Jump to content
POLITISTI.ro

Fapte de prostitutie


DanCost

Recommended Posts

Buna ziua

Va scriu ca o ultima incercare de a imi rezolva o problema pe care o am de cativa ani buni. Locuiesc pe strada Aurel Vlaicu in orasul Constanta si in fiecare seara dupa 18:00, provelistea mea sunt 2-3 prostituate care isi fac veacul peste drum de blocul meu. Dupa nenumarate sesizari la politie, telefoane la 112, plangeri penale facute de colocatari si asociatie problema este in continuare tolerata si ignorata. Motivul invocat de fiecare data este ca din 2014 prostitutia este considerata contraventie nu infractiune si prin urmare mai mult decat o amenda nu se poate face nimic. Dar totusi constituie o ilegalitate care se desfasoara in fiecare seara, cum poate fi tratata cu atata indiferenta? 

Va atasez niste poze ca sa va dea o idee cu ce ne confruntam zilnic.

As dori un sfat in privinta problemei cu care ne confruntam, un pas urmator pe care l-am putea urma sa o rezolvam. 

Va multumesc.

1.png

2.png

Link to comment

In momentul in care noul Cod Penal a intrat in vigoare, prostitutia a fost dezincriminata, adica nu mai este infractiune. Asa au dorit  parlamentarii nostrii la acel moment, desi, din cate stiu, politistii nu au fost de acord cu asa ceva.

Fetele care practica aceasta "meserie" pot fi doar sanctionate contraventional cu amenda cuprinsa intre 500-1.500 lei, conform art. 2, pct. 6 si art. 3, alin. 1, lit. "c" din Legea nr. 61/1991.

Politia Romana nu trateaza cu indiferenta aceasta problema, din contra. Fetele sunt sanctionate contraventional zilnic, doar ca cei care se ocupa cu incasarea amenzilor nu fac mare lucru pentru a fi platite aceste sanctiuni. Degeaba se aplica sanctiuni daca autoritatile locale financiare nu se ocupa de incasarea acestora.

Pasul urmator: solicitati celor pe care i-ati ales sa reincrimineze prostitutia, daca va deranjeaza asa de mult.

 • Upvote 4
Link to comment

In primul rand va multumesc pentru raspuns. 

Recunosc ca zilnic cel putin un echipaj de politie emite o amenda persoanelor in cauza dar din pacate dupa 10 minute revin din nou. Nu a fost intentia mea sa insult politia romana, departe de mine acest lucru. Doar ca mi se pare de-a dreptul strigator la cer ca intr-un cartier populat, mai mult, strada principala care duce in Mamaia, sa am parte de asa ceva in dreptul balconului meu.

Sunt mai mult ca sigur ca totusi o intreaga comunitate de oameni in 2016 poate sa puna capat unei ilegalitati care are loc zilnic, in acelasi loc, la acelasi timp. 

Link to comment

Din păcate, prin O.G nr.2/2001, s-a scos închisoarea contravențională, care era o măsură foarte bună, în sensul că dacă o persoană nu plătea o amendă ( că nu vroia, sau că nu putea), valoarea amenzii neplătite se transforma în zile de închisoare contravențională. În S.U.A, unde este mama democrației, la mai multe amenzi neplătite se emite mandat de arestare, iar contravenientul poate fi pus în urmărire.

Link to comment
 • 2 years later...

Am fost la o prostituată acum aproximativ 2 ani si cat timp eram la ea cred ca am auzit din spatele ușii un bărbat spunând ,,veezi" sau ,,măăă" (ca un advertisment) nu sunt sigur .Mentionez că fata nu respecta înțelegerea cand s-a întâmplat asta si aveam o discuție în contradictoriu (Nu o cearta).

Pot sa sesizez undeva întâmplarea în speranța că poate o să ajut cumva poliția?

Mentionez ca nu am un contact al fetei , nu stiu cum o cheamă, dar cred ca pot sa o recunosc si stiu site-ul pe care își posta anuntul .

Nu stiu dacă  fata  este victima traficului de persoane  , dar având în vedere că am auzit bărbatul acela după ușă  ma gândesc ca este posibil să fie .

Link to comment
 • 1 year later...

Buna seara, 

Apelez la dvs. in speranta ca as putea gasi o solutie.

