Jump to content
POLITISTI.ro

Procesul verbal incheiat la moartea unei persoane e secret?


Cmerca

Recommended Posts

Tatal meu a murit in locuinta sa dintr-o comuna din Valcea in somn prin infart. Suferea cu inima de mai mult timp.Martorii care l-au gasit au intrat cu seful de post in casa pe geam si s-a intocmit un proces verbal de constatare si de inventariere a bunurilor personale aflate asupra lui. Pana cand eu am ajuns acolo  bunurile au fost instrainate unei femei cu care tatal meu avea o relatie si o fetita minora, care  ajunsese inaintea mea .De fapt am doua intrebari e obligat seful de post sa imi dea o copie dupa procesul verbal incheiat si semnat de martori cu bunurile si banii detinuti de tatal meu in momentul mortii pentru ai aduce la masa succesorala? Putea sa instraineze bunurile tatalui meu decedat, unei persoane care nu are calitatea de mostenitor?

Link to comment
  • Moderator

Procedura din cursul urmăririi penale nu este secretă, dar este nepublică. Trebuie să te adresezi procurorului care supraveghează urmărirea penală, pentru că el are putere de decizie, nu poliţistul. Mai departe, problemele referitoare la moştenire nu intră în competenţele organelor de urmărire penală şi le poţi soluţiona doar în urma unei acţiuni în instanţă.

Link to comment

 Va multumesc  pentru raspuns.Tin sa precizes nu exista un dosar de urmarile penala  deoarece moarte nu a fost suspecta ,chiar eu am facut declaratia la politie pentru eliberarea certificatului de deces. Tatal meu suferea de afectiuni ale inimi ,era bolnav de mai mult timp. Eu doar vroiam sa stiu exact cui au fost incredintate actele si cardurile de la banca ,deoarece aceste au fost folosite ulterior mortii, intr-un fel s-a facilitat  savarsirea unei infractiuni.

Cred ca cel mai simplu ar fi o plangere penala .

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.