Jump to content
POLITISTI.ro

Folosirea armelor destinate agrementului si tirului sportiv


CriB

Recommended Posts

Buna ziua, 

As avea o intrebare referitor la utilizarea armelor neletale destinate agrementului si tirului sportiv.

Singurul loc unde am gasit explicat in lege unde si in ce conditii poti folosi armele cu aer comprimat este in legea nr. 265, art. 65, alineatul 4, unde zice asa: "

(4) Armele sau dispozitivele neletale destinate agrementului şi tirului sportiv pot fi folosite în spatii delimitate care nu sunt

accesibile publicului sau în spatii special amenajate sau semnalizate, în astfel de conditii încât să nu pună în pericol integritatea

corporală sau viata persoanelor." 

Personal mi se pare putin interpretabil acest aliniat si as vrea sa ma ajutati cu niste clarificari pe cazuri concrete pentru conditiile de utilizare a unei arme cu aer comprimat. 

De exemplu detin un teren de 260m lungime pe 50m latime pe un deal. Recent a mai inceput sa rasara cate o casa de o parte si alta a terenului.

Avand in vedere ca terenul este privat, fiecare vecin stie care sunt limitele terenurilor, spatiu ar fi suficient, iar traiectoria tragerii n-ar fi indreptata spre nici un vecin incat sa puna pe cineva in pericol, ar mai trebui sa iau si alte masuri extra de semnalizare/amenajare, sau ar fi suficient faptul ca nu e nimeni pus in pericol sa pot trage pe teren? 

Si un teren privat daca nu este ingradit, se considera ca este accesibil publicului? Si cum ar trebui amenajat/semnalizat un teren privat astfel incat sa se incadreze in aliniatul de mai sus? Este suficient o placuta pozitionat undeva vizibil, sau este necesar banda reflectorizanta? Daca este necesar. 

Multumesc anticipat pentru timpul si informatiile voastre. 

 

 

Link to comment

Arma e o pusca pcp Hatsan. Dar cred ca n-are importanta daca e pcp sau pe arc, range-ul e tot undeva pana intr-o suta de metri. Oricum in capatul terenului n-am vecini ca e o rapa :D

Link to comment
  • Moderator

Bănuiesc că arma necesită permis. Care este destinaţia armei trecută în permisul de armă?

Link to comment

Daca construiesti un poligon pe terenul tau, omologat si cu toate aprobarile in conformitate cu legea poti folosi arma de tir sportiv. Altfel nu. Dar daca s-au construit case si ai vecini imi este greu sa cred ca cineva sanatos la cap o sa iti dea vreo aprobare. Foloseste arma cu toata increderea intr-un poligon amenajat si destinat armelor de tir sportiv.

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
  • 5 months later...

Buna seara.

Am permis de arma letala pentru aparare si paza si as vrea sa imi iau o pusca cu aer comprimat,neletala. Ma ajuta cu ceva faptul ca am deja un permis de arma letala sau trebuie sa urmez acelasi traseu ca la prima arma?

Multumesc anticipat

Link to comment
  • 1 month later...

Buna seara ! Doresc sa achiziționez o arma cu aer comprimat : GAMO BULL WHISPER F (170m/s) ce acte sunt necesare in România pentru ea ? Va mulțumesc 0F406FCC-022B-4951-8D17-6428E214FF30.jpeg.450f5dd13608d88af862810974a962c9.jpeg

Link to comment

Cel mai sigur este să dai o fugă până la colegii de la Serviciul A.E.S.T( cunoscut  ca Serviciul Arme) din cadrul inspectoratului de poliție județean, pe a cărei rază ai domiciliul și să le adresesezi lor această întrebare. Sunt sigur că vei primi toate răspunsurile de care ai nevoie.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.