Jump to content
POLITISTI.ro

Migranţi depistaţi şi opriţi la frontiera română de poliţiştii de frontieră


NewsBot

Recommended Posts

Treisprezece migranţi opriţi la frontiera română din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

 

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat, în acest weekend, 13 migranţi care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România. Majoritatea migranţilor au fost reţinuţi în zona de competenţa a Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga.

* În data de 09.07.2011, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat în zona de competenţă, în localitatea Jimbolia, trei persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română şi nu aveau documente de identitate asupra lor. Lucrătorii noştri au procedat la conducerea celor trei la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. 

Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba despre trei persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 31 de ani, dintre care un algerian, un marocan şi un tunisian, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România. 

* În data de 09.07.2011, la ora 09.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat în zona de competenţă, în apropierea comunicaţiei rutiere Comloşu Mare-Teremia Mare două persoane care nu aveau documente de identitate şi nu vorbeau limba română. Lucrătorii noştri au procedat la conducerea celor doi la sediul Sectorului P.F., în vederea clarificării situaţiei. Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba de un cetăţean marocan, în vârstă de 23 de ani şi un cetăţean din Burundi, cu vârsta de 21 de ani , care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România. 

* În după-amiaza zilei de 09.07.2011, în jurul orei 16.30, lucrători din cadrul aceluiasi Sector au depistat în zona de competenţă cinci persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română şi nu aveau documente de identitate asupra lor. Lucrătorii noştri au procedat la conducerea celor cinci la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. 

Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba despre cinci cetăţeni marocani, cu vârste cuprinse între 21 şi 31 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România. 

* În dimineaţa acestei zile, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat în zona de competenţă, în localitatea Comloşu Mare trei persoane care nu aveau documente de identitate şi nu vorbeau limba română. Lucrătorii noştri au procedat la conducerea celor doi la sediul Sectorului P.F., în vederea clarificării situaţiei.

Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba de trei persoane, doi ceţăţeni algeriei şi un marcocan, cu vârstă de 24 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în toate cazurile actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetarilor urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În timpul audierilor, persoanele în cauză au solicitat acordarea unei forme de protecţie din partea statului român, motiv pentru care a fost informată structura competentă, O.R.I. Timişoara pentru demararea procedurilor specifice. 

I.G.P.F.

Link to comment
  • 3 months later...

Treizeci şi doi de migranţi opriţi la frontiera română

 

Poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut, în ultimele 48 de ore, treizeci şi două persoane, de diferite naţionalităţi, în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de stat pentru a intra ilegal în România.

În toate situaţiile au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră timişeni, din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga, Jimbolia şi Moraviţa, au depistat în zona de competenţă, şapte grupuri de migranţi, formate din douăzeci şi opt de persoane de sex masculin, provenind din ţări precum Algeria, Tunisia, Maroc şi Libia.

Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care, lucrătorii noştri au procedat la conducerea acestora, la sediul Sectoarelor, pentru verificări. Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba despre douăzeci de algerieni, patru marocani, doi tunisieni şi doi libieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 36 de ani, care au trecut din Serbia pe jos frontiera ,,verde,, pentru a intra ilegal în România.

În timpul audierilor, cei în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau vizele necesare.

În data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 21.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, judeţul Iaşi, în timpul executării unei misiuni specifice cu sistemul optic de recunoaştere, au observat două persoane care se deplasau pe jos pe malul stâng al cursului vechi al râului Jijia. 

La faţa locului s-a deplasat, în scurt timp, o patrulă din cadrul aceluiaşi sector, care a procedat la interceptarea, legitimarea, reţinerea şi conducerea acestora la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni pentru continuarea cercetărilor.

Din verificările efectuate şi din declaraţiile persoanelor, poliţiştii de frontieră au stabilit că acestea sunt cetăţenii din Republica Moldova: B. Victor şi C. Adrian, în vârstă de 23 respectiv 24 ani şi au traversat râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice, întenţionând să ajungă în Italia, pentru a-şi găsi un loc de muncă. În acest scop, în bagajele celor doi au fost găsite două lanterne, două hărţi cu itinerariul România-Italia şi alte obiecte de uz personal.
Evenimentul de frontieră a fost cercetat de poliţiştii de frontieră ieşeni în comun cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, judeţul Vaslui, au observat, în data de 19.10.a.c., în jurul orei 21.30, cu ajutorul sistemului optic de recunoaştere, două persoane de sex masculin, care au trecut înot râul Prut din Republica Moldova în România. Imediat echipa de intervenţie de la nivelul sectorului a procedat la reţinerea persoanelor în cauză şi conducerea acestora la sediul Sectorului pentru cercetări.

Din verificările efectuate şi din declaraţiile persoanelor, poliţiştii de frontieră au stabilit că acestea sunt cetăţeni din Federaţia Rusă şi intenţionau să ajungă în România pentru a-şi găsi un loc de muncă.
Şi în acest caz evenimentul de frontieră a fost cercetat de poliţiştii de frontieră români în comun cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.F.

