Jump to content
POLITISTI.ro

Vanzare auto fara completarea talonului

Postare recomandată

Publicat

Buna seara,

As dori, daca se poate, sa faceti putina lumina in cazul meu. Am un autoturism de vanzare care nu functioneaza cum trebuie, asadar are nevoie de reparatii. Tipul caruia doresc sa i-o vand mi-a spus ca nu trebuie sa completez rubrica de pe talon "Înstrainat catre ... " ca are nevoie de timp sa o repare si sa isi gaseasca client pentru ea ... Citind pe site-ul dvs. am inteles ca nu trebuie sa fac acest lucru, dar mai exista varianta sa merg la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor pentru a depune o notificare ca eu am instrainat masina( trebuie depuse copii dupa contractul de vanzare-cumparare si dupa fiscal) si asa eu as putea scapa de eventualele neplaceri precum amenzi si altele, fara a completa rubrica de instrainare de pe talon, o va face probabil cel ce o repara. E posibil sa fac acest lucru? Si inca o nelamurire: Faptul ca eu merg la primarie cu contractul de vanzare cumparare, fisa de inmatriculare si scot fiscalul ma scoate din evidenta fiscului in ceea ce priveste impozitul pe autoturism? Multumesc anticipat. O seara buna.

• Moderator
Publicat

Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de funcţionari publici din cadrul Serviciilor Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 14 ani. Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile de înmatriculări auto trebuie să vă adresaţi instituţiilor competente, nu poliţiştilor.
Mai mult, Poliţia Română nu are şi nici nu a avut vreodată atribuţii ori competenţe privind operaţiunile de impunere, colectare şi/sau încasare a taxelor, impozitelor ori alte venituri la bugetele locale sau a celor extrabugetare. Instituţia abilitată în asemenea probleme este Primăria, ori după caz ANAF.
Drept urmare, problemele referitoare la certificate sau vize fiscale, taxe, impozite şi aşa mai departe nu au nicio legătură cu activitatea poliţiştilor. Trebuie să vă interesaţi la autorităţile locale (care sunt "mai aproape de nevoile cetăţeanului") pentru astfel de probleme.

Referitor la completarea rubricii "înstrăinat către" din CI la vanzarea unui autovehicul, nu ştiu ce aţi înţeles, însă noi vă sfătuim să o completaţi corespunzător.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.