Jump to content
POLITISTI.ro

CSI / Private Detective career path


Ioanagab
 Share

Recommended Posts

I am a second year student of Crimology and Forensic Studies at the University of Portsmouth in the U.K.  

I have Romanian citizenship and would like to pursue a career path in Criminology or the private detective area of industry in Romania.

Once I finalise my studies , I would have a university degree in criminology and forensics, and a police officer licence. 

I would like to know how I would be able to become a CSI or a private detective in Romania. 

In the U.K. I would be qualified , but I don't know what I need for Romania. 

Any information would help! Thank you ! 

Ioana  

 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Salut Ioana,

Am sa ii las pe colegii de forum sa iti explice detaliile legate de profesiile astea doua in Romania.

Imi permit doua lucruri sa mentionez doar ca raspunsuri generale legate de ceea ce ai intrebat:

1. Indiferent de ce facultate faci si pe ce tarm o faci o diploma nu va tine loc de experienta profesionala. In cazul de fata o facultate pe specializarea ta nu inseamna ca stii "cu ce se mananca" oricare dintre locurile de munca enumerate de tine. 

2. Atentia la detalii este o calitate buna de dezvoltat. Spre exemplu, limba in care postezi cand esti noua pe un forum Romanesc ar fi un detaliu demn de considerat inainte sa postezi.

Nu in ultimul rand, la ce te referi tu cand zici ca dupa ce termini ai un "police officer licence"?

 • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Crime scene investigation aka investigația locului faptei este o activiate ce se desfășoară de către politiști criminaliști(si nu numai dar ma gandesc ca la criminalistica te referi avand in vedere formularea "CSI"). Singura cale de a ajunge criminalist e sa fii polițist prin urmarea cursurilor de formare fie la Academia de Poliție(formează ofițeri de poliție cu o durată a cursurilor de 3 ani) sau la școlile de agenți de poliție din Câmpina respectiv Cluj (formează agenți de poliție cu o durată a cursurilor de 2 ani).

Cât despre detectivi particulari , aceștia pot desfășura activități de investigație cu privire la persoane dispărute de exemplu, bunuri obiect al unor litigii civile, conduita si moralitatea anumitor persoane etc. , toate acestea însă,  fara sa aduca atingere dreptului la viata intima, familiala si privata ori altor drepturi si libertati fundamentale precum si cu respectarea stricta a tuturor reglementarilor legale interne din Romania cat si internationale (la care Romania este parte).

Studiile tale din UK , iti pot folosi din punct de vedere personal în perspectiva profesării ca polițist însă nu au nicio relevanță în dobândirea calității.Pentru a ajunge polițist in Romania trebuie sa urmezi cursurile unei institutii de formare a politistilor (academia sau scolile de agenti).

-------------

Poate fata chiar intelege engleza mai bine :emo-box:

Crime scene investigation is an activity performed by policemen ( in Uk the equievelent are Scenes of Crime Officers). So, in order to be a scene of crime officer you have to become first of all a policeman. In Romania you can become one, either by studying at the Police Academy in Bucharest(trains comissioned officers over the course of 3 years) or at 2 schools which train police agents( non-comissioned officers, constables for example in UK),one in Campina and the other one in Cluj (2 years).

Private detectives have a limited field of competence. Every type of investigation performed by such detectives must obey the romanian law and also to respect every individual's right to privacy and all other fundamental rights.

Your UK studies can be valuable in the field of work but unfortunately they can't help you become a policeman in Romania. The only way is to either study at the Police Academy or at the 2 Agent schools which i mentioned before.

Edited by BogdanAlx
 • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

@BogdanAlx

Multumesc frumos pentru informatii si mai ales pentru faptul ca ai inteles perfect de ce am scris in limba engleza. Toate studiile le-am facut in Marea Britanie, iar mesajul l-am postat in limba engleza doar ca sa fiu bine inteleasa. Sper sa pastram legatura! 

 

 • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Totuși aici este un forum al polițiștilor români așa că pe viitor ai face bine să te exprimi în limba română. 

Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Printre primele conditii de angajare in Pol Ro: să cunoască limba română scris şi vorbit; 

Tu nu indeplinesti conditiile de baza.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Similar Content

  • otiliaion
   By otiliaion
   Sunt curioasa.. cum li se par politistilor serialele ca Rookie Blue, CSI, Law and Order?

   Au ceva adevar in ele sau sunt foarte departe de ce se intampla in viata reala?

   Le urmariti?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.