m latime, si un pieton trece la 5 metri distanta (inainte sau dupa) de acel marcaj, este regulamentar sau nu?

Nu se pune problema de atentie, limita de viteza, a sarit sau in strada, etc. Intrebarea mea este daca exista o astfel de mentiune ca ar fi un +/- (5 sau 10m) fata de marcajul de pe asflat?

Multumesc anticipat,

Madalin

 

Link to comment
  • Moderator

Pietonul va treversa pe trecerea de pietoni, nu există o reglementare sa stabileasca o zonă adiacentă trecerii în limita căreia pietonul să aibă dreptul de traversare..

Totusi, tu ca şi conducător auto, în apropierea trecerilor de pietoni, eşti obligat să sporeşti atenţia şi să reduci viteza.

Link to comment

Pietonul are prioritate DOAR atunci când traversează PE trecerea de pietoni. În caz contrar, este direct răspunzător de ceea ce pățește. 

 

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.