Jump to content
POLITISTI.ro

Un smecher cu BMW de lux decapotabil s-a batut cu politistii

cipri83

Recommended Posts

• Member

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Ovidiu Giurescu (33 de ani) a fost oprit în trafic aseară, în jurul orei 19.00, pe DN7 Deva - Arad, în zona localității Ilia, după ce a depășit o coloană de mașini pe linia continuă.

“Șoferul, cu domiciliul în Constanța, fără loc de muncă, a fost oprit de un echipaj al Poliției Rutiere. Când cei doi agenți i-au făcut cunoscut faptul că a comis o contravenție, acesta a devenit recalcitrant. I-a smuls din mână unuia dintre polițiști topul cu procesele verbale, iar apoi, după ce acesta din urmă a recuperat topul, șoferul a sărit în spatele celuilalt agent și l-a agresat, rupându-i uniforma.

Bărbatul a fost imobilizat și încătușat de polițiști, iar procurorii au dispus reținerea lui pe 24 de ore”, a precizat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

sursa Adevarul.ro

Inca odata s-a demonstrat ca daca ai bani,deci esti smecher ,automat esti mai presus de lege!parca vad ca pentru magistrati nu prezinta pericol social ! :angry:

post-173-083128600 1310220881_thumb.jpg

Trist. Nu cred ca vor exista vreodata la noi in tara legi care sa fie de partea politistului si nu cum sunt cele de acum cand infractorii sunt protejati.

Buna idee, si daca vrea sa iasa din tara si trebuie sa treaca pe la frontieristi... ceva controale la piele.... si verificari suplimentare..... :))

• Upvote 2
  • Downvote 1

Asta DA mobilizare.O sa ceara singur magistratului sa-l retina pentru 29 zile decat sa-l lase liber si, la fiecare pas, sa fie oprit de tot ceea ce inseamna uniforma diminuata cu 25%....

Inca o data felicitari pentru idee...

Din cate am inteles, "domnul" a fost eliberat si a primit interdictie de a parasi tara :faint: .

S-ar parea ca protectia, tot din partea noastra trebuie sa vina, deoarece din partea legilor...este "in lucru".

Numai bine :emo-yessir:

Stima'i colegi, nu ne-a mai rămas decât un singur lucru de făcut! Să ne apărăm singuri demnitatea şi onoarea de oameni în primul rând şi apoi cea de poliţişti. Propun ca pe viitor în astfel de cazuri sau de ori care natură să apelăm la ,,Legea nescrisă,, a poliţiştilor, o cunoateţi destul de bine , propun ca de azi încolo fiecare poliţist care se întâlneşte cu asemenea cazuri să aplice ,,semaforul,, postaţi pe acest forum la secţiunea privată, persoana în cauză (speţa şi unele date de identificare ale acestuia), mai ştiţi, poate ne întâlnim careva cu acesta, nu numai pe traseu ! Este singura modalitate de a ne mai face respectaţi! La şefii noştri după cum se observă nu avem nici o şansă! Să vedeţi cum o să vină singuri să-şi ceară iertare, după ce o să constate că pe oriunde în ţară se va deplasa, este foarte cunoscut şi în acelaşi timp plin de contravenţii! Să încercăm !

Este superba ideea unui cazier nescris pentru asemenea lighioane....propun sa-l extindem si la clasa politica ( pe cand si-or pierde mandatu' ) ,clasa populata de gunoaie gen-Igas cel cu "dam afara numai din birouri " si alte muhaiele care ne sufoca cu ineptiile lor....ba mai mult ,propun sa extindem acest sistem si la sefi (pe cand n-or mai avea functiile) de birouri ,politii ,servicii ,ipj-uri ,directii ,etc. ca sa se termine cu mizeriile-sa stie ca daca nu-si apara oamenii ii asteapta o cruda soarta in sensul social....iar viitorii sefi sa ia aminte ca si-a facut aparitia si o minima solidaritate....

