Jump to content
POLITISTI.ro

Întrebări de debutant din domeniul rutier


Recommended Posts

Salut. Am gasit cateva intrebari de rutiera pentru testul de calitate si la urmatoarele nu sunt sigur de raspunsuri poate ma ajutati dvs:

 

1. Cum procedati in situatia in care un conducator auto avand o concentratie de 0,11 mg/l alcool pur in aerul expirat solicitara recoltarea de probe biologice de sange?

a) se intocmeste PV de contraventie si se retine permisul de conducere eliberandu-se o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie;

b) nu se mai intocmeste PV de contraventie, eliberandu-se doar dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile, a carei valabilitate incepe sa curga la 24 de ore de la momentul recoltarii celei de-a doua probe biologice de sange

c) se intocmeste PV de contraventie, eliberandu-se doar dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile, a carei valabilitate incepe sa curga la 24 de ore de la momentul recoltarii celei de-a doua probe biologice de sange.

d) se intocmeste dosar penal.

 

2. Precizati care este termenul in care se intainteaza catre Serviciul Rutier, procesele-verbale de contraventie prin care au fost aplicate puncte de penalizare.

a) nu este prevazut

b) cel mult doua zile lucratoare

c) 5 zile de la data constatarii faptei.

 

3.In cazul in care impotriva titularului permisului de conducere s-a luat masura de siguranta prevazuta de art. 108, lit C din CP., suspendarea exercitarii dreptului de a conducere se dispune pentru:

a) 90 de zile

b) permisul de conducere se anuleaza

c) pe intreaga perioada cat dureaza interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator auto.

Edited by Marius
Link to comment
  • Marius changed the title to Întrebări de debutant din domeniul rutier

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.