Jump to content
POLITISTI.ro

Accident in timpul depășiri unui autovehicul


Madrian

Recommended Posts

Va salut cu repect. forumul Dnv este ceva ce cautam demult.. am si eu o nedumerire, in situatia pe care o sa o descriu mai jos, legal cine se face vinovat de accident??.. Ma deplasam pe un drum judetean cu o banda pe sens (o banda sensul meu de mers si o banda sens opus),, eram la aproximativ 200-300m de intrarea intro localtate.. viteza mea aproximativa era de 60-65km h, in fata mea un Logan ce se deplasa cu o viteza mai redusa.. vizibilitate linie discontinua liber din fata, decid sa il depasesc. in momentul cand am fost aproximativ cu rotile mele fata paralel cu a-le lui din spate, el a virat usor dreapta dupa care brusc stanga in fata mea cu intentia de a intra pe o strada secundara fara a semnaliza in nici un fel.. eu am virat stanga pt a il feri si totusi lam lovit in coltul barei fata si far dupa care mam infipt intr-un parapet de beton din imediata apropiere. masina mea dauna totala eu vatamat corporal cu multiple fracturi din cauza opriri frontal in parapetul de beton. legal cine este vinovat de producere accidentului?
 

Link to comment

Din aspectele descrise de dvs. mai sus rezulta ca soferul Loganului se face vinovat de producerea accidentului deoarece nu s-a asigurat corespunzator la schimbarea directiei de mers. 

Link to comment

Ok merci de răspuns. Din punctul de vedere al celălaltui șofer eu sunt vinovatul spunandumi ""eu am 70 ani tu 27/28ani voi fugiți cu mașinile.."". :))  

Link to comment

La fața locului probabil s-a deplasat o ambulanță și un echipaj de poliție care a făcut niște cercetări. dacă spui că ai avut de suferit fizic.

Ei ce au spus vizavi de cine se face vinovat?

Dacă este așa cum descrii, vinovat este cel cu Loganul pentru că nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers.

Circulația pe sens opus, cazul tău, este interzisă cu excepția faptului când se efectuează regulamentar manevra de depășire. Ori dacă acea manevră ai efectuat-o regulamentar iar viteza era cea legală, ești absolvit de orice vină.

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.