de
misterclaude27
Buna ziua,
Am o nelamurire care tine mai mult de asigurari decat de politie, dar sperand ca v-ati mai intalnit cu asemenea situatii, poate ma puteti ajuta.
Un prieten a cumparat o masina acum mai bine de un an (un an si 2-3 zile).
In momentul in care a cumparat-o, s-a trecut pe certificat "instrainat catre..." si dansul a facut asigurare RCA in vederea inmatricularii pe numele lui. Dupa care a mers la primaria de unde apartine si a inregistrat masina pe numele lui la impozit.
Toate bune pana aici, problema e ca a trecut un an de zile si el n-a inmatriculat masina (din cauza timbrului de mediu). Acum ar vrea s-o inmatriculeze. Doar ca ieri i-a expirat asigurarea veche si trebuie sa faca din nou asigurare RCA, pe minim 6 luni, in vederea inmatricularii. Intrebarea mea e: se poate sa faci de 2 ori asigurare in vederea inmatricularii pe acelasi vehicul? El trebuia s-o inmatriculeze cat timp era valabila prima polita... acum ca a expirat, ce e de facut? Nu are nevoie de fisa de inmatriculare vizata in ultimele 30 de zile ca sa-si poata face RCA in vederea inmatricularii? Nu exista o baza de date a asiguratorilor unde se specifica deja ca masina respectiva a avut o asigurare in vederea inmatricularii si totusi nu a fost inmatriculata?
Multumesc foarte mult,
buna ziua am achizitionat recent un autoturism imatriculat in italia si vanzatorul mi-a imanat impreuna cu actele o asigurare repetand de mai multe ori ca acea asigurare e valabila si e totul ok.
am facut programare la rar insa o am tocmai pe 8 mai data dupa care am inteles ca pot sa fac o asigurare invederea imatricularii.
problema este pana pe data asta ce se intampla daca sunt oprit in trafic si se constata ca aceasta asigurare nu este buna?
nu stiu daca acest vanzator ar fi platit o asigurare de 500 de euro pe 6 luni in cazul in care toata masina face 2000 de euro
Va multumesc!
Modificat de CITADELADistribuie această postare
Link către postare
Distribuie pe alte siteuri