• Upvote 5

"Domnilor" sefi, "domnilor" parlamentari, asta e diferenta intre legislatia noastra si a altor state europene sau a celor de peste ocean, la ei nu scapa nici unul, la noi scapa cine poate, adica toti.

Adica sa fim asa rai cu oamenii??? :naughty: Doamne, Doamne, nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi sa se simta urmarit de politie pe oriunde merge. :clip: Parca ii si vad, o sa danseze precum pisica pe acoperisul fierbinte. :ner: Sa simta la calcaie vapaia pacatelor savarsite. O sa fie foarte nostim, pentru noi. ;)

Edited by dorian
  • Upvote 5

În alte ţări se aplică, pot să vă spun că în Germania am doi prieteni poliţişti care mi-au spus că ei până şi pe intranet au un sait special pentru astfel de persoane, în momentul în care verifică pe teren asemenea persoane, aceştia apar în roşu cu menţiunea ,,prieten al poliţiei,,!

Edited by Leonidas67

Asemenea specimene, nu ar avea tupeul de care dau dovadă în astfel de ipostaze dacă nu ar avea un ”protector” printre noi. Așa că ar fi bine să începem cu cei de lângă noi, cu șefi și alții asemenea, așa cum a propus axle15.

Eu am o problemă de când am intrat în sistemul ăsta, adică de la începutul carierei. Nu suport și nu voi accepta în ruptul capului pe cei care sub protecția de oameni ai legii se ascund în realitate cei mai autentici infractori pentru care și prezumția de nevinovăție fuge ca de dracu`!

Am tot ”respectul” pentru infractorii autenticii, dar pentru parveniții ăștia...toleranță zero!

...așadar, la treabă!

Edited by lionn

Domnii de la sindicate luati aminte de propunerea lui Leonidas67 si poate gasim sprijin la MAI sau IGPR pentru a pune la dispozitie pe siteul de intranet o asemenea sectiune. :naughty:

Edited by dorian

Marius, poţi fi sigur de asta, tocmai de acea am propus ca acest lucru să se întâmple pe pagina privată a acestui forum! Asta este greşeala noastră, aşteptăm ca la orice problemă să vină câte-un şef să ne rezolve ! Asta este doar problema noastră nu şi a acelora care fraternizează cu panglicarii ! Solicit ca administratorul să deschidă un topic permanent cu ,, Prieteni dragi nouă!,, :naughty:

Stenograma inregistarii discutiilor dintre soferul BMW-ului si politisti asa cum a fost propusa ca proba in apararea soferului de catre avocatul acestuia.

Giurescu: - Domnu' , de ce mi-ati cerut spaga?

Politist: - Cine v-a cerut spaga?

G: - Acuma' nu mai recunoasteti nu?

P: - Mergeti la masina dumneavoastra!

G: - Aratati-mi si mie unde este linia continua.

P: - Uitati acolo! Stati acolo!

G: - Da lasati-ma sa fac contestatie! Sa scriu acolo la observatii.

P: - Contestati in alta parte nu aici.

G: - Am voie sa scriu acolo! (adica la observatii la procesul verbal)

P: - Daca semnati scrieti!

G: - Semnez! Dar dati-mi sa scriu!

P: - Dovada, poftiti!

G: - Dati-mi sa scriu! Lasati-ma sa scriu!

P: - Va las, dar fara telefon!

G: - Fara telefon, dar lasati-ma sa scriu! Dati-mi sa scriu, nu am voie sa scriu?

G: - Dar dati-mi sa scriu, nu am voie?!?!

G: - Am voie sa scriu?

P: - Nu, nu, stati numai putin!

P: - Lasati procesul verbal!

G: - Da lasa-ma sa scriu domnle', ia mana de pe mine!

G: - Am voie sa scriu da?

G: - Deci am voie sa scriu, ma lasati sa scriu da?

P: - OK, dumneavoastra scrieti.....

G: - Obiectiile mele le scriu, da? Dar stati acolo! Nu stati langa mine!

