Jump to content
POLITISTI.ro

 • 0
jokey092

Problema cu o asigurare din Italia

Question

jokey092

buna ziua am achizitionat recent un autoturism imatriculat in italia si vanzatorul mi-a imanat impreuna cu actele o asigurare repetand de mai multe ori ca acea asigurare e valabila si e totul ok.

am facut programare la rar insa o am tocmai pe 8 mai data dupa care am inteles ca pot sa fac o asigurare invederea imatricularii.

problema este pana pe data asta ce se intampla daca sunt oprit in trafic  si se constata ca aceasta asigurare nu este buna?

nu stiu daca acest vanzator ar fi platit o asigurare de 500 de euro pe 6 luni in cazul in care toata masina face 2000 de euro

Va multumesc!

Edited by CITADELA

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
coosstti

Pune si tu nr de inmatriculare si iti spun ce si cum!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • 0
genessys30

Până o înmatriculezi în România, mergi de-i fă asigurare în vederea înmatriculării și vei scăpa de orice alte griji.

Pentru lipsa RCA se rețin numerele, talonul iar amenda este de la 1000 la 2000 de lei.

Pe alea străine le mai iei înapoi din părți dacă-ți sunt reținute pentru că se trimit în țara care le-a eliberat.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
jokey092

Îmi cer scuze ca nu am revenit cu un răspuns o perioada am avut ceva probleme și nu prea mi-a mai stat capul la masina ....

Mulțumesc pentru răspunsuri,mașina oricum a stat trasa pe dreapta de la achiziționare sunt genul de om care pana nu e 100% sigur ca nu e totul în regula mai bine stau în banca mea.

I-am făcut recent rar bucuros fiind ca o sa pot sa folosesc și eu în sfârșit mașină când surpriza la rar totul ok la broker surpriza mi se spune ca degeaba fac eu asigurare in vederea imatricularii pentru ca aceea asigurare nu e valabila decat din momentul in care masina e imatriculata pe numele meu si ca daca voi fi oprit la un control va trebui sa prezint tot asigurarea de italia.

O prostie sincer sa fiu mi se pare mie din moment ce eu sunt un om corect imi platesc asigurarea de ce nu pot sa beneficiez de acea asigurare indiferent daca masina are numere de italia practic eu asigur acel bun aceea masina sunt taxat pe acel bun nu pe numerele acelea.

Daca vreunul dintre voi cunoaste legislatia in aceasta situatie mai bine va multumesc anticipat pentru raspunsurile date.

Iar numarul de imatriculare al autoturismului este cs 898 pf 

Imi pare inca o data rau ca am raspuns asa greu!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
coosstti

Tipo VeicoloTargaCompagnia AssicuratriceData Scadenza CoperturaCopertura RCA

AUTOVEICOLO     CS898PF   Il veicolo non risulta in regola con gli obblighi assicurativi RCA. Se sa di avere in corso un regolare contratto di assicurazione, le raccomandiamo di contattare la sua Compagnia di assicurazione.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
jokey092

Deci e clar bine ca nu am circulat cu ea asa.

Multumesc pentru informatie!

In legatura cu asigurarea aveti idee daca cea in vederea imatricularii pe seria de sasiu e in regula,pot circula cu ea dupa ce fac aceea asigurare sau trebuie sa astept pana o imatriculez?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Opera

Am cumpărat recent o mașina  cu numere de Italia și as vrea sa știu dacă asigurarea auto pe care am primit o de la proprietar este valabilă și pe teritoriul României 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • uniq
   By uniq
   De multe ori m-am aflat in aceasta situatie as dori sa cunosc opinia voastra in special a unui politist cine este vinovat 
    
  • Marius1123
   By Marius1123
   Buna ziua,
   Am o intrebare simpla: Constatarea amiabila inlocuieste autorizatia de reparatie in cazul in care este intocmita si semnata de ambele parti? Pot circula cu autovehiculul pana la service (250 km)?
  • misterclaude27
   By misterclaude27
   Buna ziua, 
   Am o nelamurire care tine mai mult de asigurari decat de politie, dar sperand ca v-ati mai intalnit cu asemenea situatii, poate ma puteti ajuta.
   Un prieten a cumparat o masina acum mai bine de un an (un an si 2-3 zile).
   In momentul in care a cumparat-o, s-a trecut pe certificat "instrainat catre..." si dansul a facut asigurare RCA in vederea inmatricularii pe numele lui. Dupa care a mers la primaria de unde apartine si a inregistrat masina pe numele lui la impozit.
    Toate bune pana aici, problema e ca a trecut un an de zile si el n-a inmatriculat masina (din cauza timbrului de mediu). Acum ar vrea s-o inmatriculeze. Doar ca ieri i-a expirat asigurarea veche si trebuie sa faca din nou asigurare RCA, pe minim 6 luni, in vederea inmatricularii. Intrebarea mea e: se poate sa faci de 2 ori asigurare in vederea inmatricularii pe acelasi vehicul? El trebuia s-o inmatriculeze cat timp era valabila prima polita... acum ca a expirat, ce e de facut? Nu are nevoie de fisa de inmatriculare vizata in ultimele 30 de zile ca sa-si poata face RCA in vederea inmatricularii? Nu exista o baza de date a asiguratorilor unde se specifica deja ca masina respectiva a avut o asigurare in vederea inmatricularii si totusi nu a fost inmatriculata?
   Multumesc foarte mult,
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.