Jump to content
POLITISTI.ro

Vanzare auto fara completarea talonului


predadnicolae

Recommended Posts

Buna seara,

As dori, daca se poate, sa faceti putina lumina in cazul meu. Am un autoturism de vanzare care nu functioneaza cum trebuie, asadar are nevoie de reparatii. Tipul caruia doresc sa i-o vand mi-a spus ca nu trebuie sa completez rubrica de pe talon "Înstrainat catre ... " ca are nevoie de timp sa o repare si sa isi gaseasca client pentru ea ... Citind pe site-ul dvs. am inteles ca nu trebuie sa fac acest lucru, dar mai exista varianta sa merg la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor pentru a depune o notificare ca eu am instrainat masina( trebuie depuse copii dupa contractul de vanzare-cumparare si dupa fiscal) si asa eu as putea scapa de eventualele neplaceri precum amenzi si altele, fara a completa rubrica de instrainare de pe talon, o va face probabil cel ce o repara. E posibil sa fac acest lucru? Si inca o nelamurire: Faptul ca eu merg la primarie cu contractul de vanzare cumparare, fisa de inmatriculare si scot fiscalul ma scoate din evidenta fiscului in ceea ce priveste impozitul pe autoturism? Multumesc anticipat. O seara buna.

Link to comment
  • Moderator

Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de funcţionari publici din cadrul Serviciilor Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 14 ani. Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile de înmatriculări auto trebuie să vă adresaţi instituţiilor competente, nu poliţiştilor.
Mai mult, Poliţia Română nu are şi nici nu a avut vreodată atribuţii ori competenţe privind operaţiunile de impunere, colectare şi/sau încasare a taxelor, impozitelor ori alte venituri la bugetele locale sau a celor extrabugetare. Instituţia abilitată în asemenea probleme este Primăria, ori după caz ANAF.
Drept urmare, problemele referitoare la certificate sau vize fiscale, taxe, impozite şi aşa mai departe nu au nicio legătură cu activitatea poliţiştilor. Trebuie să vă interesaţi la autorităţile locale (care sunt "mai aproape de nevoile cetăţeanului") pentru astfel de probleme.

Referitor la completarea rubricii "înstrăinat către" din CI la vanzarea unui autovehicul, nu ştiu ce aţi înţeles, însă noi vă sfătuim să o completaţi corespunzător.

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.