Jump to content
POLITISTI.ro

Eroare in certificatul de inmatriculare


wrcx

Recommended Posts

Buna ziua!

 

Tocmai am primit certificatul de inmatriculare si am observat o eroare: adresa este incompleta (lipseste strada).

 

Este cazul sa ma duc cu certificatul la serviciul de inmatriculari sau sa-l las asa? Daca il las asa, ce se intampla in cazul in care se observa eroarea la un eventual control rutier?

Daca il duc la serviciul de inmatriculari, il vor modifica pe loc (se poate trece strada la rubrica Mentiuni?) ori il vor retine si raman fara certificat pana se emite unul nou?

 

Multumesc,

Victor

Edited by wrcx
Link to comment
  • Moderator

Poti merge la emitentul actului, respectiv Prefectura jud. X-Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor unde poti intreba la ghişeu daca exista vreo problema la emiterea actului tau.

Este cel mai bine asa, decat sa motivezi in trafic cand te va opri un politist, ca ai intrebat pe internet si asa ti s-a spus :D

Succes!

Link to comment

Multumesc pentru raspuns, dar cred ca e o neintelegere.

Eu doream sa aflu ce spune legea, nu sa primesc sugestii pentru cazul in care sunt oprit in trafic.

Bineinteles ca pot afla de la ghiseu, dar asta inseamna sa pierd ceva timp si sa-mi iau si liber de la serviciu. Si am un chef nebun de asa ceva, mai ales cand o fac pentru a repara greselile altora.

Eu din cat am citit in codul rutier, talonul se poate retine daca sunt gresite specificatiile auto. In cazul meu, totul e corect la specificatii, doar adresa nu e completa. Intrebarea mea este ce se poate intampla *legal* la verificarea talonului de catre politist: poate sa-l retina, sa ma amendeze etc.

Multumesc.

 

 

Edited by wrcx
typo
Link to comment

Din câte știu eu, dacă locuiești în mediul rural strada nu apare în talon, de fapt nici în buletin. Adresa e de forma: nr. imobil/comuna/sat/judet, deci nu e o greșeală. Pt locuitorii din orașe în schimb ar trebui să apară și strada.

Link to comment

Am fost azi la serviciul de inmatriculari. Din pacate nu se poate corecta talonul, asa ca vor emite altul si am primit dovada pentru 15 zile. A trebuit sa fac o cerere si copii dupa CI si CIV.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Si imi expira dovada azi si nu mi-a venit certificatul de inmatriculare :/ Am fost la Prioripost, nu am niciun plic (au cautat pe ultimele 2 saptamani). Am fost la serviciul de inmatriculari si nu este nici acolo certificatul meu (ei spun ca l-au trimis).

 

Nu stiu ce sa fac. Sa astept pana vine plicul (daca vine...)? Sa fac o noua cerere?

Chestia e ca peste vreo zece zile trebuie sa ma si plimb un pic prin tara cu masina.

Aveti vreo sugestie in cazul asta?

 

 

 

Edited by wrcx
Link to comment
  • 2 years later...

Poate ma puteti ajuta intr-o problema, am fost de curand sa imi inmatriculez masina cumparata, am depus dosarul cu toate actele care mi-au fost cerute, după 2 ore am venit si mi-am ridicat dovada. Din nefericire mi-a fost trecuta gresit adresa pe dovada, mai precis mi-au trecut vechea adresa la care am locuit, desi eu am buletinul schimbat din 2011. Bineinteles ca am observat greseala acasa si nu a mai fost timp sa ma intorc inapoi sa semnalez greseala. Intrebarea mea este e posibil ca si in  certificat sa imi fie trecuta adresa gresit, desi la dosar am anexat copie dupa buletin, in cerere este trecuta adresa corect, nu stiu de unde au gasit vechea adresa? 

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua,

Ca urmare a schimbarii sediului social, in noul talon s-a stracurat o gresala la sectiunea adresa. In loc de scara 2, s-a completat scara 25. Numarul apartamentului, strada si nr strazii sunt corecte.

Este o problema reala ce presupune schimbarea talonului/CIV? 

Multumesc

 

 

Link to comment
  • 7 months later...

Bună seara, 

Am achiziționat prima mea mașină, și, deoarece sunt lipsită de experiență în legătură cu mașinile, s-a întâmplat s-o cumpăr cu tot cu neconformități, atât în cartea de identitate, cât și în certificatul de înmatriculare. Astfel că am dus mașina la RAR pentru modificarea în carte a culorii, cât și a faptului că mașina nu mai deținea instalație GPL. Însă am înmatriculat mașina cu tot cu greșelile din documente, înainte sa aflu ca nu e în regulă. Cartea de identitate a fost modificată cu succes, însă am primit certificatul de înmatriculare înapoi, urmând sa merg la Drpciv pentru preschimbarea lui. Am reușit să mă programez de-abia peste 3 luni, iar aici intervine și întrebarea mea: este posibil să folosesc mașina până atunci, dacă am asupra mea certificatul de înmatriculare vechi, pagina tipărită cu data și ora programării, dar și cartea de identitate a mașinii? 

Vă mulțumesc anticipat! 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.