Jump to content
POLITISTI.ro

Nelamuriri privind plata injumatatita a amenzii in 48 ore

rmg99

Recommended Posts

Salut, am primit o amenda contraventionala de la un politist care are pica pe mine, din diverse motive, politistul mi-a oferit posibilitatea de plata 1/2 in 48 de ore, el a scris in amenda ca as fii incalcat art 2 pct 14 din 61/1991, pot face castiga daca fac contestatie ca nu mi-a oferit posibilitatea de plata 1/2 in 48 ore?

• Moderator

Trebuie să te hotărăşti dacă ţi-a dat sau nu ţi-a dat posibilitatea să achiţi în 48 ore jumătate din minim. Mai sus ai scris că ţi-a dat, iar după că nu ţi-a dat.

• Upvote 1
  • 4 months later...

Scrie în procesul-verbal suma de 20 lei ? 

O.U.G nr. 97/2005 nu prevede în mod expres plata a 1/2 din minimul amenzii în 48 de ore, are doar forma generală care sună așa: „ Art. 45- Contravențiilor prevazute în prezenta ordonanță de urgență le sunt aplicabile dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare”.

La art.28, alin.1 din O.G nr.2/2001este scris clar că „ În actul normativ de stabilire a contravenţiilor această posibilitate trebuie menţionată în mod expres”.

Un exeplu a ceea ce înseamnă „ în mod expres” este formularea din O.U.G nr.195/2002, art.109, alin.5 „ (5) Contravenientul, cu excepția persoanei juridice, poate achita, în termen de cel mult 2 zile lucratoare de la data primirii procesului-verbal de constatare a contravenției, jumatate din minimul amenzii prevazute de lege”.

• 1 month later...

@iav îți vine să crezi că acesta care a întrebat de minimul amenzii e încadrat direct? Nu cred că a luat el amendă, ci a dat una la OUG 97/2005 și a prevăzut de la el putere minimul.:doh::))

• Downvote 1

De unde știi tu ca este încadrat direct? Îți place să postezi de dragul de a posta? Indiferent care este situația, omul a greșit, se mai întâmplă. Ce vrei sa subliniezi? Ca tu nu greșești, ca tu le știi pe toate, deși ești tot încadrat direct? Mai ușor, ca nu-i frumos.

Nu te bucura, se mai greșește, mai ales ca nu a avut de unde sa învețe.