Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere suspendat in Anglia - UK

SanduG

Recommended Posts

Buna seara, 

Va cer ajutorul pentru ca sunt intr-o situatie fara precedent pentru mine si destul de grava. Acum 6 luni am plecat in Anglia, mi-am gasit un loc de munca pe post de sofer, fapt care a dus la preschimbarea permisului meu romanesc in englezesc. De doua saptamani am avenit acasa si am fost instiintat de persoanele cu care locuiam in casa si care au ramas acolo ca am primit pe numele meu 8 scrisori de la politie, toate fiind pentru viteze, pentru deplasarea pe o zona cu limita de 30 si eu mergeam cu 40. Se pare ca a fost o camera si fiind exact acelasi loc de fiecare data presupun ca era ruta pe care eu o aveam ca si naveta si au venit pe perioada din noiembrie deci probabil o sa mai vina. In total sunt peste 20 de puncte de penalizare. In scisoare spune ca ar trebuie sa trimit permisul odata cu achitarea sumei, pe fiecare scrie identic, difera doar ora  si data la care ma "prins" camera. Ce ar trebui sa fac? Presupun ca permisul o sa-l suspede oricum, dar o sa fie suspendat in orice tara sau doar in UK? Eu nu intentionam sa mai merg in Anglia deoarece mi-am gasit de munca aici dar nu stiu cat de grava e situatia asta si cum ar trebui sa procedez. 

Va multumesc, 

• Marius changed the title to Permis de conducere suspendat in Anglia

Buna seara,

Permisul va fi suspendat si trebuie trimis autoritatilor din Marea Britanie. Scrisorile respective contin adresa la care trebuie sa trimiteti documentele si termenul in care puteti sa achitati amenda.

Sfatul meu este sa platiti amenda in termenul dat si sa nu incercati sa fentati "sistemul" pentru ca nu mai intentionati sa va intoarceti in Anglia si acum sunteti in Romania. Situatia dumneavoastra se va inrautati gradual si nu merita sa riscati. Capul sus, platiti si mergeti mai departe.

Nu il ultimul rand autoritatile respective comunica si cu celelalte tari din Uniunea Europeana, inclusiv cu autoritatile din Romania.

• Upvote 3
  • 7 months later...

Buna ziua!

Am o problema mai delicat si mai exact in 18.02.2015 am fost declarat admis la examenul de conducere pentru categoria B! In septembrie 2015 am plecat la munca in Anglia si undeva prin Octombrie m-am angajat ca sofer pe un van! Toate bune si frumoase pana pe data de 19.12.2015 cand am fost prins de o camera radar cu 44 mile intr-o zona cu 30 de mile... Cand mi-a venit foaia acasa am acceptat cum ca eu am fost soferul, am platit amenda de 100£ si dupaceea am trimis permisul la politie pentru ami pune cele 3 puncte dobandite in urma faptei comise! Mi-a venit permisul acasa si dupaceea din nou toate bune si frumoase pana pe data de 13.01.2017 cand din nou am mai luat o camera radar intr-o localitate unde viteza maxima era 30 de mile iar camera m-a prins cu 37 de mile! Cand mi-a venit foaia acasa din nou am acceptat cum ca eu am fost soferul, am platit amenda de 100£ si dupaceea am trimis permisul meu ca sa imi puna cele 3 puncte, care dupa 2 saptamani de la data de cand am trimis permisul meu la politie sa imi vina o foaie cum ca permisul meu a fost retinut la politie deoarece am acumulat 6 puncte pe permis in primi 2 ani de carnet si si daca vreau sa mai conduc va trebui sa dau din nou scoala de soferi in Anglia! Mentionez ca permisul meu romanesc l-am preschimbat in permis englez in 16.06.2016! 

Asa ca dupaceea mi-am pierdut locul de munca in Anglia, m-am intors inapoi in Romania si m-am dus la politia din romania sa ma ajute cumva cu permisul de conducere ca sa il recuperez cumva deoarece este imposibil sa dau pentru scoala de soferi in Anglia si sa fiu si admis acolo deoarece nu stiu limba Engleză foarte bine! Iar la politia din romania mi sa spus ca nu pot sa dau din nou pentru scoala de soferi ca lor le apare cum ca am permis Englez si ca ei nu poata sa faca nimica numai daca imi dau politia din Anglia carnetul inapoi! 