P: - Da unde sa stam domnule?

G: - Am voie sa scriu obiectiile!

P: - Aici le scrieti, dar in fata noastrale scrieti! Da?

G: - Domnle' de ce imi luati asta din mana? Am voie sa scriu ce vreau!

P: - Se lasa greu!!

P: - Semnezi sau nu semnezi?

G: - Am voie sa scriu ceva, de ce imi luati asta?

G: - E si domnu' de fata de ce nu imi dati voie?

P: - Stati in masina!

Martor: - Domnule, calmati-va ca nu are sens!

G: - Da' nu am voie sa scriu?

Martor: - Ba da ai voie, da nu se merita sa te certi cu ei....

G: - Da de ce mi-l ia din mana?

P: - Lasa-ma un pic!!!

G: - Are voie? Nu are voie!!!

P: - Ma lasa-ma un pic!

G: - Sa vina altcineva!

P: - Pune-i documentele in masina!

P: - Stati un pic, ca veniti la Politie in Hunedoara, va spun eu!

G: - Da e ceea ce vreau!!!

P: - Mergeti la Politie!

G: - Si ascultati, e inregistrat domnu' !

G: - Uitati e inregistrat aici!

G: - Mi-a cerut spaga, nu am vrut sa ii dau si m-au..........

G: - E inregistrat totul.

P: - Deci am vrut sa..... Am vrut sa...

P: - V-am lasat, nu ati scris.....

G: - Ce m-ati lasat domnle', am vrut sa scriu, l-am pus pe masina mi l-a luat din mana......

P2: - E de fata si domnu' aiciea....

P: - Documentele pe care srieti sunt ale mele personale.

G:- Am inteles.

P: - Scrieti din mana mea, daca scrieti, nu din mana dumneavoastra.

G: - Lasati sa vina si altcineva, fac obiectiune!

P: - Faceti ce aveti de facut la Tribunal!

G: - Nu, nu am voie, io vreau sa semnez si sa scriu acolo.

P: - Nu este cazul acuma....

G: - Da, da.....

G: - Eu ce am cerut, am cerut sa scriu!

P: - Comportamentul dumneavoastra!

G: - Ce comportament? Mi l-ati luat din mana!

P: - Dumneavoastra ca ati tras de mine!

G: - Da mi l-ati luat din mana!!!

P: - L-am luat ca este documentul meu! Dumneata scrii pe document la mine in mana!

P: - Nu la dumneata in mana sau unde vrei dumneata!!

G: - Domnle' am pus documentul pe masina nu am facut altceva!

G: - Dumneavoastra ati fost ilegal ca mi-ati cerut spaga!

G: - Eu vreau sa scriu pe foaie, eu nu plec de aici!

G: - Aduceti pe altcineva!!!

P: - Mergeti ....

G: - Am timp!

G: - Da stati! Unde plecati acuma?

P: - Mergeti si asteptati la masina!

G: - Am inteles O.K.! Da va astept!

P: - Dar in masina la dumneavoastra v-am rugat da?

G: - Da, stau la masina, stau la masina mea!

P: - Domnle' la masina dumneavoastra, stati acolo!

G: - Pai stau aiciea la masina mea!

G Catre martor : - De ce va e frica de toti hotii?

G: - Acuma ca ati gresit, dumneavoastra chiar ati gresit, dar eu nu am gresit, deci de aia nu imi este frica!

G: - De asta nu scapam tara asta de toti hotii si banditii!!

Martor : - Nu trebuia sa te pui cu ei.....

G: - Pai am vrut sa scriu ca "Mi-a dat spaga" si nu m-au mai lasat!

G: - Domnle' haideti ca ma grabesc, vreau actele! Tre' sa ajung...

P: - Mergeti la masina, va rog frumos, imediat!

P: - Mie mi-o rupt camasa, asta e ideea!

P: - Bineinteles! Am vorbit cu X cu toata lumea, cu avocati cu presa, cu toata lumea!

