Jump to content
POLITISTI.ro

Legalitatea mutărilor între posturile de pază înarmată


sensei

Recommended Posts

Buna ziua.Un agent de securitate isi executa serviciul inarmat intr-un anumit post care apartine de Consiliul Judetean.Pe ordinul de serviciu are trecut atat postul respectiv cat si tipul de arma cu care isi executa serviciul.Seful de formatie al agentului,l-a mutat pe acest agent in alt post unde trebuie sa ia in primire alta arma decat cea trecuta in ordinul de serviciu.Este legal ceea ce face acest sef de formatie?Multumesc.

Link to comment
 • Marius changed the title to Legalitatea mutărilor între posturile de pază înarmată

Ordin de serviciu la agentii de paza? Tipul de arma? Arma de serviciu este letala sau nu ?  

Arma letala de serviciu o iei in primire pe baza de semnatura si este a ta, nu executa serviciul si altcineva cu ea.

Link to comment

Da e vorba de ordin de serviciu la agenti de securitate conform noilor modificari,fosti gardieni publici,actuali agenti de securitate. Arma neletala.Nu e  vorba de paznici de firma privata.

Edited by sensei
completare text
Link to comment

Paznici=gardieni publici= gardieni locali=agenti de paza=agenti de securitate!

Sensei, este acelasi lucru, sunt aceeasi oameni, titulatura nu are nicio relevanta!

Link to comment

NU. Vorbim despre gardienii publici care nu se mai numesc gardieni ci agenti de securitate. O parte s-au transformat in politisti comunitari la acea vreme,actuali politisti locali iar o parte au ramas gardieni publici.La acestia ma refer nu la paznicii de la firmele private.Si da,acum se numesc agenti de securitate si au si ordin de serviciu.Ironia nu-si are rostul.Vorbesc de SPJPO Arges. Insa eu am pus o intrebare la inceput dar vad ca in loc de un raspuns concret primesc ironii.Nu cred ca asta este scopul site-ului.Daca da,prefer sa renunt.

Edited by sensei
Precizare la ironiile primite
 • Downvote 1
Link to comment

Din cate stiu, in cazul armelor neletale, fiecare post de paza are o anumita arma care se preda de la un paznic la altul.

Link to comment
 • Moderator

Te rog să ne lămureşti şi pe noi, în ce lege scrie că sunt "agenţi de securitate"? Chiar sunt curios, pentru că din câte ştiu eu, în legislaţia românească există o singură denumire: agent de pază = paznic. Celelalte autodenumiri şi intitulări de acest fel, prin care se încearcă prezentarea mai pompoasă a acestei activităţi nu cred că se regăsesc în legislaţie.

Link to comment

Domnule Marius,desi eu am pus pe  acest site alta intrebare ,va raspund curiozitatii:HG 301/2012 art 44 publicata in MO nr 335 din 17 mai 2012..Se pare ca nu sunteti bine informat.Eu am pus o simpla intrebare,nu am intrat pe site ca sa polemizez aiurea.

Edited by sensei
Precizare la ironiile primite
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Am întrebat de lege, nu de norme pentru aplicare a unei legi. Ce ai indicat tu sunt normele de aplicare ale Legii 333 privind paza bunurilor, un fel de regulament de aplicare. În Legea 333, lege organică, nu vei găsi această denumire pe care încercați să o ascundeți și să o rebotezați. Vă este rușine de activitatea pe care o desfășurați?

Link to comment

In primul rand eu am pus o intrebare.Asta nu inseamna ca EU lucrez in domeniul respectiv.Insa cand vad aroganta unora care in loc sa fie pe subiect iau la misto pe altii ma fac sa cred ca am intrat pe site-ul gresit.Si NU,nu mi-ar fi rusine sa lucrez ca PAZNIC undeva.Poate ca multi dintre cei care lucreaza in acest domeniu au pregatire superioara.Se pare ca veti un dinte impotriva celor care lucreaza in domeniul pazei dupa cum reiese din postari.Observati ca eu ma exprim la persoana a doua,asa,din respect pentru o persoana pe care nu o cunosc.

Edited by sensei
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Dacă nu-ți convine ceva, nu-i nicio problemă, poți să nu mai accesezi acest website. Te asigur că nu se supără nimeni și nici nu îți vom simți lipsa.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Marius, vorbește cu dumneavoastră ! Paznicii,  ca si localii sunt pretențioși! Sensei, mirosi a local! Ă? Eu sunt arogant senseiule! 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.