Jump to content
POLITISTI.ro

  • 0
DanCost

Fapte de prostitutie

Question

DanCost

Buna ziua

Va scriu ca o ultima incercare de a imi rezolva o problema pe care o am de cativa ani buni. Locuiesc pe strada Aurel Vlaicu in orasul Constanta si in fiecare seara dupa 18:00, provelistea mea sunt 2-3 prostituate care isi fac veacul peste drum de blocul meu. Dupa nenumarate sesizari la politie, telefoane la 112, plangeri penale facute de colocatari si asociatie problema este in continuare tolerata si ignorata. Motivul invocat de fiecare data este ca din 2014 prostitutia este considerata contraventie nu infractiune si prin urmare mai mult decat o amenda nu se poate face nimic. Dar totusi constituie o ilegalitate care se desfasoara in fiecare seara, cum poate fi tratata cu atata indiferenta? 

Va atasez niste poze ca sa va dea o idee cu ce ne confruntam zilnic.

As dori un sfat in privinta problemei cu care ne confruntam, un pas urmator pe care l-am putea urma sa o rezolvam. 

Va multumesc.

1.png

2.png

Share this post


Link to post

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Sache

In momentul in care noul Cod Penal a intrat in vigoare, prostitutia a fost dezincriminata, adica nu mai este infractiune. Asa au dorit  parlamentarii nostrii la acel moment, desi, din cate stiu, politistii nu au fost de acord cu asa ceva.

Fetele care practica aceasta "meserie" pot fi doar sanctionate contraventional cu amenda cuprinsa intre 500-1.500 lei, conform art. 2, pct. 6 si art. 3, alin. 1, lit. "c" din Legea nr. 61/1991.

Politia Romana nu trateaza cu indiferenta aceasta problema, din contra. Fetele sunt sanctionate contraventional zilnic, doar ca cei care se ocupa cu incasarea amenzilor nu fac mare lucru pentru a fi platite aceste sanctiuni. Degeaba se aplica sanctiuni daca autoritatile locale financiare nu se ocupa de incasarea acestora.

Pasul urmator: solicitati celor pe care i-ati ales sa reincrimineze prostitutia, daca va deranjeaza asa de mult.

  • Upvote 4

Share this post


Link to post

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

  • 0
DanCost

In primul rand va multumesc pentru raspuns. 

Recunosc ca zilnic cel putin un echipaj de politie emite o amenda persoanelor in cauza dar din pacate dupa 10 minute revin din nou. Nu a fost intentia mea sa insult politia romana, departe de mine acest lucru. Doar ca mi se pare de-a dreptul strigator la cer ca intr-un cartier populat, mai mult, strada principala care duce in Mamaia, sa am parte de asa ceva in dreptul balconului meu.

Sunt mai mult ca sigur ca totusi o intreaga comunitate de oameni in 2016 poate sa puna capat unei ilegalitati care are loc zilnic, in acelasi loc, la acelasi timp. 

Share this post


Link to post
  • 0
iav

Din păcate, prin O.G nr.2/2001, s-a scos închisoarea contravențională, care era o măsură foarte bună, în sensul că dacă o persoană nu plătea o amendă ( că nu vroia, sau că nu putea), valoarea amenzii neplătite se transforma în zile de închisoare contravențională. În S.U.A, unde este mama democrației, la mai multe amenzi neplătite se emite mandat de arestare, iar contravenientul poate fi pus în urmărire.

Share this post


Link to post
  • 0
Amointrebare

Am fost la o prostituată acum aproximativ 2 ani si cat timp eram la ea cred ca am auzit din spatele ușii un bărbat spunând ,,veezi" sau ,,măăă" (ca un advertisment) nu sunt sigur .Mentionez că fata nu respecta înțelegerea cand s-a întâmplat asta si aveam o discuție în contradictoriu (Nu o cearta).

Pot sa sesizez undeva întâmplarea în speranța că poate o să ajut cumva poliția?

Mentionez ca nu am un contact al fetei , nu stiu cum o cheamă, dar cred ca pot sa o recunosc si stiu site-ul pe care își posta anuntul .

Nu stiu dacă  fata  este victima traficului de persoane  , dar având în vedere că am auzit bărbatul acela după ușă  ma gândesc ca este posibil să fie .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.