Jump to content
POLITISTI.ro

Sfat in legatura cu o posibila inselaciune pe internet

Boca

Recommended Posts

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti ce posibilitati de reactie am si ce sanse sa-mi recuperez banii dintr-o posibila inselaciune?

Situatia se prezinta in felul urmator: 

-am ales sa cumpar un acordeon de pe net care era prezentat ca fiind in buna stare de functionare si cu acordaj "din fabrica";

-am cerut telefonic confirmari vanzatorului ca instrumentul este functional si ca nu necesita acordaj sau alte investitii; a confirmat telefonic ca e perfect functional si ca nimeni nu a umblat in el;

-am mers insoti si l-am luat personal; la cateva zile l-am dus la un reparator care in momentul in care l-a deschis a fost foarte surprins sa vada ca mecanismul care schimba registrele la basi a fost scos/taiat; in interior este scris vizibil cu pixul ca in 2015 un reparator din Mioveni l-a ridicat la 880hz (contravine total cu faptul ca "nimeni nu l-a deschis");

-in plus este dezacordat, unele muzicute au fost schimbate iar cel mai important este faptul ca acel mecanism nu se poate reface;

-i-am trimis poze edificatoare vanzatorului si i-am cerut sa-i returnez instrumentul; a fost de acord si mi-a cerut cateva zile sa faca rost de bani; am revenit la termenul precizat si acum nu-mi mai raspunde la mesaje si nici la telefon;

-stiu cum se numeste de pe fcbk, stiu din ce oras este si ca se ocupa cu vanzarile auto secon-hand.

In acest context rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru recuperarea banilor sau cel putin pentru a impiedica repetarea unor astfel de "obiceiuri". 

Cu speranta unui viitor mai bun in tara noastra, va multumesc!