Jump to content
 • 0

Am fost batut / agresat, cum procedez?


Alllex
 Share

Question

Buna seara , sunt asistent medical la serv. de amb. buc-if , acum 2 zile,iesit din tura , am parcat masina personala in fata unui magazin , urmand sa plec dupa 5 minute. Cand m-am suit in masina , o gasca de 3 adulti cu varste cuprinse intre 20-25 (probabil bauti) s-au urcat in masina din fata mea , dand cu spatele (am vazut luminile de marsalier) , mi-au tamponat masina personala (nimic grav) am iesit sa verific starea masinii mele,si cand am intors capul ca sa vorbesc cu celalalt sofer (necunoscut) acesta iesise din masina cu o bata de baseball si m-a lovit frontal fara sa fi avut vreo discutie,apoi s-a suit in masina si au plecat , mentionez ca in urmatoarele 30 secunde am ramas inconstient , cu o hemoragie externa, trezindu-ma in ambulanta in dificultatea de a vorbi sau de a-mi cunoaste propriul nume , dupa 4 ore de la incident , am inceput sa-mi recapat constiinta si mi-am adus aminte si de numarul masinii,fapt care am sunat la 112 cerand dispecerei legatura cu politia , si le-am spus sa memoreze in apel numarul de inmatriculare al masinii respective in caz eu il voi uita din nou. Dupa externarea din spital(8 ore pentru consultatii neurochirurgicale) , am iesit pe propria raspundere,cu TCF (traumatism cranian frontal) , mergand la INML pentru a scoate un certificat medico-legal , pe urma prezentandu-ma la sectia de politie pentru o plangere penala.

Cei de la politie au verificat nr de inmatriculare a masinii si s-a potrivit cu marca si culoare pe care am precizat-o eu , doar ca proprietarul este in varsta de 34 de ani , masina probabil fiind vanduta fara ca noul proprietar sa o fi luat pe numele sau , ei avand varsta cuprinsa intre 20-25 ani.

 

Am urmatoarele intrebari : se mai pot gasi faptasii ? nu vreau sa scape,nu am pomenit asa ceva in 7 ani de ambulanta , mentionez ca eu am 7 copci cu o contuzie de 4 cm pe frunte,care poate dura pana la 4 luni pentru o vindecare,lasandu-mi o cicatrice "frumoasa".

 

Ce as putea face in aceasta situatie , vreau ca faptasii sa ajunga la inchisoare , banuiesc ca pot fi incadrati in multiple acuzatii (mi-au tamponat masina,m-au lasat inconstient,au fugit de la fapta locului) , si daca pot fi gasiti. Daca as fi fost lovit in ceafa,m-ar fi putut omori,sau daca ar fi folosit un cutit,sau un pistol ?

 

Multumesc

Edited by Alllex
Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Cu siguranţă vor fi identificaţi de către colegii noştrii. Dacă vrei să răspundă din punct de vedere legal pentru faptele comise, trebuie să nu uiţi că acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate pentru astfel de fapte, iar dacă ai depus-o deja, să nu o retragi. 
 

PS: Te rog să scrii corect în limba română şi să nu mai foloseşti pe acest forum prescurtările ălea. Mulţumesc pentru înţelegere.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Salut din nou , mi-a spus un prieten ca datorita faptului ca masina mea nu a patit nimic , plecarea de la locul faptei a agresorului nu ar reprezenta nimic in acest dosar , si ca vinovatul nu va raspunde penal pentru fapta comisa , ea fiind catalogata ca o usoara vatamare corporala , este adevarat ?

Eu avand 7 copci care vor fi scoase in 14 zile , pe urma rana se va cicatriza cu timpul , ramanand ca eu sa port acea cicatrice toata viata.

Cum poate o persoana sa te loveasca in cap , fara a raspunde penal pentru acest lucru (avand in vedere ca nimeni nu a decedat in aceasta poveste,dar daca era vorba de un deces raspundea penal) . Vinovatul primind doar o simpla amenda ?

Nu vreau sa cred ca asa se va intampla , astept sa fiu chemat la politie , momentan nu am fost sunat , probabil vinovatul nu a fost inca gasit , ca sa-mi spuna daca exact asta se va intampla.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

Cum a zis si Marius, pentru ceea ce s-a intamplat, actiunea penala se pune in miscare numai la planegerea prealabila a persoanei vatamate. Intre timp du-te la INML cu actele de la spital si rezultatele investigatiilor medicale si scoate un certificat medico-legal de constatare a leziunilor suferite, iar cu acel certificat mergi la politistul care se ocupa de dosarul tau.

Nu ne putem da cu parerea despre cazul tau pentru ca nu avem toate datele, dar ca sa te lamuresti de raspunderea penala in cazul infractiunilor contra integritatii persoanei, citeste art. 193, 194, 195, 196.

 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna seara in cursul zilei de 25-08-2017 in jurul orei 17:00 am fost agresat in autobuzul liniei 116 , am plecat la servici , a venit autobuzul in statie eu m-am grabit sa prind loc pe scaun si din greseala am atins pe o doamna de vreo 40 de ani in carucior fara sa vreau la picior , mi-am cerut scuze , m-am asezat pe scaun dupa ce m-a injurat insotitorul ei eu nebagandul in seama a venit la mine si a inceput sa ma loveasca cu pumnii in fata , eu nu am ripostat , nimeni din autobuz nu s-a bagat , precizez autobuzul avea camere video si am notat si numarul De inmatriculare a autobuzului , am apelat 112 si mi s-a spus sa ma duc la cea mai apropiata sectie De politie sa depun plangere eu neputand ajunge pentru ca la ora 18:00 intram la tura la servici , ce ma sfatuiti sa fac ? Precizez in urma agresiunii am semme vizibile cucui , julituri etc , multumesc ! Mai precizez nu am vazut-o in viata mea pe persoana care m-a agresat nu o cunosc nici nume nimic .

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

Daca fapta s-a savarsit in autobuz, sa te duci, URGENT, la Brigada de Politie pentru Transprtul Public Bucuresti, deoarece ei sunt competenti sa solutioneze dosarul. Ai grija ca(cel putin asa era in trecut) inregistrarile video din autobuze sunt stocate doar cateva zile!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.