Jump to content
POLITISTI.ro

Cum se calculeaza ispasirea unei condamnari penale?

Mihaela1989

Recommended Posts

Daca o persoana primeste o condamnare de 1 an si 2 luni, si incarcerarea se face din 25 ianuarie 2017, termenul total de ispasire a pedepsei ar fi in 25 martie 2018? Acele luni se iau calendaristic ( februarie 28, plus lunile cu 31 si cele cu 30 de zile ) sau se calculeaza o luna ca fiind 30 de zile? Si eliberarea conditionata se poate cere numai dupa 10 luni ( 2 treimi din 14 ar fi 9 . 33, nu stiu cat exact dintr - o luna ar fi 0 . 33 ). Sau se rotunjeste prin scadere la 9 luni? Si in cazul in care pedeapsa este ispasita integral este eliberat pe 25 sau 26 ( in cazul in care se calculeaza pur calendaristic )? Nu in ultimul rand daca intra in vigoare legea gratierii si amnistiei ( avand interesul propriu ma numar printrea aceea care militeaza pro ) va fi eliberat in ziua in care este publicata in monitorul oficial sau ziua imediat urmatoare ( am sunat si la penitenciar si am pus intrebarile astea dar nu au stiut sa - mi raspunda ).

Si referitor la vizita. Este adevarat ca doar dupa trecerea perioadei de carantina poate primi vizite? Si numai pe baza de cerere?

Edited by Mihaela1989

• Moderator

Faci o confuzie majoră. Poliția nu are absolut nicio legătură cu executarea pedepselor privative de libertate. 

Executarea pedepsei închisorii se face în locuri de deținere denumite penitenciare, care nu au absolut nicio legătură cu Poliția Română ori cu polițiștii.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor este instituţia publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Justiţiei, ce se ocupă cu aceste probleme.

Avocata mi - a spus ca s - a dus la un bar cu tractorul si s - batut cu cineva, si de la bataia aia a venit politia, dar dosarul penal a fost facut pentru ca a condus tractorul. Pe treaba cealalta cu bataia nu au avut destule dovezi sa - l incrimineze. 

Mi - a spus doar ca are 1 an si 2 luni condmanare. Si ca s - ar putea sa treaca legea gratierii, ceea ce mi - as dori sa se intample din tot sufletul.

Daca tereferi la cat de lunga e pedeapsa, a fost judecat in lispa, pentru ca a plecat din localitatea in care s - a petrecut incidentul a 2 - a zi si nici nu si - a facut buletin de atunci, asa ca nu l - au gasit ca sa - l aduca la proces.

Si la conducere fara permis pedeapsa minima din cate stiu e de 6 luni sau amenda penala.