Jump to content
  • 0

Recuperare permis dupa amanarea aplicarii pedepsei


Padre88
 Share

Question

Buna seara

As dori si eu o indrumare va rog. Ce pasi trebuie urmati dupa finalizarea termenului de probatiune fara probleme?
Pe scurt am fost prins baut la volan in 2011, 2 ani a stat dosarul la politie, 7 luni la parchet, iar in urma acordului de recunoastere a vinovatiei am primit 1 an de puscarie cu suspendare. Judecatoria a amanat aplicarea pedepsei si mi a dat 2 ani de supravehere si fara drept de conducere. In februarie se finalizeaza termenul de doi ani fara probleme. Mentionez ca din 2011 pana acum nu am am avut permis(in seara incidentului eliberandu-mi dovada fara drept de circulatie. In hotararea judecatoreasca este mentionat faptul ca permisul nu este anulat ci doar dreptul de a conduce este suspendat.
Cum se procedeaza? Serviciul de probatiune trimite dosarul la judecatorie? Trebuie sa primesc de la acestia un act cum ca imi pot ridica permisul? Voi avea iar termen de judecata? Voi avea nevoie de avocat?
Va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Mergeti cu incheierea instantei de judecata, ramasa definitiva, la Serviciul Rutier pe raza caruia ati fost depistat conducand sub influenta alcoolului. La amanarea aplicarii pedepsei nu se anuleaza permisul de conducere, insa asa cum ati precizat instanta poate stabili pe langa pedeapsa principala (in cazul de fata inchisoare cu suspendare) si o pedeapsa accesorie sau complementara respectiv interdictia de a conduce autovehicule pe drumurile publice. La expirarea acestei perioade puteti redobandi permisul de conducere fara examen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.