Jump to content
POLITISTI.ro

Nelamuriri privind plata injumatatita a amenzii in 48 ore


rmg99

Recommended Posts

Salut, am primit o amenda contraventionala de la un politist care are pica pe mine, din diverse motive, politistul mi-a oferit posibilitatea de plata 1/2 in 48 de ore, el a scris in amenda ca as fii incalcat art 2 pct 14 din 61/1991, pot face castiga daca fac contestatie ca nu mi-a oferit posibilitatea de plata 1/2 in 48 ore?

Link to comment
  • Moderator

Trebuie să te hotărăşti dacă ţi-a dat sau nu ţi-a dat posibilitatea să achiţi în 48 ore jumătate din minim. Mai sus ai scris că ţi-a dat, iar după că nu ţi-a dat.

  • Upvote 1
Link to comment
  • 4 months later...

Scrie în procesul-verbal suma de 20 lei ? 

O.U.G nr. 97/2005 nu prevede în mod expres plata a 1/2 din minimul amenzii în 48 de ore, are doar forma generală care sună așa: „ Art. 45- Contravențiilor prevazute în prezenta ordonanță de urgență le sunt aplicabile dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare”.

La art.28, alin.1 din O.G nr.2/2001este scris clar că „ În actul normativ de stabilire a contravenţiilor această posibilitate trebuie menţionată în mod expres”.

Un exeplu a ceea ce înseamnă „ în mod expres” este formularea din O.U.G nr.195/2002, art.109, alin.5 „ (5) Contravenientul, cu excepția persoanei juridice, poate achita, în termen de cel mult 2 zile lucratoare de la data primirii procesului-verbal de constatare a contravenției, jumatate din minimul amenzii prevazute de lege”.


 

Link to comment
  • 1 month later...

@iav îți vine să crezi că acesta care a întrebat de minimul amenzii e încadrat direct? Nu cred că a luat el amendă, ci a dat una la OUG 97/2005 și a prevăzut de la el putere minimul.:doh::))

  • Downvote 1
Link to comment

De unde știi tu ca este încadrat direct? Îți place să postezi de dragul de a posta? Indiferent care este situația, omul a greșit, se mai întâmplă. Ce vrei sa subliniezi? Ca tu nu greșești, ca tu le știi pe toate, deși ești tot încadrat direct? Mai ușor, ca nu-i frumos.

Nu te bucura, se mai greșește, mai ales ca nu a avut de unde sa învețe.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.