Jump to content
POLITISTI.ro

Alarma senzor proximitate autovehicul deranjant


MihailescuMircea

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Pe strada pe care locuim avem parcat un autovehicul dotat cu senzor de proximitate (senzor de perimetru) care declanseaza o alarma ce dureaza sub 20 de secunde la fiecare trecere a unui alt autovehicul (uneori chiar si cand ploua, trec psici, etc).

Strada este una secundara, dar relativ frecvent circulata, inclusiv in timpul noptii, astfel incat fenomenul, desi aparent minor si fara insemnatate, sa fie in realitate destul de deranjant, impiedicandu-ne deseori sa ne odihnim. Pare exclusa posibilitatea intelegerii amiable cu posesorul autovehiculului in cauza, nu pare receptiv la sugestiile facute de mai multi vecini.

Alarma nu dureaza mai mult de 15-20 de secunde, si am citit pe diverse forumuri ca pentru a sesiza Politia este necesar ca alarma, odata declansata sa sune incontinuu, inclusiv la sosirea echipajului, ceea ce nu se intampla in cazul de fata. Cu toate acestea, este usor de verificat la trecerea cu o masina.

 

Nu stiu daca mai este in vigoare urmatorul articol, dar se precizeaza ca durata trebuie sa depaseasca un minut

Art. 28. – (1) Deţinătorii de vehicule pot monta pe acestea sisteme sonore antifurt.(2)   Durata semnalului emis de sistemul prevăzut la alin. (1) nu trebuie să fie mai mare de un minut, iar intensitatea acestuia nu trebuie să depăşească pragul fonic prevăzut în reglementările legale în vigoare.

(3)   Se interzice montarea pe vehicule a sistemelor sonore antifurt care se declanşează la trecerea, în imediata apropiere, a altui vehicul.

 

Suntem constienti atat de natura subiectiva a problemei, cati si de faptul ca Politia are si probleme mult mai presante de rezolvat, de aceea as intreba ce institutie poate fi sesizata in mod pertinent si justificat in acest caz, fara a deranja sau a abuza: Politia Rutiera, Politia locala, 112, sau poate politistul de proximitate? 

Va multumesc anticipat

 

Edited by MihailescuMircea
Link to comment
  • Moderator

Petitie scrisa catre Politia Romana (chiar si in format electronic), eventual cu ceva inregistrari video pentru a sustine reclamatia.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.