Asa ca va rog ajutati-ma cumva daca as avea alta posibilitate deoarece nu pot sa dau pentru scoala de soferi in Anglia din motive ca nu cunosc limba engleza foarte bine si pana la urma urmei sunt cetatean roman... Si eu cred ca in Romania nu este aceasta lege ca nu am voie sa fac 6 puncte in primi 2 ani de carnet!...

• 9 months later...

Buna ziua,am primit o suspendare in uk pentru o fapta care nu se pedepseste in România si urmeaza sa ma intorc in tara pentru totdeauna.intrebarea mea este in România imi pot schimba permisul sau trebuie sa astept sa expire suspendarea din anglia?mentionez ca permisul il am in buzunar si este de uk.daca nu il pot schimba am dreptul sa conduc daca descalificarea este pe teritoriul uk?

• Marius changed the title to Permis de conducere suspendat in Anglia - UK
  • 1 month later...

Buna ziua , am si eu o intrebare . Dacã mi-a fost pusã interdictie de a conduce in UK , imi pot recupera permisul in Romania . 

Tin sa mentionez cã permisul mi-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice si mi-a fost retinut pentru 14 luni 

Permisul era schimbat pe Anglia , dacã era de România nu aveau vre-un drept sã mi-l reţinã ! 

Pot sã il recuperez in România şi sã am posibilitatea de a conduce din nou ? 

• 1 month later...

buna ziua,,am nevoie de cateva informatii va rog daca ma puteti ajuta,,,mi-a fost suspendat permisul de conducere in uk,,,care a fost preschimbat din cel romanesc in cel anglezesc pentru o perioada de 6 luni,,am primit instiintarea acasa la adresa care o am aici in uk,,,si nu stiu unde anume trebuie sa trimit permisul de conducere si ce pasi trebuie sa urmez pentru a-mi lua permisul inapoi dupa expirarea suspendarii,,,va multumesc

• 3 months later...

Salut, am permis schimbat in uk dar acesta mi-a fost suspendat pe motiv de viteza(cumularea a 12 puncte pe permis), ce demersuri pot face Pt.a schimba permisul înapoi in românesc și dacă suspendarea aceasta afectează afectează dreptul meu de a conduce in România. 

• 1 month later...

Salut, am permis schimbat in uk dar acesta mi-a fost suspendat pe motiv de viteza(cumularea a 12 puncte pe permis), ce demersuri pot face Pt.a schimba permisul înapoi in românesc.

tinand cont ca nu am nici o dovada la mana ca aceasta suspendare expira pe 1 iulie? 

• 1 month later...

Am o întrebare!! Am obținut permisul auto categoria b in 2009 de 4ani sunt in Uk iar in 2018 am avut un accident rutier ( am depășit o bicicleta și am intrat in coliziune cu alta mașina) am fost dat in judecată și permisul de conducere mi-a fost anulat 18 luni (nu a fost schimbat din românesc in englezesc) .Am înțeles ca pot conduce toată Europa inclusiv România doar in uk am interdicția de a conduce !! Este adevărat sau nu!?!

• 3 months later...

Salut am permisul de conducere rominesc si l-am schimbat in anglia si acuma am fost suspendat pe o perioadă de un an si jumatate intrebarea este daca am fost suspendat in anglia  pot conduce in rominia  multumesc 

• 6 months later...
  • 11 months later...

Ai rezolvat ceva in legatura cu problema care ti sa intamplat in Anglia ? Si Eu sunt fix in aceiasi situatie si nustiu ce sa fac  te rog daca stii ceva sa ma contactezi si pe mine ! 

• 4 weeks later...
On 31.08.2017 at 20:15, Daniel2305 a scris:

Buna ziua!

