Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Al doilea job pentru studentii sau elevii, inca neincadrati


remy077
 Share

Question

Salutari. Sunt nou pe aici, asa ca ma voi prezenta mai intai. Ma numesc Remi, si sunt unul dintre cei 1800 elevi ai scolilor de agenti de politie care ar fi trebui sa fie ridicati in grad pe 1 iulie 2011, dar, din pacate, am fost "trasi pe dreapta" pana in 3 ianuarie (Multumim ministerului!).

Nu am fost informati in totalitate despre noi, despre ce putem face. E clar ca in aceste 5-6 luni vom putea fi angajati legal oriunde, noi neavand inca statut de politist. Eu insa, imi prezint un caz particular. Am o propunere de a lucra in timpul liber ca sofer. Pana in 3 ianuarie pot lucra legal. Dar apoi??? Dupa 3 ianuarie voi putea continua in paralel cu ambele joburi? Exista vreun conflict intre statutul politistului si aceasta a 2-a ramura? Ma intereseaza pentru ca ar trebui sa obtin permisul de conducere categoriile C, C+E, D si D+E si m`ar costa ceva banuti, pe care, sincer, nu`mi permit sa ii arunc momentan pe ceva ce nu e sigur. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi.

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Vezi in Stautul politistului ( Legea 360/6 iunie 2002 rep.)

ART. 45

(1) Poliţistului îi este interzis:

[ ...]

i) să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar-artistică.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

E clar ca in aceste 5-6 luni vom putea fi angajati legal oriunde, noi neavand inca statut de politist.

Nu ai statut de politist, dar ai semnat un angajament prin care te obligi sa nu faci nimic de natura sa intre in conflict cu statutul politistului. Statutul spune ca este interzis sa detii orice alta functie [...]. Daca te angajezi acum, incalci exact articolul 45 postat de Marius.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Deci in concluzie, pana te incadreaza, esti liber sa mori de foame. E singurul lucru care ti se permite.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

cauza nu este acel angajament semnat, care este un zero barat, ci Statutul politistului care spune

LEGE Nr. 360 din 6 iunie 2002 privind Statutul poliţistului

ART. 10

(4) Dacă în perioada desfăşurării activităţii de poliţist sau a studiilor în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor intervine vreuna dintre situaţiile prevăzute la art. 45 alin. (1), se ia măsura destituirii celui în cauză sau a exmatriculării, după caz. În situaţiile în care elevul, studentul sau poliţistul se află în curs de cercetare penală ori de judecată, măsura exmatriculării, respectiv cea a destituirii, se ia după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a instanţei de judecată.

ART. 45

(1) Poliţistului îi este interzis:

a) să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă în favoarea acestora;

B) să exprime opinii sau preferinţe politice la locul de muncă sau în public;

c) să candideze pentru autorităţile administraţiei publice locale, Parlamentul României şi pentru funcţia de Preşedinte al României;

d) să exprime în public opinii contrare intereselor României;

e) să declare sau să participe la greve, precum şi la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic;

f) să adere la secte, organizaţii religioase sau la alte organizaţii interzise de lege;

g) să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale, cu excepţia calităţii de acţionar;

h) să exercite activităţi cu scop lucrativ de natură să lezeze onoarea şi demnitatea poliţistului sau a instituţiei din care face parte;

i) să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar-artistică.

(2) Poliţistul poate prezenta în public, numai în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, informaţii şi date obţinute în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau poate face comentarii referitoare la astfel de date şi informaţii, dacă prin acestea nu este încălcat principiul prezumţiei de nevinovăţie ori nu sunt lezate dreptul la propria imagine, demnitatea, viaţa intimă, familială ori privată a persoanei sau nu este prejudiciată finalizarea urmăririi penale într-o cauză aflată în curs de cercetare ori de judecare.

(3) Datele şi informaţiile clasificate, potrivit legii, obţinute de poliţist în timpul exercitării atribuţiilor profesionale nu pot fi făcute publice pe o perioadă de 5 ani de la încetarea raporturilor sale de serviciu, dacă legea nu prevede altfel.

din punctul meu de vedere interdictia de la art 45 pct i nu mai este aplicabila deoarece a interevenit legea care da dreptul functionarilor publici cu statut special sa lucreze in privat. ANI a dat un punct de vedere cum ca legea mai noua exclude interdictiile anterioare, ceea ce mi se pare corect. si legal.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
- uita-te si aici s-a discutat despre asta.Mi se pare interesant ca ai zis al doilea job..Indraznesc sa te intreb care e primul? :P
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

PAna in 3 ianuarie, primul ar fi .."muritul de foame acasa" :). Mai apoi, cred ca ar trebui sa fie...cel de Agent..

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

(1) Poliţistului îi este interzis:

[ ...]

i) să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit,

pai este oare retribuit?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

sincer cred ca ar trebui cei care va invata sa puna mana pe carte. Am mai auzit ca vi s-a spus ca punteti lucra cu conventie. Totul este o minciuna deci daca vreti sa nu picati in pacat ar trebui sa cititi legeaq. Va dores mult noroc in viata si n carierea!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.