Link to comment
  • 2 months later...

Șapte migranți și două călăuze depistate la frontiera româno-ungară

 

Șapte migranți și doi cetățeni români care i-au călăuzit spre frontieră au fost reținuți de polițiștii de frontieră sătmăreni. Doi dintre migranți au mai încercat să iasă ilegal din țară în același mod la sfârșitul lunii decembrie 2011, tot prin aceeași zonă. 

În noaptea de joi spre vineri, 05/06 ianuarie a.c., acționând în baza unor informații, polițiștii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. 

Două autoturisme înmatriculate în județul Sălaj au fost urmărite de colegii noștri până la intrarea în localitatea Dorolț. 

În cooperare cu polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Petea, la intrarea în Dorolț, unde șoferii celor două mașini au oprit, lucrătorii PF au verificat mijloacele de transport. Cu această ocazie au constatat că în autoturisme se aflau șapte cetățeni străini.

Cu toții au fost conduși la sediul S.P.F. Petea pentru cercetări.
Din primele verificări s-a stabilit că mașinile erau conduse de Zoltan V., 36 de ani, din județul Satu Mare și Virgil P., 36 de ani, din județul Sălaj. 

Celelalte șapte persoane sunt cetățeni străini (patru din Libia, doi din Maroc și un algerian), au vârste cuprinse între 13 și 41 de ani, iar doi dintre ei au mai fost reținuți de polițiștii de frontieră sătmăreni, în data de 26 decembrie 2011, când au încercat să iasă ilegal din țară pe frontiera verde.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că persoanele reținute – cei șapte cetățeni străini - intenționau să iasă ilegal din țară, pe frontiera verde, pentru ca ulterior să ajungă într-o țară din spațiul Schengen. Acestea au fost preluate de cele două mașini din apropierea municipiului Baia Mare și transportate până la intrarea în Dorolț. De aici ar fi continuat călătoria pe jos, peste câmpurile agricole, până ar fi trecut ilegal frontiera din România în Ungaria.

Șoferii au declarat că li s-a propus ca în schimbul sumei de 100 de euro (fiecare câte 50 de euro) să-i transporte pe cei șapte cetățeni străini din Baia Mare până la Dorolț. 

Conducătorii auto sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, iar ceilalți șapte cetățeni străini pentru tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

I.G.P.F.

Link to comment
  • 1 year later...

Patru sirieni care intenţionau să intre ilegal în România, depistaţi la PTF Giurgiu

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Giurgiu au depistat, în apropierea punctului de trecere a frontierei Giurgiu, patru cetăţeni sirieni care intenţionau să intre ilegal în România, pentru a ajunge în Occident.

În data de 02.12.2013, ora 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiu au observat, în apropierea punctului de trecere a frontierei, lângă podul peste Dunăre, două persoane de sex masculin care au coborât dintr-un autoturism înmatriculat în Germania.

Persoanele s-au îndreptat, printre camioane, către sensul de intrare în ţară, unde au s-au întâlnit cu alte două persoane, tot de sex masculin, ce nu-şi justificau prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea celor patru bărbaţi, ocazie cu care s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 ani.

Cu ocazia primelor verificări, s-a stabilit faptul că şoferul autoturismului care i-a adus până la intrarea în punctul de frontieră este cetăţeanul turc, Hasan E., în vârstă de 47 ani, iar cele patru persoane au fost luate de pe teritoriul Bulgariei din zona P.T.F. Ruse.

Şoferul a declarat că nu ştia că sirienii nu posedă documente de călătorie sau vize valabile şi nici despre intenţia acestora de a intra fraudulos în România. 

Cei patru au declarat că sunt rude şi au trecut fraudulos din Siria în Turcia, în urmă cu aproximativ 20 zile, iar ulterior au ajuns în Bulgaria. După ce au ajuns în apropierea frontierei bulgaro-romane, au făcut autostopul, fiind luaţi de cetăţeanul turc până la intrarea în România, intenţionând apoi să treacă fraudulos pe jos, frontiera română.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, acestora fiindu-le înmânate informări cu privire la măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani şi conform protocolului româno-bulgar, urmează să fie predate autorităţilor de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

I.T.P.F. Giurgiu - Purtător de cuvânt

Link to comment
  • 9 months later...
Migranţi opriţi din drumul ilegal la frontiera româno-ungară
 
Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat la frontiera româno-ungară şase cetăţeni afgani şi un pakistanez care încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria.
 
În data de 08.09.2014, în jurul orelor 22.30, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, judeţul Arad, pe timpul executării unei misiuni specifice, a depistat şapte persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, încercând astfel să treacă ilegal frontiera de stat.
 
Cele şapte persoane au fost reţinute la aproximativ 150 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.
 
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de şase cetăţeni afgani şi un cetăţean pakistanez, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani, toţi posesori de documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil.
 
Poliţiştii de frontieră au întocmit celor sapte persoane lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.
 
I.T.P.F. Oradea - Purtător de cuvânt
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.