Jump to content
POLITISTI.ro

Criterii înălțime 2017 Academia de Poliție


aidualc

Recommended Posts

Bună seara! Voiam să vă întreb despre criteriile de înălțime impuse anul acesta la Academia de Poliție.Am citit regulamentul Academiei și nu am găsit nimic în legătură cu asta.Sunt în clasa a XI-a și mă pregătesc demult pentru admitere, însă am 1,63.Am auzit zvonuri că ar fi 1,65 la femei si 1,70 la bărbați.Cum este până la urmă? Mulțumesc anticipat.

Edited by aidualc
Link to comment

Este prea devreme să știm care sunt criteriile cu privire la înălțime. Totuși, după părerea mea, 1,63 m. este o înălțime de tanchist și nu de polițist. În meseria de polițist mai contează și înălțimea, nu numai istețimea.

Link to comment

Nu avem nevoie de pitici in Politia Romana!

Limitele minime de inaltime ar trebui sa fie de 1,75 m, pentru femei, si de 1,80 m, pentru barbati.

Nu este nicio discriminare, ci doar o selectie.

P. S. Incearca la primarii, la gardienii locali, pentru ca acolo nu se cer prea multe! Nivelul este foarte redus!

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
  • 1 month later...

Hmm. Nu stiu ce sa zic despre inaltimea asta. Sunt atatia politisti care nu depasesc 1,70 si sunt extrem de capabili... desigur ca nu ar trebui sa fie chiar pigmei. Putem lua ca exemplu cazul comisarului-sef Traian Berbeceanu din cadrul CCO Alba. Nu are nici macar 1.70 dar a destructurat sute de grupari organizate!:) no offense. Aia cu " inalt si voinic" nu prea mai merge... Eu am 1,87 , nu sunt chiar cel mai scund, insa nu sunt de acord cu inaltimea asta... e discriminare. Toti trebuie sa fie egali. Va salut. 

  • Downvote 4
Link to comment

Vlad1996 daca nu poti depasi inaltimea unui pigmeu nu ai ce cauta in Politia Romana. Vezi ca au roluri la teatru, poate joci in Alba ca Zapada si cei sapte pitici. Il poti interpreta pe Mutulica. Am fost prin Europa, nu vreau sa iti vorbesc depre tarile scandinave, unde politistii numai subnutriti nu sunt, iti vorbesc depre vecinii nostri unguri unde politistii au toti peste 1, 80 m. Asta cu esentele tari se tin in sticlute mici nu merge in operativ. Poti merge la scoala de bibliotecari, culegatori de plante medicinale si folclor etc. Acolo nu sunt bareme de inaltime. Asta cu am 1,87 m sa i-o spui lui Mutu, Adrian Mutu. El cateodata este fumat. Daca te-ai ratacit pe aici eu zic sa te trezesti. Toti trebuie sa fie egali ? Hopa, teoria plus valorii, Karl Marx. Esti cam tinerel totusi, nu ai prins comunismul ! Uite o sa iti spun un secret, nu suntem egali , in ultimul timp nici macar in fata legii. Unii ne nastem inalti iar altii scunzi. Unii suntem buni pentru scolile de politie, altii nu suntem. Iti vine sa crezi ? Sa vorbesti tu despre Berbeceanu....

Ps. Si urmeaza 3000 de angajari directe !

Edited by Elvis
Link to comment
  • 2 weeks later...

Salutări!

Ceea ce ai auzit nu sunt zvonuri. Înălțimea a fost modificată odată cu OUG 140/2016. Vezi art. 6. 1. a). La ANP nu există limită de înălțime, în caz de te tentează. În articol e menționată și Poliția de Frontieră cu specializarea marină, unde înălțimea este de 1.60, dar asta înseamnă Academia Navală "Mircea cel Bătrân", Constanța, iar admiterea se susține la matematică. 

Fiind încă la liceu, ai mai putea face exerciții de creștere în înălțime, asta pornind de la premisa că ești fată. Doi centimetri nu e o lungime absurdă de câștigat în doi ani. Spor și sa ne vedem colegi!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.