Jump to content
POLITISTI.ro

Problema cu o asigurare din Italia

jokey092

Recommended Posts

buna ziua am achizitionat recent un autoturism imatriculat in italia si vanzatorul mi-a imanat impreuna cu actele o asigurare repetand de mai multe ori ca acea asigurare e valabila si e totul ok.

am facut programare la rar insa o am tocmai pe 8 mai data dupa care am inteles ca pot sa fac o asigurare invederea imatricularii.

problema este pana pe data asta ce se intampla daca sunt oprit in trafic  si se constata ca aceasta asigurare nu este buna?

nu stiu daca acest vanzator ar fi platit o asigurare de 500 de euro pe 6 luni in cazul in care toata masina face 2000 de euro

Va multumesc!

Edited by CITADELA

Până o înmatriculezi în România, mergi de-i fă asigurare în vederea înmatriculării și vei scăpa de orice alte griji.

Pentru lipsa RCA se rețin numerele, talonul iar amenda este de la 1000 la 2000 de lei.

Pe alea străine le mai iei înapoi din părți dacă-ți sunt reținute pentru că se trimit în țara care le-a eliberat.

• 1 month later...

Îmi cer scuze ca nu am revenit cu un răspuns o perioada am avut ceva probleme și nu prea mi-a mai stat capul la masina ....

Mulțumesc pentru răspunsuri,mașina oricum a stat trasa pe dreapta de la achiziționare sunt genul de om care pana nu e 100% sigur ca nu e totul în regula mai bine stau în banca mea.

I-am făcut recent rar bucuros fiind ca o sa pot sa folosesc și eu în sfârșit mașină când surpriza la rar totul ok la broker surpriza mi se spune ca degeaba fac eu asigurare in vederea imatricularii pentru ca aceea asigurare nu e valabila decat din momentul in care masina e imatriculata pe numele meu si ca daca voi fi oprit la un control va trebui sa prezint tot asigurarea de italia.

O prostie sincer sa fiu mi se pare mie din moment ce eu sunt un om corect imi platesc asigurarea de ce nu pot sa beneficiez de acea asigurare indiferent daca masina are numere de italia practic eu asigur acel bun aceea masina sunt taxat pe acel bun nu pe numerele acelea.

Daca vreunul dintre voi cunoaste legislatia in aceasta situatie mai bine va multumesc anticipat pentru raspunsurile date.

Iar numarul de imatriculare al autoturismului este cs 898 pf 

Imi pare inca o data rau ca am raspuns asa greu!

• Member

Tipo VeicoloTargaCompagnia AssicuratriceData Scadenza CoperturaCopertura RCA

AUTOVEICOLO     CS898PF   Il veicolo non risulta in regola con gli obblighi assicurativi RCA. Se sa di avere in corso un regolare contratto di assicurazione, le raccomandiamo di contattare la sua Compagnia di assicurazione.

Deci e clar bine ca nu am circulat cu ea asa.

Multumesc pentru informatie!

In legatura cu asigurarea aveti idee daca cea in vederea imatricularii pe seria de sasiu e in regula,pot circula cu ea dupa ce fac aceea asigurare sau trebuie sa astept pana o imatriculez?

• 1 year later...

Am cumpărat recent o mașina  cu numere de Italia și as vrea sa știu dacă asigurarea auto pe care am primit o de la proprietar este valabilă și pe teritoriul României