P: - Deci, ati vorbit cu avocatul dumneavoastra? Ne insotiti la Deva?

G: - Nu, a zis sa nu insotesc, sa imi iau actele si sa plec!

P: - Unde?

G: - Acasa!

P: - Domnule stati un pic ca actele sunt la noi!

P: - Sa inchideti autoturismul si sa veniti cu noi!

G: - Sunt obligat?

P: - Da, sunteti obligat!

G: - De ce?

P: - Va rog frumos, daca nu va luam cu forta!

G: - O.K.!

P: - Domnul meu, haideti sa discutam omeneste..... Nu are rost sa ne complicam existenta! Dumneavoastra in special!

In sectia de politie

P: - Va rog frumos inchideti telefonul!

P: - Domnu' inchideti telefonul!

• Moderator

Dragi colegi, cand opriti masini, NU le mai dati soferilor procesul verbal pentru a scrie ei. Nu exista o astfel de obligatie.

Aveti obligatia sa consemnati voi acolo, ceea ce declara contravenientul, mentionand clar la inceput "contravenientul declara: ..." In lege NU spune nicaieri ca individul trebuie sa consemneze el in procesul verbal, care este un act administrativ intocmit numai de politist.

De asemenea, daca contravenientul declara tampenii sau tot felul de aberatii, nu trebuie sa va certati cu el refuzandu-i sa-i consemnati acolo acele absurditati. Tocmai faptul ca nu ati avut nicio problema in a consemna ceea ce debita contravenientul dovedeste ulterior, ca ati constatat aceea contraventie cu obiectivitate, calm si siguranta, fara sa va precipitati, enervati sau ar fi vorba de vreo razbunare.

Faptul ca omul declara ceva total neadevarat, de genul: "mi-a cerut spaga sau politistul este sub influenta alcoolului" ori orice alte aberatii, NU este decat o declaratie a unei persoane disperate sa scape de rigorile legii. Nu inseamna ca s-a constatat printr-un act administrativ o astfel de stare de fapt, ci se constata numai o afirmatie tendentioasa a unei persoane disperate.

Si repet, faptul ca-i consemnati aberatiile, va avantajeaza si demonstreaza ca respectivul e disperat, instabil emotional si minte fara scrupule numai pentru a-si atinge scopul.

Am lucrat cativa ani buni la rutiera si v-o spun din experienta, e o mare greseala pe care multi colegi o fac, aceea de a-i spune ca are dreptul sa consemneze el in procesul verbal. Nu exista asa ceva, si este doar o ocazie ce poate duce la degenerarea dialogului sau chiar mai rau. Va puteti intalni cu vreun nebun, care sub acest pretext va rupe procesul verbal. Teoretic este o forma de ultraj, dar practic este neincriminabila o astfel de fapta, cel putin eu nu am auzit ca intr-o astfel de situatie vreun astfel de specimen sa pateasca ceva. Nu sunt ei condamnati cand ultragiaza politistul, dar acum cand nu-l atinge ci doar ii rupe niste documente!?

Pe vremea cand lucram acolo, eu le consemnam tot ceea ce doreau ei, chiar si cand ma injurau. Si niciodata nu a existat vreo problema. Daca omul vrea sa bata campii, e dreptul lui si il respectam.

Multi ramaneau surprinsi cand vedeau ca le consemnam exact ceea ce doreau ei si chiar se calmau, plecand cu gandul ca vor rezolva in instanta.

• Upvote 7

de acord. completarea pv este dreptul si obligatia politistului si nu a contravenientului, legea nu prevede nicaieri ca obiectiunile trebuie sa fie olografe si apartinind contravenientului.

iar faptul ca notati "agentul mi-a cerut spaga" nu inseamna nimic - nici macar cit pasta de pix cu care scrieti.

Cu prostii si cu nebunii nu te apuci sa argumentezi, ca au mintea odihnita :D

• Upvote 2