De curand, o vecina a inchiriat apartamentul unui cuplu. A semnat contract de inchiriere pe o perioada determinata de un an. La cateva zile dupa ce acestia s-au mutat, am observat ca se tot perinda tot felul de indivizi pe la noi prin bloc, in special pe timpul noptii. Evident ca nu a durat mult pana cand am constatat ca acele 4-5 domnisoare  care stau in apartament sunt prostituate. 
Problema este ca proprietarul apartamentului le-a spus sa elibereze, deoarece a primit mai multe reclamatii din partea vecinilor cu privire la activitatile ilegale pe care le desfasoara, iar acestia au venit cu un avocat spunand ca nu are dreptul sa ii dea afara in lunile de iarna, atata timp cat nu are dovezi concrete. S-a facut si o plangere la politie care s-a soldat cu un avertisment pentru tulburarea linistii publice. 
Intrebarea mea este daca se poate face ceva in privinta acestora, astfel incat sa elibereze apartamentul cat mai repede. Este foarte deranjant pentru toata lumea si ne temem pentru siguranta noastra (avand in vedere ca de cand s-au mutat aici in bloc au avut loc si niste furturi, iar oamenii se tem sa nu intre peste ei in casa). 
Multumesc anticipat.

Link to comment
 • Member

Faptul ca propietarul nu are dreptul sa  rezilieze acel contract de locațiune cu locatarii iarna si pt ca nu are dovezi ca se practica prostitutia in acel apartament nu reprezinta vreun argument legal al avocatului. E o aberație spusa fie de proprietar ca sa ii liniștească pe vecini fie este crezuta de catre propietar într-un mod prostesc. 

Link to comment

De fapt pentru a evacua din imobil o persoana e necesar un ordin de evacuare (rezilierea unilaterala a unui contract este apa de ploaie, nu inseamna nimic). Mai rau decat atat, intre 1 decembrie si 1 martie nu se fac evacuari sub nici o forma, pe nici un motiv. Astea ar fi vestile rele.

Vestea buna este ca nu sunteti in imposibilitatea de a actiona. Pur si simplu “loviti” in “afacerea” care se desfasoara acolo. Cum? Deveniti, cu schimbul, portari ai blocului. Exact, 2-3 barbati inarmati doar cu telefoane mobile verifica cetatenii care intra in bloc, mai ales noaptea.(telefonul mobil suna la 112 in caz de acte de vitejie din partea cuiva). Nu aveti dreptul de a legitima si de a retine pe nimeni insa aveti dreptul de a nu permite accesul pe proprietatea dumneavoastra (inclusiv holul blocului este parte a proprietatii dumneavoastra). 
Daca “proprietarul” afacerii devine recalcitrant e numai in avantajul dumneavoastra. Ceva imi spune insa ca va prefera sa mute “sediul” , in genul asta de “meserie” a primi atentie e ceva de nedorit. 

 • Downvote 1
Link to comment
 • Active member

@CataliX, incearca sa nu mai dai sfaturi, mai ales ca bati campii.

Prin Noul Cod Penal s-a dezincriminat infractiunea de prostitutie, care a ramas in aer, nici reglemantata si controlata, nici pedepsita.

 

Link to comment
 • Member

Catalix, citește mai bine Codul de procedura civila si interpreteaza corect ce scrie acolo. Totodată ordinul de  evacuare trebuie sa porneasca de undeva, respectiv de la rezilierea contractului, asa ca nu e chiar asa apa de ploaie. 

Art. 578^1

(1) “Nicio evacuare din imobilele cu destinaţie de locuinţă nu poate fi făcută de la data de 1 decembrie şi până la data de 1 martie a anului următor, decât dacă creditorul face dovada că, în sensul dispoziţiilor legislaţiei locative, el şi familia sa nu au la dispoziţie o locuinţă corespunzătoare ori că debitorul şi familia sa au o altă locuinţă corespunzătoare în care s-ar putea muta de îndată.” 

(2) “Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul evacuării persoanelor care ocupă abuziv, pe căi de fapt, fără niciun titlu, o locuinţă, şi nici celor care au fost evacuaţi pentru că pun în pericol relaţiile de convieţuire sau tulbură în mod grav liniştea publică.”

Odata ce contractul este reziliat unilateral, persoana respectiva ocupa abuziv o locuință si se aplica prevederile alin. 2.

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.