Jump to content
POLITISTI.ro

 • 0
SanduG

Permis de conducere suspendat in Anglia - UK

Întrebare

SanduG

Buna seara, 

Va cer ajutorul pentru ca sunt intr-o situatie fara precedent pentru mine si destul de grava. Acum 6 luni am plecat in Anglia, mi-am gasit un loc de munca pe post de sofer, fapt care a dus la preschimbarea permisului meu romanesc in englezesc. De doua saptamani am avenit acasa si am fost instiintat de persoanele cu care locuiam in casa si care au ramas acolo ca am primit pe numele meu 8 scrisori de la politie, toate fiind pentru viteze, pentru deplasarea pe o zona cu limita de 30 si eu mergeam cu 40. Se pare ca a fost o camera si fiind exact acelasi loc de fiecare data presupun ca era ruta pe care eu o aveam ca si naveta si au venit pe perioada din noiembrie deci probabil o sa mai vina. In total sunt peste 20 de puncte de penalizare. In scisoare spune ca ar trebuie sa trimit permisul odata cu achitarea sumei, pe fiecare scrie identic, difera doar ora  si data la care ma "prins" camera. Ce ar trebui sa fac? Presupun ca permisul o sa-l suspede oricum, dar o sa fie suspendat in orice tara sau doar in UK? Eu nu intentionam sa mai merg in Anglia deoarece mi-am gasit de munca aici dar nu stiu cat de grava e situatia asta si cum ar trebui sa procedez. 

Va multumesc, 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

8 răspunsuri la această întrebare

Postare recomandată

 • 0
5166

Buna seara,

Permisul va fi suspendat si trebuie trimis autoritatilor din Marea Britanie. Scrisorile respective contin adresa la care trebuie sa trimiteti documentele si termenul in care puteti sa achitati amenda.

Sfatul meu este sa platiti amenda in termenul dat si sa nu incercati sa fentati "sistemul" pentru ca nu mai intentionati sa va intoarceti in Anglia si acum sunteti in Romania. Situatia dumneavoastra se va inrautati gradual si nu merita sa riscati. Capul sus, platiti si mergeti mai departe.

Nu il ultimul rand autoritatile respective comunica si cu celelalte tari din Uniunea Europeana, inclusiv cu autoritatile din Romania.

 • Apreciez 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • 0
Daniel2305

Buna ziua!

Am o problema mai delicat si mai exact in 18.02.2015 am fost declarat admis la examenul de conducere pentru categoria B! In septembrie 2015 am plecat la munca in Anglia si undeva prin Octombrie m-am angajat ca sofer pe un van! Toate bune si frumoase pana pe data de 19.12.2015 cand am fost prins de o camera radar cu 44 mile intr-o zona cu 30 de mile... Cand mi-a venit foaia acasa am acceptat cum ca eu am fost soferul, am platit amenda de 100£ si dupaceea am trimis permisul la politie pentru ami pune cele 3 puncte dobandite in urma faptei comise! Mi-a venit permisul acasa si dupaceea din nou toate bune si frumoase pana pe data de 13.01.2017 cand din nou am mai luat o camera radar intr-o localitate unde viteza maxima era 30 de mile iar camera m-a prins cu 37 de mile! Cand mi-a venit foaia acasa din nou am acceptat cum ca eu am fost soferul, am platit amenda de 100£ si dupaceea am trimis permisul meu ca sa imi puna cele 3 puncte, care dupa 2 saptamani de la data de cand am trimis permisul meu la politie sa imi vina o foaie cum ca permisul meu a fost retinut la politie deoarece am acumulat 6 puncte pe permis in primi 2 ani de carnet si si daca vreau sa mai conduc va trebui sa dau din nou scoala de soferi in Anglia! Mentionez ca permisul meu romanesc l-am preschimbat in permis englez in 16.06.2016! 

Asa ca dupaceea mi-am pierdut locul de munca in Anglia, m-am intors inapoi in Romania si m-am dus la politia din romania sa ma ajute cumva cu permisul de conducere ca sa il recuperez cumva deoarece este imposibil sa dau pentru scoala de soferi in Anglia si sa fiu si admis acolo deoarece nu stiu limba Engleză foarte bine! Iar la politia din romania mi sa spus ca nu pot sa dau din nou pentru scoala de soferi ca lor le apare cum ca am permis Englez si ca ei nu poata sa faca nimica numai daca imi dau politia din Anglia carnetul inapoi! 

Asa ca va rog ajutati-ma cumva daca as avea alta posibilitate deoarece nu pot sa dau pentru scoala de soferi in Anglia din motive ca nu cunosc limba engleza foarte bine si pana la urma urmei sunt cetatean roman... Si eu cred ca in Romania nu este aceasta lege ca nu am voie sa fac 6 puncte in primi 2 ani de carnet!...

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
 • 0
cipi

Buna ziua,am primit o suspendare in uk pentru o fapta care nu se pedepseste in România si urmeaza sa ma intorc in tara pentru totdeauna.intrebarea mea este in România imi pot schimba permisul sau trebuie sa astept sa expire suspendarea din anglia?mentionez ca permisul il am in buzunar si este de uk.daca nu il pot schimba am dreptul sa conduc daca descalificarea este pe teritoriul uk?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
 • 0
Alexandruu1

Buna ziua , am si eu o intrebare . Dacã mi-a fost pusã interdictie de a conduce in UK , imi pot recupera permisul in Romania . 

Tin sa mentionez cã permisul mi-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice si mi-a fost retinut pentru 14 luni 

Permisul era schimbat pe Anglia , dacã era de România nu aveau vre-un drept sã mi-l reţinã ! 

Pot sã il recuperez in România şi sã am posibilitatea de a conduce din nou ? 

 

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
 • 0
cipi

Alexandru spune-mi si mie daca ai aplicat de permis similar romanesc si ce raspuns primesti.am si eu aceeasi problema

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
 • 0
NICUSOR1986

buna ziua,,am nevoie de cateva informatii va rog daca ma puteti ajuta,,,mi-a fost suspendat permisul de conducere in uk,,,care a fost preschimbat din cel romanesc in cel anglezesc pentru o perioada de 6 luni,,am primit instiintarea acasa la adresa care o am aici in uk,,,si nu stiu unde anume trebuie sa trimit permisul de conducere si ce pasi trebuie sa urmez pentru a-mi lua permisul inapoi dupa expirarea suspendarii,,,va multumesc

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
 • 0
Marc3lino

Salut, am permis schimbat in uk dar acesta mi-a fost suspendat pe motiv de viteza(cumularea a 12 puncte pe permis), ce demersuri pot face Pt.a schimba permisul înapoi in românesc și dacă suspendarea aceasta afectează afectează dreptul meu de a conduce in România. 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
 • 0
Marc3lino

Salut, am permis schimbat in uk dar acesta mi-a fost suspendat pe motiv de viteza(cumularea a 12 puncte pe permis), ce demersuri pot face Pt.a schimba permisul înapoi in românesc.

tinand cont ca nu am nici o dovada la mana ca aceasta suspendare expira pe 1 iulie? 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

 • Activi pe această pagină   0 membri

  Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.