Jump to content
POLITISTI.ro

Pot trece vama cu o masina inscrisa pe alt nume?


ZiCu
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

  • Moderator
  • Solution

Bănuiesc că prin expresia "trece vama" te referi la trecerea frontierei, pentru că "vama" nu are absolut nicio legătură cu poliţia.
Poliţia de Frontieră Română nu solicită conducătorului auto documente din care să reiasă raporturile juridice dintre acestea şi proprietarul mijlocului de transport (procură sau contract de comodat etc. potrivit normelor din Codul civil).
La ieşirea din ţară sunt aplicabile condiţiile privind admiterea vehiculelor în circulaţie pe drumurile publice prevăzute de OUG 195/2002 rep. şi Convenţia asupra circulaţiei rutiere de la Viena, care stabilesc că autoturismele aflate în circulaţie internaţională trebuie să fie înmatriculate, asigurate pentru răspundere civilă şi corespunzătoare din punct de vedere tehnic, iar conducătorul auto trebuie să deţină un permis de conducere valabil corespunzător categoriei respective de vehicul.
Popular spus, nu e treaba poliţiei dacă cetăţeanul a perfectat documentele de vânzare-cumpărare şi a solicitat transcrierea dreptului de proprietate.

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua ! Doresc sa parasesc tara si sa ajung in Spania , Masina este trecuta pe bunica mea . Se poate sa trec fara procura de comod deoarece bunica mea este si ea plecata . M am informat pe net si din cate am inteles politistii de frontiera nu cer procura . 

Astept raspuns , va multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.