Jump to content
POLITISTI.ro

Condus autoturism cu numere apartinand altei masini


Floreamarius97

Recommended Posts

Sa trăiți pe data de 17 Ianuarie am fost oprit in trafic de un agend pe raza județului in care locuiesc la cererea dansului i-am prezentat actele mașini o mașina care o cumpărasem de 2 săptămâni cu numere de Germania vânzătorul mi-a spus ca pot circula cu numerele astea pana când pleacă el sa o radieze Menționez ca in cartea mașini și talon ( brief mic mare) scria numerele de pe mașina inclusiv serile Și tot ce ținea de mașina in urma constatări am fost anunțat ca numerele figurau pe o alta marca de mașina și Ca actele sunt false Și mașina este radiată am actul de vânzare cumpărare și toate actele care am crezut ca sunt  adevărate dosarul a plecat pa parchet fără sa fiu vreodată chemat. Credeți ca mi se poate anula permisul se conducere? Nu mai am alte antecedente penale de niciun fel credeți ca pot primi o amenda penală sau o suspendare sau chiar dosar penal și anularea permisului pe 5 ani ? Menționez ca am primit și dovada fără drept de conducere !

Link to comment
  • Marius changed the title to Condus autoturism cu numere apartinand altei masini
On 03.05.2017 at 17:14, Floreamarius97 a scris:

 

Sa trăiți pe data de 17 Ianuarie

 

Să înțeleg că dorești să trăim doar pe data de 17 ianuarie, iar după aceea nu? Măcar specifică şi anul ca să nu trăim în stres în fiecare an, când se aproprie ziua respectivă.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

In cazul de fata s-a intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui auto cu nr. false de inmatriculare art. 334 alin. 2 din Codul penal iar daca auto era si neinmatriculat (art. 334 alin. 1 Cod penal) avem un concurs. Dosarul se inregistreaza la Politie dupa care se inregistreaza si la Parchetul competent teritorial (i se atribuie nr. unic) dupa care se reintoarce la Politie pentru continuarea cercetarilor. Cu siguranta vei fi chemat la declaratii. Sfatul meu pe viitor inainte de a conduce un auto pe drumurile publice, pe care l-ai cumparat si mai ales cu nr. eliberate de alt stat, solicita efectuarea de verificari la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din cadrul Institutiei Prefectului din judetul unde domiciliezi cu privire la situatia juridica a acestui autovehicul. In ceea ce priveste o eventuala solutie, e prematur la acest moment sa te gandesti, atat timp cat cercetarile sunt in curs. Poti primi de la o banala clasare la o trimitere in judecata. Daca primesti clasare/renuntare la urmarirea penala, vei avea permisul suspendat 103. alin. 1, lit. c din OUG 195/20002 rep. (in acest moment el este suspendat intrucat dovada este fara drept de circulatie), daca vei fi trimis in judecata, permisul se va anula si nu pe 5 ani cum ai scris. Poti primi o interdictie de a nu conduce autovehicule pe o perioada de incercare (ex. 2 ani) sau daca va fi anulat poti da din nou examen pentru redobandire. Multa bafta!

Edited by apocalipse
  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.