Jump to content
POLITISTI.ro

Vecin necooperant


george12

Recommended Posts

buna ziua,

ma adresez dvs cu o problema de convietuire in cadrul unei asociatii de proprietari. Am un vecin, de fapt am mai multi, aprox 40, dar acesta este unul deosebit si gica contra la toti si toate. De ceva timp vecina care locuieste sub apartamentul acestuia este inundata la nivelul baii in mod repetat. Ok, intelegem ca pot exista aceste mici neplaceri, asa e viata la bloc, dar de fiecare data cand administratorul cere sa aiba acces in apartamentul vecinului pentru a verifica daca problema este de la el sau de la vreo teava comuna, acesta refuza, astfel problema nu se rezolva deloc. Acelasi vecin isi depoziteaza tot felul de lucruri pe holul blocului refuzand constant sa elibereze spatiul. Va rog sa-mi spuneti daca pot avea o cale de atac la aceste refuzuri, evident cu exceptia variantei de a-l da in judecata. Are politia jurisdictie in aceasta problema? ma poate ajuta intr-un fel?

 

multumesc

 

Link to comment
  • Marius changed the title to Vecin necooperant
  • Moderator

Asemenea probleme nu intră în sfera de competenţă a poliţiei. Singura prosibilitate legală de rezolvare este o acţiune în instanţă.

Link to comment

Legea asociatiilor de proprietari, Actualizata 2016. Legea 230/2007

Art. 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala . Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.

Art. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu . Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

Art. 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

Art. 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Deci printr-o hotărâre judecătorească sau cu implicarea saociației de proprietari se poate rezolva. Numai să existe vonță.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.