Jump to content
POLITISTI.ro

Accident pe sens unis, culpa comuna


Adriana1201

Recommended Posts

Buna ziua, am avut din nefericire acum ceva timp un accident, mergand pe o strada cu prioritare(sens unic) , un autoturism neasigurandu-se m-a lovit in partea laterala a masinii, (autoturismul avand semnul de cedeaza trecerea), in momentul impactului mi-am pierdut cunostinta si a fost nevoie de o ambulanta fiind transportata la spital. Mentionez ca masina este dauna totala lovitura a avariat toata partea dreapta(air-bag-uri, prag, stalp, etc). La spital s-a prezentat echipajul de politie si mi.au cerit sa vin la sectie sa dau o declaratie, dupa ce am scapat de la spital, m.am dus sa dau declaritie, surprindere... politistul a constatat culpa comuna!!! Dansul sustinand ca eu am avut viteza, eu am sustinut ca nu este adevarat si ca doresc sa contest aceasta decizie, plus de alta i-am spus si de martorul care a vazut totul, el sunand si la politie si ajutandu-ma sa imi revin pana la sosirea ambulantei, dar mi-a spus ca nu conteaza martorul ca nu a ,,avut radar in ochi,, , si ca s-a contest asta doar dupa ce se incheie procesul penal! Din toata povestea asta, am ramas si accidentata la un picior si cu masina dauna totala pentru ca cei de la asigurari la culpa comuna nu imi pot despagubi decat jumatate din valoarea pe piata a masinii! Ce pot face mai departe? 

Link to comment
  • Marius changed the title to Accident pe sens unis, culpa comuna
  • Moderator

Din ce povesteşti, nu ai înţeles situaţia şi eşti într-o totală eroare. În cauzele penale, nu poliţistul stabileşte vinovăţia, acesta doar face cercetări, urmând ca un magistrat să stabilească vinovăţia şi să aplice sancţiunile perevăzute de lege. 
Situaţia e destul de complexă şi nu poate fi explicată într-o postare pe forum, cel mai indicat este să-ţi angajezi un avocat care să-ţi explice şi să-ţi reprezinte interesele.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.