Jump to content
  • 0

Nerestituirea bunurilor dobandite in timpul unei relatii


Marius1989
 Share

Question

Problema mea consta in felul urmator : 

In urma cu cateva zile am terminat o relatie de 1 an si jumatate dintre care 9 luni am locuit impreuna si dupa ce am hotarat sa pun punct relatie fosta nu doreste cu sa imi ofere bunurile cumparate in timpul relatiei unele avand factura/chitanta pe numele meu altele ne avand nimic nici eu nici ea .

Cum pot sa imi recapat cel putin ceia ce pot dovedi ca mi se cuvine , se incadreaza la abuz de incredere , daca depun o plangere pot rezolva ceva ? 

Edited by Marius
Modificarea titlului iniţial "Buna ziua".
Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

Poate fi încadrată ca infracţiune abuz de încredere fapta unui concubin de a însuşi din domiciliu comun un bun coproprietate a concubinilor, dar numai în anumite condiţii. În cazul bunurilor proprietate comună, pentru a fi incidente dispoziţiile Codului penal, în momentul săvârşirii infracţiunii, bunul trebuie să se afle în detenţia exclusivă a făptuitorului, iar acesta să dispună de el fără consimţământul celuilalt, ori dacă actul de dispoziţie nu este în interesul ambilor. De exemplu, comite această infracţiune unul dintre concubini care, având în posesia sa exclusivă, autoturismul pro­prietate comună a soţilor îl vinde altei persoane. Vânzarea fiind un act de dispoziţie se realizează conţinutul infracţiunii de abuz de încredere. În rest, fapta este doar un litigiu civil care se soluţionează de instanţa de judecată.

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.