Am o problema mai delicat si mai exact in 18.02.2015 am fost declarat admis la examenul de conducere pentru categoria B! In septembrie 2015 am plecat la munca in Anglia si undeva prin Octombrie m-am angajat ca sofer pe un van! Toate bune si frumoase pana pe data de 19.12.2015 cand am fost prins de o camera radar cu 44 mile intr-o zona cu 30 de mile... Cand mi-a venit foaia acasa am acceptat cum ca eu am fost soferul, am platit amenda de 100£ si dupaceea am trimis permisul la politie pentru ami pune cele 3 puncte dobandite in urma faptei comise! Mi-a venit permisul acasa si dupaceea din nou toate bune si frumoase pana pe data de 13.01.2017 cand din nou am mai luat o camera radar intr-o localitate unde viteza maxima era 30 de mile iar camera m-a prins cu 37 de mile! Cand mi-a venit foaia acasa din nou am acceptat cum ca eu am fost soferul, am platit amenda de 100£ si dupaceea am trimis permisul meu ca sa imi puna cele 3 puncte, care dupa 2 saptamani de la data de cand am trimis permisul meu la politie sa imi vina o foaie cum ca permisul meu a fost retinut la politie deoarece am acumulat 6 puncte pe permis in primi 2 ani de carnet si si daca vreau sa mai conduc va trebui sa dau din nou scoala de soferi in Anglia! Mentionez ca permisul meu romanesc l-am preschimbat in permis englez in 16.06.2016! 

Asa ca dupaceea mi-am pierdut locul de munca in Anglia, m-am intors inapoi in Romania si m-am dus la politia din romania sa ma ajute cumva cu permisul de conducere ca sa il recuperez cumva deoarece este imposibil sa dau pentru scoala de soferi in Anglia si sa fiu si admis acolo deoarece nu stiu limba Engleză foarte bine! Iar la politia din romania mi sa spus ca nu pot sa dau din nou pentru scoala de soferi ca lor le apare cum ca am permis Englez si ca ei nu poata sa faca nimica numai daca imi dau politia din Anglia carnetul inapoi! 

Asa ca va rog ajutati-ma cumva daca as avea alta posibilitate deoarece nu pot sa dau pentru scoala de soferi in Anglia din motive ca nu cunosc limba engleza foarte bine si pana la urma urmei sunt cetatean roman... Si eu cred ca in Romania nu este aceasta lege ca nu am voie sa fac 6 puncte in primi 2 ani de carnet!...

Salut ai rezolvat ceva cu permisu revocat in Anglia ? Si Eu sunt in aceiasi situatie , te rog sa imi raspunzi daca ai aflat ceva ! 

On 04.02.2020 at 19:15, Grozy a scris:

A rezolvat cineva ceva ? Ma aflu in acceasibsituatie

Salut ! Ai rezolvat ceva cu permisu de conducere ? 

Buna ziua!

Asa ca dupaceea mi-am pierdut locul de munca in Anglia, m-am intors inapoi in Romania si m-am dus la politia din romania sa ma ajute cumva cu permisul de conducere ca sa il recuperez cumva deoarece este imposibil sa dau pentru scoala de soferi in Anglia si sa fiu si admis acolo deoarece nu stiu limba Engleză foarte bine! Iar la politia din romania mi sa spus ca nu pot sa dau din nou pentru scoala de soferi ca lor le apare cum ca am permis Englez si ca ei nu poata sa faca nimica numai daca imi dau politia din Anglia carnetul inapoi! 

Asa ca va rog ajutati-ma cumva daca as avea alta posibilitate deoarece nu pot sa dau pentru scoala de soferi in Anglia din motive ca nu cunosc limba engleza foarte bine si pana la urma urmei sunt cetatean roman... Si eu cred ca in Romania nu este aceasta lege ca nu am voie sa fac 6 puncte in primi 2 ani de carnet

• 3 weeks later...
On 1/8/2021 at 7:09 PM, Razvan1997 said:

Ai rezolvat ceva in legatura cu problema care ti sa intamplat in Anglia ? Si Eu sunt fix in aceiasi situatie si nustiu ce sa fac  te rog daca stii ceva sa ma contactezi si pe mine ! 

Ce ai auzit...vreo veste ..eu  il am suspended pe Ireland pe 3 ani ...cand s a intamplat era permis Irlandez....de atunci mi -am pierdut si portofelul adica  nu il mai nici fizic ....nu crezi ca as putea doar sa ma duc sa le spun ca mi am pierdut permisul si nimic altceva ....nu cred ca stiu e chiar totul...mentionez ca eu am nevoie de el pt ca vreau sa conduc in afara UE 

• Downvote 1

Salut băieți, am fost admis în 2016 pt permis în Romania, am plecat în Anglia unde mi am preschimbat permisul pt dovada de adresa etc..inocenta și inconștiență ( 19 ani atunci) m au făcut să cred orice ciocolatiu ce făcea asigurări de mașini ieftine și "verzi". Mi a fost anulat permisul britanic.Aici in Anglia trebuie sa dau din nou de permis sunt programat la teoretic dar cu pandemia mă amână de 3 luni, iar la poliția din Romania nu vrea nimeni sa te ajute, am formulat diferite mailuri, telefoane. Mai am vreun drept a conduce în România sau alta tara? Sau mi a fost anulat permisul peste tot, deși nu are sens părerea mea.... Văd că suntem mulți cu aceeași problemă, o sa revin aici cu un update daca aflu ceva.. bafta

