Jump to content
POLITISTI.ro

Premiile la Olimpiada pt admitere in Academia de Politie


IuliaT

Recommended Posts

Daca as fi premiata in cadrul Olimpiadei de Istorie Nationale, as putea intra la Academia de Politie fara sa dau vreo anumita proba?
Dar care este diferenta dintre Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza",facultatea de politie care dureaza 3 ani si Scoala de agenti de politie,ce se deruleaza in decurs de 2 ani?Pe care mi-o recomandati? 
 

Edited by IuliaT
Link to comment
  • 2 weeks later...

Referitor la olimpiadă, din informațiile puține pe care le dețin era vorba de rezultatele la cele sportive și te scuteau de probele sportive la un eventual examen de admitere. 

Specializarea Facultatea de Poliție din cadrul AdP pregătește studenți în vederea formarii lor că și ofițeri de poliție pe o durata de 3 ani, studii superioare.

Școlile postliceale ale MAI, în speță, cea de la Campina și cea de la Cluj pregătește elevi în vederea formarii lor că și viitori agenți de politie (popular cunoscut că și -subofițeri-, dar nu ne mai numim așa din 2002) pe o perioada de 2 ani.

Noi nu îți putem recomanda nimic, în schimb te ajutam cu informațiile pe care le avem și noi. Daca te simți capabila sa promovezi examenul pentru a deveni ofițer alegi Academia, daca nu școală de agenți.

De ce nu suni la Serviciul Resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție județean din care faci parte? Ei îți pot oferi detalii referitor la admiterea și olimpiada de care spui tu. Mult succes și pune mâna pe învățat, PR are nevoie de oameni pregătiți!

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua,

Planuiesc sa candidez la academia de politie "Alexandru Ioan Cuza" Bucuresti,iar citind diverse articole am inteles ca acei candidati care au castigat un premiu in cadrul unei olimpiade nationale/internationale in timpul liceului,vor fi scutiti de proba scrisa.Eu am urmat o facultate la buget si intentionez sa o platesc, astfel incat sa pot participa la concursul de admitere pentru academie .In timpul facultatii am participat la  olimpiada nationala de Rezistenta Materialelor si am fost premiat cu o mentiune,sunt curios daca se aplica acelasi proces ca si la olimpiadele nationale din perioada liceului(sa fiu scutit de proba scrisa).

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si pentru timpul acordat.

PS: probabil ca voi primi raspunsuri de tipul "mai bine ia si invata",precizez ca asta am de gand sa fac,sunt doar curios daca are vreo importanta mentiunea asta a mea.

Edited by Briofite
Link to comment
  • Marius changed the title to Premiile la Olimpiada pt admitere in Academia de Politie
  • Moderator

Candidaţii care în perioada studiilor liceale au obţinut distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susţinerea probelor scrise de evaluare a cunoştinţelor, pe locurile finanţate de la bugetul de stat, dacă au fost declaraţi „apt” sau, după caz, „promovat”, la probele eliminatorii şi îndeplinesc celelalte condiţii legale şi criterii specifice pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale M.A.I.
Aceeaşi prevedere se aplică şi candidaţilor care în perioada studiilor liceale au obţinut distincţii, respectiv premiile I, II, III, menţiune, la olimpiadele şcolare naţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale, la disciplinele din cadrul probelor de evaluare a cunoştinţelor pentru facultăţile unde se înscriu.

Link to comment
  • 4 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.