Tin să menționez , acum dețin un permis englezesc L unde scrie că am obținut categoria B in 2016.. nu am voie sa conduc singur aici până nu dau din nou testul teoretic și practic, dar cu pandemia mă amana de 3-4 luni. Auzisem din mai multe părți că se poate sa fi descalificat doar pe teritoriul Marii britanice, iar în Europa sa poți conduce liniștit, dar cum? Cu L? Mă înșel.. sunt foarte confuz

• 2 weeks later...
On 3/4/2021 at 9:43 AM, Mariansrp13 said:

poate sa fi descalificat doar pe teritoriul Marii britanice, iar în Europa sa poți conduce liniștit, dar cum? Cu L? Mă înșel.. sunt foarte confuz

salut Marian ! Si eu sunt fix in situația ta la fel dupa ce mia revocat permisu mi-am facut L si mia pus data de cand am fost admis dar cu L nu avem nici o șansa sa conducem in alte tari ! Acum sunt in Romania incerc sa rezolv dar nimeni nu stie ce să-mi mai zica nustiu nimic concret. Daca ai mai aflat ceva detalii te rog sa ma îndrumi si pe mine. Multumesc !  Sau daca rezolv eu ceva va las aici toate detaliile . 

• 7 months later...

salut Marian ! Si eu sunt fix in situația ta la fel dupa ce mia revocat permisu mi-am facut L si mia pus data de cand am fost admis dar cu L nu avem nici o șansa sa conducem in alte tari ! Acum sunt in Romania incerc sa rezolv dar nimeni nu stie ce să-mi mai zica nustiu nimic concret. Daca ai mai aflat ceva detalii te rog sa ma îndrumi si pe mine. Multumesc !  Sau daca rezolv eu ceva va las aici toate detaliile . 

Si eu sunt in aceeasi problema! Permis suspendat in UK deoarece am acumulat 6 puncte in primii 2 ani! La fel am preschimbat permisul don motive de adresa si asigurare ieftina! Dar nu reusesc in nici un fel sa recupar permisul! Limba engleza e nivel slab deoarece sunt obisnuit cu legislatia romana deoarece acolo lam luat! Ce se poate face in Romania nu sunt asa legi sa iti ieie permisul! Trebuie facut ceva? 

Cine ma poate ajuata va rog mai lasati raspunsuri cei care ati rezolvat! Cu spaga sau cum? Ca altfel ce sa mai spui? De 3 ani nu rezolv problema! 

• Active member

Dacă ai început cu șpagă și alte găinării, poți sa îți iei gândul de la un răspuns și de asemenea, poți zbura de aici 

L.e. ...la tine nu doar limba engleza e la un "nivel slab", se pare ca și româna.. 

• 2 weeks later...
On 31.08.2017 at 19:15, Daniel2305 a scris:

Buna ziua!

Ai rezolvat ceva pana in prezent ! Sunt in aceeași situație !

• 9 months later...

Buna ziua ,

De curand am fost prins de o camera mobila circulând cu 70 intr-o zona de 40. Presupunând ca permisul va fi suspendat in UK cum voi fi afectat in Romania ? Precizez ca permisul este romanesc. Multumesc 

Buna ziua ,

De curand am fost prins de o camera mobila circulând cu 70 intr-o zona de 40. Presupunând ca permisul va fi suspendat in UK cum voi fi afectat in Romania ? Precizez ca permisul este romanesc. Multumesc.

• Downvote 1
  • 8 months later...

Astăzi am fost oprit de către poliția din Anglia ,și mi-a fost luată mașina deoarece nu mai am dreptul de conducere dar eu nu știam de acest lucru…am toate actele valabile la mașina.Eu acum ceva timp mi-am făcut aici acel permis provizoriu ca sa îl folosesc ca dovada de adresa și din acest fapt ei mi-au spus ca nu mai pot conduce aici pana nu iau permisul la ei in țara deși eu am permis din Romania.

intrebarea mea este:pot sa anulez acel permis ca sa pot avea dreptul de a conduce?